Sari la conținut

Postări Recomandate

• Răspunsuri 46
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Deocamdată folosesc waze, e cât de cât ok pt informații despre trafic. Nu se compară cu timpii reali când vine vorba de cb, dar cel puțin deocamdată este suficient.   Sent from my SM-G900F using

Daca mai e de actualitate sa stii ca exista statii handheld (bine, transceiver e de fapt) care prind fara greturi banda CB precum si multe alte benzi, dar din pacate emit doar in 3 benzi si CB nu e un

Daca e cineva pe care-l bate gandul sa se plimbe prin UK viteza maxima pe autostrada e de 120/h dar cu dese limitari pana la 50/h si atentie la radarele(camerele) fixe,oricum acestea sunt anuntate de semne din timp si cu marcaj pe sosea de unde papa unde te iradiaza :)

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 7 months later...

Daca mai e de actualitate sa stii ca exista statii handheld (bine, transceiver e de fapt) care prind fara greturi banda CB precum si multe alte benzi, dar din pacate emit doar in 3 benzi si CB nu e una din ele. Daca iti pasa doar sa asculti tiristii dar sa emiti in PMR ( ca mine) Kenwood TH7F e una din solutii (eu o am modificata, 2 strapuri interne i activeaza emisia in a 3-a banda care e interzisa in EU, dar legala in US).

Insa asta e considerata statie de radioamator si nu prea e o jucarie. Nici la pret si nici la functii. Eu unul am citit manualul ala de 5 ori si pot sa accesez maxim 30% din capacitatile ei fara sa deschid manualul :(

Ce e bine la ea este ca monitorizeaza 2 benzi simultan (are 2 blocuri total independente de receptie) si emite ori pe o a 3-a banda ori in orice alta frecventa din cele 3 benzi pe care le acopera la emisie. La receptie sta cam asa: un receptor prinde doar frecventele celor 3 benzi in care esti capabil sa si emiti, iar celalalt receptor prinde orice frecventa (la nivel de STEP (setat de tine) intre 100KHz si 1.299.999 MHZ.

Ex: Setez pe receptorul A frecventa de 98.101 MHz (un post de radio)

Setez pe receptrul B frecventa 27.225MHz sa aud traficul pe sosea

Setez ca emisie 446.031250 MHz (canalul 3 din PMR )

Deci pe scurt eu ascult muzica la radio. Daca emite cineva in B, taie sunetul din A si ascult tiristul cata vreme sta el cu deshtu' infipt in emisie, iar eu daca apas butonul de emisie spun colegilor din spate setati pe PMR 3 ce am auzit pe CB. Exemple din astea pot sa mai dau cateva zeci de care m-am lovit in teren de multe ori. Idea e ca e potenta la capitolul configurari si versatila tare.

Ce e bine:

- 3 puteri de emisie selectabile: 0.2W, 0.5W PMR legal, 5W

- 2 receptoare complet independente si emisie non-dependenta de cele 2 receptoare.

- mica rau

- rezistenta ca dracu, am dat cu ea de pamant de jde ori si dupa ce o sterg de noroi arata ca noua

- STEP reglabil practic la oricat, la PMR de exemplu ca sa cazi pe cele 8 canale standard trebuie sa pui step de 6.25KHz (mai sunt si canalele LPD care sunt in nr de 69 si sunt auxiliarele celor 8 dar asta e alta discutie deja)

- acumulator de 2000mA (din pacate iti trebe noroc chior, cele mai multe in EU vin cu acumulator de 1500mA) dar daca nu emiti cu 5W, te tine o incarcare de ti se uraste

- firma care nu are doar "nume"; kenwood se bate in parte cu Yaesu de ani buni si nu s-au lamurit care pe care inca...

- cu nitel talent butonul de emisie poate sa fie si wireless, asta daca nu vrei sa te agati cu mana in cabluri (aci depinde de fiecare, eu nu pot sa duc mana la statie mereu de ex) dar la un buton cat o moneda pot sa gasesc jde' locuri de unde il apas fara sa ma misc deloc; ca de ex pe degetul aratator pe o manusa.

Ce e rau:

- investitie initiala mai mare decat la altele.

- rabdare cu manualul daca vreti sa scoateti untul din ea

Daca postul meu e considerat necro, imi cer scuze...

Editat de mugur
Link spre post

Daca o utilizezi in CB si PMR ( cu 4W si respectiv 0.5W) nu te intreaba nimeni de sanatate. Daca insa te bagi pe celelalte frecvente (emisie) si/sau emiti pe CB cu mai mult de 4W si in PMR cu mai mult de 0.5W si deranjezi, poti fi intrebat de sanatate. Ultima data cand am citit eu regulamentul, era incadrata ca infractiune.

Link spre post

Fnicolau, pe scurt: iti trebuie daca emiti in afara benzilor libere sau daca emiti cu peste 0.5w in Pmr. CB nu e cazul ca e receptie doar. E de asemenea interzis si sa asculti frecvente speciale insa e dificil sa demonstrezi ce anume ascult.

E cam ca la cutitul de bucatarie. E legal sa il ai dar nu e legal sa iesi cu el pe strada.

Editat de mugur
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...