Dacia Duster hybrid - Duster Electricway 4WD
Posted 07 November 2011 - 10:39 AM
Dacia Duster Grand Hamster Electricway este un hybrid paralel cu tractiune integrala electrica. Motorul termic, ce functioneaza si ca alternator pentru incarcarea bateriilor de tip litium-litium, de 205 Volti tensiune nominala si o putere de 12.5 kWh , este dieselul de 1.5 dCi. Iar agregatul electric si acumulatorii sunt amplasati in spate si in portbagaj, in dauna spatiului pentru bagaje.
Impreuna, cele doua motoare furnizeaza Duster-ului o putere maxima de 150 CP.
Autonomia in mod electric a Duster-ului hybrid este de 50-80 de kilometri, in functie de modul de utilizare, iar viteza maxima, de 60 km/h. La o priza normala, bateriile se incarca in 6-8 ore.
EzNpXM-hdPQ
Sursa: a1.ro
forumduster.ro - pt pasionatii Dacia Duster
Posted 07 November 2011 - 12:08 PM
Posted 07 November 2011 - 02:05 PM
Future Dacia with this system?
:arrow: "Facultatea de Mecanica si Inginerie de la Universitatea din Pitesti", lucru cu Dacia intr-o masina hibrid? Sau doar este un studio de Universitate ca Hamster Electricway 4wd Sandero, Logan ECO GNV (solar), Grand Sandero Hybrid, sau Electra Dacia?
Dacia viitoare cu acest sistem?
Posted 07 November 2011 - 02:06 PM
Posted 07 November 2011 - 02:08 PM
I don't know if they have any sponsorship from Dacia / Renault, as i know, they haven't.
This is a prototype and don't know if Dacia / Renault will consider this as a future EV /HEV model of Duster, but who knows...
Posted 07 November 2011 - 02:41 PM
paper --Logan ECO EV--, was developed based on the mechanical platform of Dacia Logan and is under
construction thanks to a financial aid granted
by the Romanian Ministry of Education,
Research and Innovation [2] and the technical
help of the Dacia – Group Renault that has the
plant near Pitesti.
7. Conclusion
The ECO EV (ECOlogic Electric Vehicle)
project in development in the new Alternative
Propulsion System & Renewable Energies
laboratory part of Automotive Engineering
Research Centre, University of Pitesti is an
experimental platform for research electric
propulsion system for the urban automobiles.
http://cmrt.centrale... ... er-153.pdf
Posted 07 November 2011 - 03:04 PM
Posted 07 November 2011 - 03:16 PM
Si pt distanta parcursa acasa - serviciu - acasa = 50km este super, as merge gratis!
Posted 07 November 2011 - 05:16 PM
deci nu e nimic nou sub soare. pana si Chevrolet dupa ce a anuntat cu surle si trambite ca "Volt" e primul vehicol electric 100% ... l'au scos tot hybrid.
singurul hybrid cu care am avut nesansa sa merg e toyota prius, ... un gunoi. :evil:
prius, volt, mivo etc sunt vehicole de talie mica si se preteaza mai bine la conceptul hybrid. bravo studentilor de la ... U of P, dar trebuiau sa mearga pe ceva mai mic, maine poimaine o sa scoata si ferarri sau mclaren hybrid ... :lol:
sper ca dacia sa puna "desprafuitorului" un motor mai mare si sa schimbe pic consola centrala, cum bine spunea un alt comentator
ar fi un inceput bun, bateriile se preteaza mai bine la moleculare decit la vehicole utilitar sportive ... :twisted:
inca nu esti somer? continua sa cumperi importuri !
Posted 07 November 2011 - 08:57 PM
ma gandesc ca daca bateriile consuma un curent electric la incarcare mai mare decat dak ai alimenta de la o benzinarie cu motorina deja acest proiect ar fi un mare kix.
Posted 08 November 2011 - 08:37 AM
filisoft said:
La un moment dat se discuta de un model hibrid de la BMW care avea autonomie 7--8km.In general masinile hibride sunt niste mari gogorite cine poseda asa ceva stie.Atentie fac un pariu cu cine se ofera(pun la bataie 1000E) Dusterul nu are autonomie in oras decat maximum 10---15km
Cele scrise de mine aici vor ramane pana cand cineva care va achizitiona un astfel de Duster va comfirma sau infirma ce am spus.
Posted 08 November 2011 - 09:23 AM
Este foarte adevarat ca in modul electric ai o autonomie foarte mica (1,2 3 km), 7-8 e deja super, insa in mod hybrid adica electric + motor termic autonomia creste, deoarece la plecarea de pe loc este folosit modul electric (pt scurt timp) iar apoi intra motorul termic...lucreaza in tandem cumva.....
Posted 08 November 2011 - 10:17 AM
dust3radmin said:
Este foarte adevarat ca in modul electric ai o autonomie foarte mica (1,2 3 km), 7-8 e deja super, insa in mod hybrid adica electric + motor termic autonomia creste, deoarece la plecarea de pe loc este folosit modul electric (pt scurt timp) iar apoi intra motorul termic...lucreaza in tandem cumva.....
nu face confuzie, e vb de cat timp tin doar bateriile, cu motorina in rezervor oricum merge mai mult de 50 km, nu ?!
e un cross over destul de greu plus baterii = inertie mare si cu trafic intens, cu sute de semafoare ... do the math
by design, la un hibrid motorul electric intra cand comp de bord sesizeaza consum mare de carburant ( viteza mica si regim dinamic ) no in lupta asta cu inertia mare a masinii bateriile se duc repede. e un pic de tichie de margaritar pe chelie de duster.
e fumos conceptul dar nu se justifica diferenta de cost si apoi mentenanta ridicata
:ugeek:
Posted 08 November 2011 - 10:46 AM
georgechinezu said:
ma gandesc ca daca bateriile consuma un curent electric la incarcare mai mare decat dak ai alimenta de la o benzinarie cu motorina deja acest proiect ar fi un mare kix.
Posted 08 November 2011 - 10:53 AM
FULL ELECTRIC: masina este propulsata NUMAI de motorul electric (evident bateriile te tin 1, 2 km)
HYBRID: masina este propulsata de ambele motoare (electrice + termic) dupa cum considera controllerul
Referitor la greutatea dusterului, pai ce sa mai zici de Lexus RX atunci?
V12KOrnohiM
hIiQmK1rD4k
Posted 08 November 2011 - 11:08 AM
georgechinezu said:
Va las pe fiecare sa faceti un calcul in functie de consumul fiecaruia.
Nu mai vorbesc de varianta incarcarii lente de la un alt set de baterii, incarcate prealabil in timpul zilei de la un panou solar, sau una din variantele alternative.
Decat sa investeasca banii de la stat in armament, e mai bine sa le dea la niste studenti sa se joace putin, cine stie, poate iese ceva?
Eu unul astept cu nerabdare sa se puna la punct tehnologia.
Posted 08 November 2011 - 11:36 AM
„Cu toate acestea, reprezentanţii uzinei Dacia nu sunt interesaţi să producă noul hibrid” [02:04]
Pe de altă parte, majoritatea hibridelor sunt asimilate motoarelor cu ciclu Atkinson.
Posted 08 November 2011 - 11:42 AM
http://www.peugeot.c... ... brid4.aspx
Posted 08 November 2011 - 06:17 PM
Squirrel said:
„Cu toate acestea, reprezentanţii uzinei Dacia nu sunt interesaţi să producă noul hibrid” [02:04]
Pe de altă parte, majoritatea hibridelor sunt asimilate motoarelor cu ciclu Atkinson.
ma refeream la bolizii de f1 pe baterii, funny eh, :lol:
oricum atitudinea celor de la dacia e f sanatoasa ref la hybrid,
la cat de putin "profit margin" au, nu pot sa finanteze proiecte part sau full electric
pe sectorul hybrid se lanseaza ceí cu bani.
bagatori de seama autohtoni dau marunt din buze ca dusterul nu e suficient de ieftin, daca dacia ar incerca sa acopere costuri de R&D cu un crossover calitativ plasat la 30.000 E ar sarii cocalarii de fund in sus
Posted 09 November 2011 - 10:22 AM
maxim said:
Squirrel said:
ma refeream la bolizii de f1 pe baterii, funny eh, :lol:
Vezi ca tehnologia o ia inainte mai repede, in comparatie cum reusesc unii sa se informeze:
http://www.teslamoto.../roadster/specs
Autonomie 240 mile.
Si bate orice supercar cu motor termic (vezi pe youtube "tesla drag race").
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users
Parteneri |
||||||||
| www.dacia-club.eu | ||||||||