Sari la conținut

Postări Recomandate

Cand or fi locuri de parcare suficiente, si aici tin sa mentionez ca nu mor sa las masina fix langa locul unde am treaba si ca da, as fi de acord sa fie parcari cu plata, o sa am grija. De altfel "locul altuia" cam inseamna de fapt loc platit, caz in care nu ma bag, adica nu am fost in vreo situatie in care sa nu mai conteze. In rest, aplicam bunul simt, si daca mie nu-mi convine sa gasesc alta masina pe locul meu (chiar daca este neoficial al meu) si as vrea macar sa lase un telefon in geam, banuiesc ca asa este si la altii. Mai este si cazul in care cureti de zapada doua locuri si se pun altii acolo, caz in care, acu ca am Dusteru si-mi permit, am curatat locul cat sa ies si sa intru doar eu sau altu cu masina mai mare :) Revenind, imi place mai mult semnu asta, o sa mi-l scot sa-l am. Arigato, Toranaga Sama.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 1 month later...
  • Răspunsuri 21
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Salutare tuturor.   Iarna asta ca si in fiecare iarna m-am trezit cu una din marile placeri ale Bucurestiului si nu numai. Lipsa locurilor de parcare si ocuparea altor locuri de parcare sau blocarea

Sa intervin, nici eu nu sunt de acord cu practica de a bloca pe cineva, insa in cazul Bucurestiului se aplica metoda, in acest caz, vad utila aceasta nota.   Acum cine vrea sa o adopte bine, cine n

Asa cum am promis si o versiune redusa.   Pasii de realizare sunt aceeasi. Descarcati fisierul PDF si enjoy: parcared.pdf   PS: Poza de fundal a fost usor piratata si de aceea este usor pixelat

Posted Images

Dragi colegi, Bucurestiul este nimic comparativ cu New York-ul la numar de masini si acolo nu te blocheaza nimeni pentru ca se ridica masini in draci, iar parcarile in locuri nepermise sunt penalizate extrem de rapid cu amenzi de $100+. Solutia e simpla - parcati mai incolo, parcati intr-o parcare cu plata, sau luati metroul! Ia inchipuiti-va ca va moare telefonul si trebuie sa sunati la unul de si-a last numarul in geam! Poate te grabesti si trebuie sa mai astepti 10 - 15 minute sa vina ala de te-a blocat. Nu exista scuze pentru blocarea cuiva sau parcarile aiurea! Daca aia care traiesc 8 milioane intr-un oras si se fac catre 20 milioane cand vin si cei din orasele si statele alaturate la munca pot sa o faca, putem si noi - trebuie doar un pic de consideratie pentru ceilalti. In 11 ani, masina mea nu a fost blocata o singura data acolo. Garajul unei prietene a fost blocat o data si a chemat towtruck-ul care i-a eliberat iesirea in 30 de minute pe banii aluia ($250/zi + amenda).

P.S. Daca aveti un semn din asta in masina, cine va crede ca nu blocati sau ocupati locuri platite "de obicei"?

Link spre post

Draguts ce zici tu, dar cum tot tu ai zis, aici este Bucuresti, acolo este New York, cu totul alta mancare de pejte. Sunt de acord cu legea si amenda si nu stiu ce, in conditiile in care pot respecta aceea lege. In cazul de fatza, in acest oras nu sunt locuri de parcare suficiente. Nu pot lua metroul si transportul in comun in orice situatie - metroul din Bucuresti nu se compara cu cel din New Tork, la fel si transportul in comun. Iar ridicatul masinii este un shmen mizerabil.

Link spre post

@77Dan pot spune ca ma bucura ca ti se pare ca bucurestiul este new york, din pacate la noi lipsesc mai multe elemente:

- legea

- cineva care sa aplice corect legea, fara nici o abatere si cat mai precis. In State, daca doar fortezi un galben ai ramas fara permis, fara sa iti dai seama de unde a aparut politistul care iti taie amenda.

- civilizatia sau respectul pentru ceilalti.

Am mai explicat in posturile anterioare de unde mi-a venit ideea aceasta si nu cred ca are rost sa reluam discutia. Daca ti se pare util il folosesti, daca nu ... nu.

Link spre post
  • 6 months later...

Pina la urma totul pleaca de legislatia rutiera. In Germania sunt parcari gratis unde poti sta maxim 3 ore dar ca dovada trebuie sa pui in geam placuta albastra care arata la ce ora ai ajuns. Nu trebuie decat sa o fixezi tu la ora la care ai ajuns. Celalate parcari evident sunt cu plata si costa ptr fiecare 10 min 10 Centi in funtie de orase. Sincer nu se merita sa platesti amenda de zeci de euro ptr ca ai depasit cele 3 ore sau ai vrut sa faci economie la 1 euro cit ai stat de exemplu intr-o parcare cu plata. Parcarile din fata caselor sau blocurilor unde locuiesc cei care au masina apartin de regula celor care locuiesc acolo. Dar si asa trebuie sa dovedesti cu o legitimatie care se ridica de la primarie gratis si o pui in geam. Simplu di eficient

Editat de bmcpst
Link spre post
  • 9 months later...

Faina placuta, o sa imi fac si eu una in caz de nevoie, chiar nu am obiceiul sa blochez intrarile in curti, de blocat masini nu am blocat niciodata dar in fata portilor tin minte ca mi s-a mai intamplat sa parchey temporar.

Legat de ridicatul masinilor mie personal mi se parea o chestie foarte buna, in sibiu pana acum cateva luni se ridicau masini, prin chestia asta se reusea cat de cat "educarea" oamenilor, si in foarte multe locuri nu mai vedeai masini parcate aiurea, acum de cand nu se mai ridica sunt pline trotuarele. Sunt sigur ca si sasii, americanii respecta regulile nu doar pt ca sunt mai civilizati, mai educati ... ci si pt ca amenzile sunt foarte mari la ei.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...