Sari la conținut

Suruburi antifurt Dacia Duster

Postări Recomandate

• 4 weeks later...
  • 3 years later...

Salut!

Reînviu puțin topicul. Caut și eu antifurturi pe roți pentru jențile de oțel stilizat. După codurile de accesorii am căutat pe site-ul Renault, se pare că atât cele pentru aliaj cât și cele pentru oțel au dimensiunea M12 x 1.5. Totuși, ele sunt vândute separat, în funcție de tipul jenții.

Aveți idee care e diferența între ele?

Eu caut pentru jenți de oțel stilizat, cum spuneam, și mă gândeam că în locul celor Renault, care cred că sunt toate la fel (Logan, etc), să iau poate ceva nemțesc, sau altceva. Mi se par și foarte scumpe cele originale Renault. În plus, nu le aveau pe stoc la dealer, trebuia să le comand și să vin după ele mai târziu.

În fine, pe scurt, aveți ceva recomandări, ce și de unde să cumpăr? Aș vrea ceva de calitate totuși, să nu mă trezesc că se rupe imediat dacă îl strâng băieții de la vulcanizare mai tare.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salut! De aceeasi problema m-am lovit si eu cand am luat Dusterul. Am cautat peste tot, pe la tot felul de magazine si in afara de antifurturile ordinare (care seamana un set cu altul) nu am gasit nimic. Pe comanda la Dacia dureaza peste o saptamana si sunt fff scumpe. Am gasit pana la urma intr-un service de roti renumit, poate cel mai bun din Bucuresti, (pe Iuliu Maniu), antifurt Borbet dar care are prezoanele ceva mai scurte. Am fost asigurat si sfatuit de mecanicii de acolo ca nu voi avea probleme cu ele, filetul intra suficient. Au scaunul conic si se preteaza la jantele de aliaj dar si la cele de otel. Cheia accepta tubulare de 17 si 19, functie de ce prezon ai pe roti. Fiecare set antifurt are un anume cod si in caz de pierdere a cheii se poate comanda unul identic. Sunt tratate anticoroziv, au costat 86 lei TVA inclus.

Link spre post

Eu m-am dus la un magazin de piese auto (in Galati avem o zona unde sunt multe astfel de magazine) si am cerut ceva sa se potriveasca la Duster. Am luat ce mi-a dat vanzatorul. Nu am dat mult pe ele (cat am dat nu mai stiu ca le am de 1 an si ceva, dar nu au fost scumpe), si scria si Renault pe cutie.

Link spre post

Salut! De aceeasi problema m-am lovit si eu cand am luat Dusterul. Am cautat peste tot, pe la tot felul de magazine si in afara de antifurturile ordinare (care seamana un set cu altul) nu am gasit nimic. Pe comanda la Dacia dureaza peste o saptamana si sunt fff scumpe. Am gasit pana la urma intr-un service de roti renumit, poate cel mai bun din Bucuresti, (pe Iuliu Maniu), antifurt Borbet dar care are prezoanele ceva mai scurte. Am fost asigurat si sfatuit de mecanicii de acolo ca nu voi avea probleme cu ele, filetul intra suficient. Au scaunul conic si se preteaza la jantele de aliaj dar si la cele de otel. Cheia accepta tubulare de 17 si 19, functie de ce prezon ai pe roti. Fiecare set antifurt are un anume cod si in caz de pierdere a cheii se poate comanda unul identic. Sunt tratate anticoroziv, au costat 86 lei TVA inclus.

Mersi! :)

Si cum se cheama service-ul renumit de pe Iuliu Maniu? :) Nu cred că e o problemă dacă dai numele :).

Prezonul original ai idee ce lungime are? am găsit mai multe care s-ar potrivi la dimensiuni, dar nu știu lungimea prezonului. În fine, probabil soluția va fi să scot unul și să îl măsor, ca din ce văd în poză tu ai jenți de aliaj, deci oricum s-ar putea să difere.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Salut /bun venit in aceasta comunitate.  Poate sunt de folos si altora:
    • Am si eu aceeasi problema cu aceeasi mesaj si mi s-a spus ca 2 senzori nu functioneaza dupa verificarea cu testerul. Am cumparat altii din China si nu s-a rezolvat nimic. 2pcs 284389618R Blind Spot Parking Sensor. Ce model de senzori aveti va rog ca la mine nu au functionat si masina am cumparat-o second hand si nu am siguranta ca sunt senzorii oficiali? Detin un Duster 1.6 cu GPL din 2019. Multumesc. Un sfat ar fi apreciat.
    • Mulțumesc tare mult, Gil! Încerc să „descifrez” detaliile generoase pe care mi le-ai dat. Mecanicul meu mi-a recunoscut deschis că nu se pricepe la partea electrică/electronică dar, cum se mai zicea într-un banc, poate să arunce o privire. De fapt așa mi-a și recomandat: să apelez la un electrician auto care poate traduce rezultatele testului și să ia măsurile care se cuvin. Zi bună tuturor!
    • Legat de motorasul stergator spate vezi discutiile si detaliile (schema electrica, mufa cu descrierea pinilor, verificare, demontare si montare, cod OE, etc.) pe care le-am oferit si in topicul acesta: https://forumduster.ro/topic/7666-pin-out-uch-dacia-duster/ inclusiv procedura de diagnosticare a erorii DTC95A064 = Mecanism de acţionare ştergător geam spate pe care o ai in UCH. Despre celelalte coduri de eroare din calculatoarele masinii doar ca observatie toate sunt intermitente si au un factor comun: tensiunea de alimentare a calculatoarelor . Referitor la cele din injectie iti atasez doar ca exemplu procedura de diagnosticare pentru DTC056016 si DTC00871C, celelatre trei se refera tot la rampa de injectie (si trebuie verificate cateva componente), DTC1525F3 este o consecinta a acestora, iar despre DTC038096 gasesti foarte multe experiente, informatii, detalii (pe care le-am oferit si eu) pe acest forum, fiind o eroare destul de des intalnita. Tot doar ca observatie acel “mecanic” la care ai apelat (“… merg la mecanicul meu să îl pună pe calculator și eventual să rezolve problema cât de repede se poate”) si care a facut diagnoza cu acel tester multimarca putea foarte bine sa faca si cateva verificari simple si sa elimine din variabile, pentru ca aceste coduri de eroare pot avea cauze de natura atat electrica cat si mecanica. Sugestia mea este sa vezi ce spune, face, rezolva sau nu si acel electrician la care vei apela (“Cred că trebuie să merg la un electrician.”), iar daca mai ai nevoie de ajutor, informatii si detalii pot sa le ofer punctual cu mare drag. Bafta!
  • Creează nouă...