Sari la conținut

Diverse accesorii, gadget-uri, scule, briz brizz-uri

Postări Recomandate

le-am montat, singur, :P , aparatorile, :)

arata destul de bine, :D

ma cam nemultumeste faptul ca, la 15.000 de euroi cat am dat masina, nu au gasit un sistem de prindere elegant, se vad `suruburile de prindere` fffffoarte naspa, :lol: asta este.......;

inca nu am prins vreme umeda, dar cred ca nu va mai fi asa de mult noroi pe portiere ;) .

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 860
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Cam asa arata lucrarea... La PH2 inca nu i-am facut instalatia electrica

Am instalat si eu cate ceva la Dusterul meu si vreau sa va arat si voua:   - pentru ca sunt pescar si nu de putine ori masina nu sta langa mine cand pescuiesc si ma enerva maxim sa las telefonul sau

A venit mos craciun. Bine...cred ca era beat ca a ratat craciunul dar merge si asa.   Am camera SJCAM M10+ wifi gyro. Insert "big ranjet pe toata fata" here.   Gasiti o gramada de detalii despre e

Posted Images

• 3 weeks later...
Caramba,

Asta este scutul din poza atasata.

nu am gasit topicul sau nu stiu eu sa caut

pune si tu niste poze di fata si lateral fata dar mai mari . si in ca ceva asa vine din fabrica

Acest scut este in catalogul de accesorii de pe site-ul Dacia.De curand s-a si lansat o editie limitata pentru sporturi de iarna "cica" si au echipat din fabrica Duster-ul cu un astfel de scut + bare transversale( de fapt un port ski de 4 perechi) si toata aceasta poveste la...19 mii euroi. Cam mult cand ma gandesc ca eu am achizitionat pe al meu cu 15 600 euroi (TVA vechi)minus valoare la 3 voucere( hai sa zicem 2 ca 2 le-am cumparat si unul al meu). :-)

Link spre post
  • 2 weeks later...

legat de proiectoare de ceata...mi-am tot scremut cretzurile de pe creier ce solutie ar arata bine pe Duster, sa fie eficiente si sa nu se incurce prin crengi in padure sau sa vajaie la viteze mari... deci proiectoare pe plafon (vajaie) sau pe bullbar in fata (se incurca in crengi, le lovesti usor, plus ca nu ma excita nici cum bull-bar-ul...) pica din discutie....

din preputzu gandirii/imaginatiei mele a iesit propunerea asta :idea:

ia priviti poza de mai jos (scuze de "design" este facut in Paint... :oops: ) :

post-204-13349156840329_thumb.jpg

ce ziceti este realist sa integrezi in cele 4 zone marcate in poza, 4 proiectoare cu bec H3 preferabil galben (ptr eficienta sporita pe ceata)? sau eventual 2 becuri galbene si 2 mai albe...

eu zic ca se pot baga asa ceva (ma rog ceva similar ca design):

post-204-13349156841737_thumb.jpg

modelul din poza e "design in Vitan" dar se pot gasi proiectoare de calitate dreptunghiulare, cu geam de sticla si bec H3 (unii poate prefera cu LED, dar eu zic ca halogenul e sfant). dimensiunile la proiectorul de mai sus este de 13.5cm x 5.2cm, cred ca se poate inghesui in acea fanta (bineinteles trebuie decupat locasul)

cei care aveti deja Duster, puteti sa va uitati va rog daca in spatele acelui ornament din grila exista spatiu disponibil? si cam care ar fi dimensiunea maxima pe care o poti decupa acolo ca sa inghesui 4 proiectoare?

bineinteles necesita si modificari pe partea electrica (ar fi 4x55W necesari) adica ai nevoie de releu, siguranta si buton. Alternatorul ar duce consumul asta suplimentar fara probleme, bateria duce,zona aia in grila e inchisa deci nu afectezi nicicum racirea/ventilatia radiatorului, alte probleme nu as vedea decat daca este loc acolo sa inghesui ceva proiectoare dreptunghiulare.

ma gandesc ca 2 proiectoare sa fie orientate catre in fata si 2 orientate mai catre margini (sa luminezi marginea drumului, foarte util pe forestiere sau pe strazi inguste), deci evident controlate cu 2 butoane+2relee.

daca nu este spatiu ptr 4 proiectoare, se pot utiliza doar 2 ...totul este in functie de ce model de proiectoare vrei sa folosesti si in functie de cat de complicata vrei sa fie instalatia (2 proiectoare-> 1 buton+1releu+1siguranta; 4proiectoare ->ar fi recomandabil 2butoane+2relee)

o zi faina!

Link spre post

Spatiu ar fi, dar e radiatorul acolo deci cald. Daca tragi un manunchi de fire nu cred ca ala ar fi cel mai potrivit loc, apoi proiectoare de padure ai nevoie sa fie cat mai sus sa bata departe. Eu cred ca cel mai ok ar fi un proiector mobil cu telecomanda de genul: http://www.tuningmall.ro/accesorii-4x4/ ... 21181.html - primul de pe google, nu am idee daca e scump/ieftin/bun sau prost!

Link spre post
Spatiu ar fi, dar e radiatorul acolo deci cald....

in fata radiatorului e rece, in spatele lui e cald...caldura nu e o problema...firele se pot trage printr-o "teaca" de protectie...

...apoi proiectoare de padure ai nevoie sa fie cat mai sus sa bata departe....

in padure nu prea poti sa bati departe (e putin probabil ca drumul sa fie drept o distanta mare, in general serpuieste deci nu vei vedea departe de copaci...in padure e mai critic sa vezi lateralele si eventual crengile de deasupra.

proiectoarele ptr "vazut departe" au o alta intrebuintare, intreaba-i pe braconieri care e aia :idea: sau eventual se mai folosesc ptr "rally-raid", dar nu cred ca e cazul la noi de asa ceva.

... Eu cred ca cel mai ok ar fi un proiector mobil cu telecomanda de genul: http://www.tuningmall.ro/accesorii-4x4/ ... 21181.html - primul de pe google, nu am idee daca e scump/ieftin/bun sau prost!

eu tocmai acel gen de proiector l-as evita...va sta "sculat" pe plafon si in prima creanga mai joasa o sa-l rupi... asta in cazul in care nu e prins cu suruburi (sau chiar si cu un adeziv mai puternic) si iti indoaie si tabla plafonului. orientabil nu iti foloseste decat daca esti si tu braconier/vanator ptr a urmari vanatul. Daca vrei un "spot" pe care sa-l poti directiona, iesi mai eftin si mai eficient cu o lanterna de putere mare care sa aibe acumulator (inclusiv alimentare la 12V in masina) si cand ai nevoie scoti lanterna pe geam, studiezi terenul si apoi continui....

LaterEdit: uite aici proiector auto "manual" http://magazinvanatoare.ro/index.php?ro ... uct_id=189

parerea mea...

Link spre post
  • Mak featured și pinned this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Știe cineva dacă se pot activa și alte funcții în afișajul de bord? M-ar interesa de ex temperatura ulei, presiune exacta roti etc.
    • Salutare, Amortizoarele se inlocuiesc pereche pe axa,asa ca trebuie sa le schimbi pe ambele punte spate. Te sfatuiesc sa pui amortizoare OE sau Monroe.Ambele sunt agreate de Renault.La 4x4,amortizorul are flansa fixa cod 543A06915R, trebuie 2 bucati.Se inlocuiesc cu masina pe elevator sau pe canal.Operatia dureaza in jur de o ora per roata.Se lucreaza sub autovehicul spate si in portbagaj.Atentie la scoaterea arcului de pe amortizorul vechi si montat arc pe amortizorul nou.Trebuie presa si banc de lucru pentru evitarea accidentelor de munca.                                                Service „Bun si Ieftin” nu exista.Ieftin doar la un mecanic care ti le schimba in fata porti ,cu lucru pe genuchi.                   Atentie, dupa inlocuirea amortizoarelor pe axa spate,la 4x4,este recomandat sa se faca geometria rotilor si vei vedea ca sau schimbat valorile fata de cele din fabrica.   Spor la treaba    
    • Salutare! Am o Dacia Duster 2 1.6 SCE 4×4, fabricată în 2018, și am observat că un amortizor de pe puntea spate are scurgere de ulei, deci cel mai probabil este compromis și trebuie înlocuit. Situația curentă: Amortizorul spate prezintă pierderi de ulei/gaz și necesită înlocuire. Întrebări pentru comunitate: Ce coduri OE originale ați folosit sau știți sigur că sunt corecte pentru amortizoarele spate la Duster 2 4×4 (2018)? – Am identificat ca posibil corecte codurile 562107298R și 562103964R; confirmă cineva din experiență? Ce producători aftermarket recomandați pentru amortizoarele spate pe acest model? – Mă interesează experiențe reale legate de fiabilitate și comportament în timp. La schimbarea amortizorului spate, ce alte piese ați înlocuit sau recomandați să fie verificate / schimbate preventiv? – flanșă superioară? – burduf de protecție și tampon de limitare? – bucșe de prindere / șuruburi? – alte elemente specifice punții spate la Duster 2 4×4? Recomandați un service bun și ieftin pentru înlocuirea lor în București? Orice informație din experiență directă este binevenită. Mersi mult!
    • Iar pentru cine doreste atasez si procedura din care au fost date cele doua poze, dar sunt mai multe:
    • Am un bun prieten care lucreaza pentru un producator de transmisii /cutii de viteze, mi-a oferit multe date, cifre si cazuri concrete referitoare la schimbul de ulei, span, uzura componentelor, reclamatii, etc. ..., ceea ce am scris (inclusiv cu bold) ramane valabil. Repet, depinde care este cauza acelui "zgomot deranjant", functie de aceasta se poate schimba si demonta /monta mai putin sau mai mult si sper sa nu ajungi la acele saibe =pozitia 17 (pe care le-ai mentionat si insistat cu ele) pentru ca atunci destul de probabil ca vei mai avea cateva "provocari" (si nevoie de mai multe extrase din Dialogys), iti doresc sa fie ceva simplu si usor de identificat si schimbat, plus ca important poate sa fie asa cum am scris si identificarea cauzei radacina (nu doar "constatarea" si schimbarea componentei defecte). Spor si bafta!
  • Creează nouă...