Sari la conținut

Postări Recomandate

Corect, dar daca vrei sa fii "acoperit" tre' sa ai si una si alta, functie de nevoi. :)

Walkiurile s-ar putea sa se auda naspa intre 2 masini, functie de "geografia" zonei si/sau distanta dintre ele.

Editat de denon2808
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 46
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Deocamdată folosesc waze, e cât de cât ok pt informații despre trafic. Nu se compară cu timpii reali când vine vorba de cb, dar cel puțin deocamdată este suficient.   Sent from my SM-G900F using

Daca mai e de actualitate sa stii ca exista statii handheld (bine, transceiver e de fapt) care prind fara greturi banda CB precum si multe alte benzi, dar din pacate emit doar in 3 benzi si CB nu e un

Mda, de asta imi era teama. Chiar daca as lua 2 bucati din asta, dincolo de faptul ca ar costa foarte mult, am inteles ca niste walkie-talkie-uri mai serioase au arie de acoperire mai buna (si sunt mai ieftine) :). Deci solutia de compromis nu este nici practica si mai este si scumpa.

Editat de magyari
Link spre post

Din pacate comunicarea CB-PMR nu este posibila. Un set de 2 statii PMR bunicele nu depaseste 350 RON, aici am luat in calcul raza mare de acoperire de pana in 10 km. Pentru distante mult mai mici pretul scade pana la 100 ron.

Avantajul unui 42 este portabilitatea si faptul ca nu mai pui nici un cablu prin masina pentru antena. Iar daca vrei poti folosi statia si in afara masinii. Pretul nu este un avantaj aici.

Link spre post

Eu in masina am un Midland 52... mica dichisita...

La ski am doua Midland CT790 + cate un microfon atasat de fiecare sa comunici mai usor, sa nu trebuiasca scoasa de fiecare data statia din buzunar.

Adevarul este, ca sunt un pic cam piparate CT-urile 790, dar fac toti banii. Va garantez.

Link spre post

Eu am dubii in legatura cu raza walkie-talkie-urilor folosite din masina. Din cate stiu caroseria masinii ecraneaza undele radio iar raza de actiune a unei statii cu antena in masina scade dramatic. As zice sa studiezi problema asta putin, sau poate avem vre-un coleg de forum mai priceput la radio-uri care poate sa ne confirme/infirme.

Deci inclin spre statie CB si chiar daca iei una portabila probabil trebuie sa pui antena pe masina. De fapt chiar mi-am luat statie inainte sa plec in concediu. Desi nici eu nu conduc tare, tot am patit-o cu radarele puse in camp la limitari de viteza inexplicabile.

Ce mi-am luat e o statie Prezident Teddy + antena Prezident Montana 82cm (500 lei ambele). Dupa calibrare estimez ca bate 4-5km si pana la vreo 10km daca esti in varful dealului. Fiind la prima statie si neavand termeni de comparatie nu pot sa zic cat de buna e la banii astia, dar eu sunt multumit.

Link spre post

Pentru comunicatiile intre 2-3 masini care merg in coloana nu ai problema cu ecranarea. Am folosit niste statii PMR, no name luate cu 80-100 de lei si au fost ok in trafic, atata timp cat distanta intre masini nu era mai mare de 3-500 de metri.

Link spre post

Mai astept opinii, pareri, cum ai zis si tu, de la colegi mai experimentati.

Legat de walkie-talkie, cam care ar fi modele "bune" ? Am vazut cateva "topcom", dar parca nu prea imi inspira incredere. Mai este si UNIDEN-ul care cica bate undeva in jur de 16 km, ceea ce mi se pare foarte ok, daca bate si la jumatatea acestei distante, dar nu stiu cat sun de bune, rezistente.....

Ma mai docementez pana plec in concediu :). Ori CB, ori walkie-talkie buna, de calitate, care sa aiba eventual si incarcator de masina.

Link spre post

Mai astept opinii, pareri, cum ai zis si tu, de la colegi mai experimentati.

Legat de walkie-talkie, cam care ar fi modele "bune" ? Am vazut cateva "topcom", dar parca nu prea imi inspira incredere. Mai este si UNIDEN-ul care cica bate undeva in jur de 16 km, ceea ce mi se pare foarte ok, daca bate si la jumatatea acestei distante, dar nu stiu cat sun de bune, rezistente.....

Ma mai docementez pana plec in concediu :). Ori CB, ori walkie-talkie buna, de calitate, care sa aiba eventual si incarcator de masina.

16km pe harta doar,nici macar la o statie cb nu ai receptie prea buna la distanta asta.Eu folosesc cb cam de 4 ani si sunt foarte multumit,nu o folosesc pt a merge cu viteza luminii dar i-mi permite un mers decent fara griji prea mari din partea domnilor cu veste,va puteti lua amandoi doua cb-uri si cand vreti sa vorbiti intre voi va dati pe alt canal...plus ca la drumuri lungi nu te plictisesti cu statia in masina au tiristii grija de distractie:d

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...