Sari la conținut

Postări Recomandate

Pai pe noul logan si sandero este 0.9 tce nu 1.2 tce(sau daca a ramas 1.2 este ala aschilambic si puturos aka fara turbina). Probabil ca e cam acelasi drac 0.9 tce cu 1.2 tce in linii mari dar trebuie pus mana si piciorul pe cel din urma ca sa ne dam seama exact ce stie :)

Va fi interesant la cat or sa impinga intervalul de revizii respectiv nr de km. La noi oricum nu poti sa faci reviziile ca in afara ca omori masina la cata prafaraie avem + drumuri scurte pentru multi prin oras. Filtrele de aer arata groaznic dupa mai putin decat intervalul pe care Dacia il recomanda in Romania...dar sa-l tii dublu cum e prin Franta, Germania si altele.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 311
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

[/th][th]Pentru Romania Pentru Romania Alte tari Alte tari [/td][td]Diesel Benzina Diesel Benzina Revizii / filtru ulei 15 000 km sau 1 an 20 000 km sau 1 an 30 000 km sau 2 ani 30 000 km sau 2 an

Am facut si eu revizia saptamana trecuta - masina: 1.5 dci, 110 hp, 4X4 din 2010 avand putin peste 80.000 km.  Toate filtrele, ulei + cea mai mare parte a pieselor de mai jos luate de la colegul

Atasez fisierul pentru 1.5dCi 110 CP Aramis, asta cautai tu ?. 

Posted Images

motorasele aceste micute sunt chiar performante - am avut ocazia sa merg de mai multe ori si chiar au performante comparative sau chiar mai agile fata de motoarele mari cu acelasi numar de cai putere. aceste lucru bineinteles nu la turatii mici; referitlr la consum chiar este ok consul de 6 litri autostrada la 130-140 km /h ceea ce cred ca este ok, in oras cam tot asa daca nu ii ceri performanta. ce mia placut mi se par intelate la plecare de pe loc .

masinile acestea nu sti udaca toate au un sistem de mers eco care iti arata cand sa schimbi viteza si care reduce consumul prin sistemul de managemant al motorului - acest stil eco activat reduce destul de mult performantele,

asa dpdv al reviziilor nu cunosc prea multe info dar tendinta este de a creste perioada intre revizii.

referitor la revizii sa tineti conta ( cum scrie si in cartea tehnica) daca masina merge in mare parte din pitm in oras si in aglomeratie timpul pana la revizie trebuie scurtat cu pana la jumatate. - la toata gama Dacia motivul este lesne - masina sta mult iar motorul in acest timp functioneaza.

Link spre post

Motorul echipează deja Noul Mégane, Noul Scénic şi Noul Grand Scénic:

La plus grosse nouveauté vient donc de cette nouvelle version du 1.2 turbo essence et ses 130 chevaux. Très discret et associé à un stop/start aussi rapide qu'efficace, ce petit bloc se montre à l'aise en toute circonstance, même lors des relances à hautes vitesses ou en charge. C'en est presque surprenant ! Sa souplesse permet une conduite coulée agréable et au cas où, la commande de la boîte manuelle à 6 rapports, bien placée, ne pose pas de problème. Côté châssis, on retrouve le Scénic déjà connu avec un compromis confort/tenue de route tout à fait satisfaisant.

Par rapport au 1.4 l TCE de même puissance qu'il remplace, ce nouveau 1.2 l est tout simplement meilleur partout : plus performant, plus discret, il se montre en outre plus sobre. Le CO2 descend ainsi de 168 à 145 g/km selon Renault. Nous avons pour notre part mesuré 8.2 l de moyenne, soit 0,7 l de moins : un gain important. Du coup, vu l'agrément de conduite proposé, la différence de tarif à l'achat et l'appétit relativement contenu, on peut hésiter avec un le Grand Scénic dCi 110, surtout si vous ne roulez pas beaucoup dans l'année.

Link spre post
  • 1 month later...

Revizia la 90414 km. Filtru aer, Filtru ulei, Filtru motorina, Uleidacia oil plus dpf diesel 5w30, Lichid racire glaceol rx type d, Colectie antrenare distributie, Ponpa apa, curea striata. Discont10%. Total revizie1,650,87 RON

Intrebare... vad ca Csabi zice de schimbarea curelelor (inclusiv distributie) la 90.000 la dCi.

Dar acum la Duster facelift se pare ca se mentioneaza schimbarea distributiei la 80.000, care mi se pare cam rapida.... mai ales in vremurile noastre.

Stiti ceva de aceasta schimbare ? Eu sincer ma asteptam sa fie dusa spre 120.000 si la dCi...

Link spre post

Intrebare... vad ca Csabi zice de schimbarea curelelor (inclusiv distributie) la 90.000 la dCi.

Dar acum la Duster facelift se pare ca se mentioneaza schimbarea distributiei la 80.000, care mi se pare cam rapida.... mai ales in vremurile noastre.

Stiti ceva de aceasta schimbare ? Eu sincer ma asteptam sa fie dusa spre 120.000 si la dCi...

Eu am schimbat kitul de distributie la 80 000 km cum e dat in manualul producatorului ...

Link spre post

Multumesc mult, deci sa inteleg ca nu s-a schimbat nimic....

Eu aveam impresia ca 1.5dCi a avut reviziile la 15.000 si curelele de schimbat la a 6-a revizie, adica la 90.000...

Dar se pare ca avem de schimbat curelele la 80.000 adica la a 4-a revizie.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...