Sari la conținut

Postări Recomandate

Cine imi poate spune si mie cum sta treaba cu verificarea tehnica...deci la o masina noua se face prima data dupa 4 ani,dar de exemplu eu la anul in Februarie o inscriu in Romania,de cand se socotesc acei 4 ani?Multumesc!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 896
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Dusterawd tu citesti una si intelegi ce vrei. Cred ca moderatorii si adminul site-ului au fost mai mult decat indulgenti cu toate persoanele care au aprins spiritele in ultima vreme. Eu ti-as fi dat b

@dust3radmin, daca imi permiti o observatie... eu nu contest masurile luate la off-topic si ironii, insa observ ca e nevoie de ceva mai multa diplomatie, mai ales cu "mustrarile in fata careului".  

Sarbatori fericite tuturor !   Pun si aici felicitarea noastra, desi din pacate Duster-ul n-a incaput...   Sent from my SM-T580 using Tapatalk    

Posted Images

In Romania ITP - inspectia tehnica periodica se face obligatoriu la 2 ani inclusiv la masini noi.

Cand masina e noua primesti ITPNOU pe carte de identitate/talon ( sau asa ceva) si ai specificat ca e valabil 2ani. Eu asa am avut, daca s-a schimbat ceva va rog sa ma corectati.

Revizia din manualul de intretinere al masinii este 1 data pe an sau la nr. de km specificati, care din cele doua ajunge prima.

Editat de vsebas
  • Like 1
Link spre post

corect @vsebas - cu o mentiune:

ITPNOU se face pt masini cumparate de noi direct de la dealer, care nu mai merg la RAR pt omologare individuala (pe CI se trece in rubrica 1 omologarea de tip). sin in acest caz, din 2 in doi ani tre sa faci ITP la un service autorizat RAR pt ITP (adica exact ce ai zis tu)

- exemplu - Megane nou - 2008 - omologare tip RAR

post-4304-0-29595000-1478187011_thumb.png

La masina veche (din EU) adusa in RO se va face omologare individuala cu ITP la RAR (asta se trece pe CI in rubrica 2 - omologare individuala). Iti verifica tot - frane, lumini, etc - un ITP la sange. De la momentul ala la fiecare 2 ani tre sa faci ITP in RO la un service autorizat RAR pt ITP.

- exemplu - Terios vechi - 1997 - omologare individuala 2012 RAR

post-4304-0-17791800-1478187005_thumb.png

Editat de Killer82
Link spre post

Deci eu unde ma incadrez daca masina este noua in garantie,cumparata direct de la dealer Dacia,dar a fost initial inscrisa in alt stat UE?

PS:La o adica pot verifica tot ce vor la mega sange,chiar ii rog frumos sa o faca,pentru ca ce gasesc aiurea se face oricum moka pe garantie! ;)

Link spre post

Sunt 2 chestiuni diferite: 1. ITP - e obligatoriu prin lege (legislatia rutiera RO si UE) si 2. revizia masinii - obligatorie de la Dacia ca sa mentii garantia.

Cele 2 n-au treaba una cu alta decat daca masina nu corespunde tehnic ( frane, lumini, noxe, etc) -> esti trimis sa le rezolvi -> in cazul tau service Dacia cu rezolvare sau nu pe garantie functie de problema.

Din ce inteleg eu, trebuie mers la RAR pt. o omologare individuala, masina fiind inscrisa in alt stat decat RO, dar bajbai aici, pe baza celor scrise mai sus de @Killer.

Incearca aici la RAR sa vezi daca zic ceva : http://www.rarom.ro/ sau trimite un mail la ei.

• Like 1
Link spre post

Am inteles cam cum sta treaba...in mod normal as pierde un an la ITP aici,pentru ca intervalul pentru primul este de 4 ani,dar in schimb castig enorm pe partea cu asigurarea si impozitul in Ro.Bun atunci mai ramane sa vad cum procedez pentru ca vreau sa fac si prima revizie obligatorie tot la noi in tara,mai ales ca ii montez si carligul pentru remorca.Partea proasta e ca nu pot sa o inscriu in vara din cauza asigurarii,iar daca mai stau pe aici inca vreo 2 ani pana la primul ITP, v-a trebui sa bag un drum total aiurea in perioada cea mai tampita din an,adica in luna Februarie! :bug: OK asta este,o seara buna va doresc!

Link spre post

@ lucian27b Masina am cumparat-o in luna Mai direct de la un dealer Dacia din Italia, dealer care s-a ocupat si de inmatriculare (aici asa se procedeaza)...la noi trebuia sa astept cateva luni dupa ea,plus ca in acea perioada aveam alte planuri care intre timp sau schimbat.

Link spre post
Vizitator
Acest topic este închis. Vă rugăm să deschideți un topic nou dacă doriți să postați pe forum.
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...