Sari la conținut

Duster 1.2 TCe 125 cai

Postări Recomandate

• Răspunsuri 342
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

diferenta de 1,1 sec este MAXIMA. mi se pare ca ajungi de la TM la Lugoj cam cu... 30,5 secunde mai repede. Hai sa fim putin seriosi si sa ne dam seama ca analizele nu se fac asa. Motorul de 1,2 Tce e

Șanse 50% să nu ai probleme

Am fost ieri si am testat eu 1.2 in Ungaria. Am comandat-o deja si in 2 saptamani vine de pe stock din Viena. Se misca fantastic. Consum mediu 7l/100 km. Sunt fascinat de ea. Am platit 3600000 forinti

Posted Images

Deocamdata nu. Singura chestie care mi s-a parut mie ciudata este ca imi cere asistentul schimbarea vitezelor sub 2000 de ture. Stie cineva care este momentul optim si care este plaja optima in care trebuie sa o tii?

Trimis de pe al meu HTC Desire 500 folosind Tapatalk

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ciudat este ca daca nu schimb cand arata asistentul creste consumul. Daca il respect consumul scade, dar mi-e teama de infundarea injectoarelor la schimbare sub 2000. Pana acum am avut chevrolet aveo tot 1.2 dar 75 cp, schimbam la 3500 si o tineam in plaja 2000-3000 si totul a fost bine. Acum parca sta putin prea lenesa. E adevarat ca e cu totul alt concept de motor, dar ma tem de infundarea injectoarelor daca o tin la 2000 cu schimbare tot asa la 2000. Ce ziceti, exista acest risc?

Trimis de pe al meu HTC Desire 500 folosind Tapatalk

Link spre post

Da, eu zic ca exista.

Trebuie sa te orientezi in functie de drum.

Adica daca stii ca mai departe ai nevoie de putere ca sa iti cresti si mai mult viteza DUPA schimbarea in treapta superioara, adica daca ceri masinii sa mearga si mai tare, atunci trebuie sa mergi mai turat, pentru a nu face motorul sa gafaie.

Asta pentru ca ai fi in situatia cand ai 1600 rpm iar tu apesi tare acceleratia ca sa maresti viteza - ceea ce va duce la multa benzina arsa dar la flux mic de evacuare = mizerie depusa peste tot.

Daca insa iti vei propune sa mergi constant dupa schimbarea in treapta superioara, atunci e OK daca ajungi la 1600 rpm. In aceasta situatie vei apasa usor acceleratia, doar pentru mentinerea vitezei - si consumul va fi mic, mai putina benzina ce trece prin injectoare (pe unitatea de timp) = risc mic sa se depuna vreo ceva pe undeva.

Link spre post

Salutare tuturor.

Inca nu sunt un "duster-ist", dar s-ar putea sa fiu :) . Postez aici si nu deschid un alt topic, pentru ca acesta este fix modelul de Duster catre care ma orientez. Si am sa explic de ce:

• merg 99.5% din timp pe asfalt, si 70% in oras
  • fac in medie sub 20.000 km/an
  • suntem o familie tanara cu 2 copii, un golan de baiat de 11 ani si o printesa de 5 luni
  • cautam o masina mai spatioasa decat ce avem acum (un Peugeot 207) cu costuri de intretinere mici, confortabila la drum lung (mergem cam de doua ori pe an la Constanta, noi locuim in Timisoara dar parintii mei sunt la Constanta, si cam o data la 2 ani concediu in strainatate: Grecia, Croatia, etc).

Oscilez intre un Duster si un Peugeot 2008. Duster-ul ma atrage prin spatiul oferit si look-ul spartan. Peugeot 2008 este usor mai mica (cam 10 cm mai ingusta si 15 cm mai scurta, portbagaj cu 120 de litri mai mic) dar cu finisaje net superioare. Am vazut comparatia pe Youtube intre cele doua, si dupa cum am specificat, nu fac off-road, asa ca nu discutam despre faptul ca Duster-ul se descurca mai bine cand iese de pe asfalt.

Ca actual posesor de Peugeot, dupa cum am precizat mai sus, cunosc caracteristicile marcii, sunt in relatii foarte bune cu reprezentanta locala, si stiu ca ma voi putea baza pe 2008 sa imi ofere aceeasi fiabilitate cu cea pe care am avut-o de la 207.

Dar as vrea totusi un Duster. Ma atrage. Ma farmeca prin spatiu, aer spartan si simt ca ma reprezinta mai mult. Asa ca va intreb, sincer, tinand cont de profilul meu de utilizare a masinii, ma pot astepta de la Duster la o fiabilitate similara sau apropriata, sau trebuie sa ma pregatesc pentru a fi tot la 30 de zile cu ea prin service, cu diferite probleme?

De asemenea, ce asteptari sa am de la garantie? Sa mi se spuna mai la orice defect aparut ca nu este acoperit de garantie, sau atata timp cat vin cu probleme reale si rezonabile, sa se rezolve totul pe garantie (inca o data, va rog sa tineti cont de faptul ca masina va vedea asfaltul 99.5% din timp, si poate am uitat sa precizez, conduc ca un familist, asa ca nu va vedea talpa, turatii, nu ii voi testa practic limitele mereu).

Multumesc anticipat de raspunsuri, si sper sa devin un membru "de drept" al comunitatii, chiar daca poate ca profil nu ma incadrez perfect, fiind un mancator de asfalt cu dedicatie :)

P.S. Daca ma convingeti, spatamana viitoare semnez comanda pentru noul meu Duster, identificat deja pe stocul unei reprezentante din tara :D

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...