Sari la conținut

Dacia Duster hybrid - Duster Electricway 4WD

Postări Recomandate

prin februarie 2008 am vazut la un auto-show pe alte meleaguri, alti studenti, de la U of T, mai norocosi si mai finantati ce se jucau cu electric concept car.

deci nu e nimic nou sub soare. pana si Chevrolet dupa ce a anuntat cu surle si trambite ca "Volt" e primul vehicol electric 100% ... l'au scos tot hybrid.

singurul hybrid cu care am avut nesansa sa merg e toyota prius, ... un gunoi. :evil:

prius, volt, mivo etc sunt vehicole de talie mica si se preteaza mai bine la conceptul hybrid. bravo studentilor de la ... U of P, dar trebuiau sa mearga pe ceva mai mic, maine poimaine o sa scoata si ferarri sau mclaren hybrid ... :lol:

sper ca dacia sa puna "desprafuitorului" un motor mai mare si sa schimbe pic consola centrala, cum bine spunea un alt comentator

ar fi un inceput bun, bateriile se preteaza mai bine la moleculare decit la vehicole utilitar sportive ... :lol:

nu cred ca cel mai vandut hibrid e un gunoi :ugeek:; m-am interesat un pic de masina si actualmente detine recordul la distanta parcursa cu un plin de rezervor in mediu urban !!!

apoi motoarele electrice sunt cele mai eficiente motoare (randamentul cel mai mare dintre toate motoarele la transformarea energiei in miscare) cu cuplu maxim de la turatie 0 !!! asta le face ideale pentru vehicole de teren !!! problema la ora actuala e ca nu s-a inventat rezervorul de energie electrica: actualele baterii sunt grele, voluminoase si contin substante toxice, deci deloc "green" :ugeek:

Mie cel mai important mi se pare faptul ca masina electrica este extrem de simpla, dispar toate componentele grele: corp motor, cilintri, arbore, cutie de viteza, sistem de racire, in plus dispare ambreajul care risipeste foarte multa energie la schimbul de viteze.

O solutie interesanta mi se pare, varianta cu schimbul lichidului electrolitic din baterii si incarcarea bateriilor cu un lichid incarcat negativ, in mod asemanator cu alimentarea cu combustibil.

Solutia devine geen, pentru ca lichidul extras din baterii poate fi reincarcat in statii speciale si refolosit ulterior.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 27
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Nu stiu daca o sa fie pe Dacie asa ceva insa poate se va lansa un nou brand made in Romania care se va plasa in segmentul premium si ca target o sa aiba oamenii bogati care dispun de resurse sa cumpere o astfel de masina.

Sunt sigur ca o sa fiu combatut de colegul de mai sus ca in Romania nu se produc echipamente scumpe sau de calitate insa vreau sa te informeze ca cel putin un sfert din Mercedes sau Lamborghini se face prin Romanica si restul in China, ca sa ma crezi poti vizita fabricile de langa Brasov din Codlea sa vezi pe unde se fabrica componentele pentru marcile de mai sus, pe langa Suceva se fac sistemele de directie pentru Porsche, SAAB.

dupa cum vezi creiere avem si mai sunt si ieftine.

multzam pt info :ugeek:

si pe vremea lu' ceasca exportam la greu din toata ceeea ce numesti tu romanica. avem creiere ( care lucreaza afara, sau o freaca aici pe bani putini ) avem muncitori si resurse avem chiar si fotbalisti :lol: dar nu mai avem echipa. revin deci nu trebuie sa visam monstruos ci doar sa ne ... calificam ... din divizia a 3 sau unde suntem

nu cred ca cel mai vandut hibrid e un gunoi ; m-am interesat un pic de masina si actualmente detine recordul la distanta parcursa cu un plin de rezervor in mediu urban !!!

apoi motoarele electrice sunt cele mai eficiente motoare (randamentul cel mai mare dintre toate motoarele la transformarea energiei in miscare) cu cuplu maxim de la turatie 0 !!! asta le face ideale pentru vehicole de teren !!! problema la ora actuala e ca nu s-a inventat rezervorul de energie electrica: actualele baterii sunt grele, voluminoase si contin substante toxice, deci deloc "green"

deci te'ai interesat 8-) eu nu m'am interesat si nu repet ce am auzit sau am citit de la alti. chiar am avutó o saptamana, nu o spun ca o competitie dar intelege ca nu ma bazez pe second-hand info. dpdv soferistic Prius e ca o "scula hobby" pe linga o scula bosch sau stihl etc.

cata vreme avem gaz relativ ieftin masinile electrice nu au nici o sansa nu o spun eu ci Piata, atotputenicul procentaj " % "

Mie cel mai important mi se pare faptul ca masina electrica este extrem de simpla, dispar toate componentele grele: corp motor, cilintri, arbore, cutie de viteza, sistem de racire, in plus dispare ambreajul care risipeste foarte multa energie la schimbul de viteze.

O solutie interesanta mi se pare, varianta cu schimbul lichidului electrolitic din baterii si incarcarea bateriilor cu un lichid incarcat negativ, in mod asemanator cu alimentarea cu combustibil.

Solutia devine geen, pentru ca lichidul extras din baterii poate fi reincarcat in statii speciale si refolosit ulterior.

corect, masina electrica e cea mai simpla, uitate la un cart de pe terenurile de golf. masina electrica e viitorul si patentele pt tehnologii performante de stocat energia electrica exista dar sunt extrem de scumpe comparativ cu autovehicolul conventional google "who killed the electric car" si ai sa afli ca chevrolet a mai cochetat cu conceptul si doar in california ( bateria si frigul nu se prea pupa ) a lansat o serie de vehicole electrice in lease fara posibilitatea de achizitionare, dupa incheierea lease'ului leéa retras si duse au fost.

ce am incercat sa spun in cuvinte putine este ca nu are rost sa ne aruncam intr'un domeniu prea complex pana nu suntem pregatiti de asa ceva.

vw a fost concept de masina saracului si uite unde a ajuns dar in cati ani ...

dacia abia a intrat serios pe piata europeana ( btw, CAER nu era piata competitiva ) si deja ne visam balauri ...

eu abia astept primul pony car romanesc :evil: ( gen camaro, chalanger sau mustang - asta apropo de visat monstruos ) si voi voi va uitati la masini "cu bani putini si cu ... baterie mica " ... :lol:

peace :ugeek:

Link spre post

:lol: sper ca stii sa iei o gluma dom' inginer deceneu, dar poate pe vremea dacilor :lol: electrolitul ramanea polarizat odata scos dintre lamelele acumulatorului :ugeek:

aku o fi de la poluare sau dreak' stie, au pus astia ceva in apa sau acidul nu o mai fi asa de bun, il fura si il duc la turci ... :ugeek:

cum sa spun, polarizarea e ca o deformare elastica si odata scapat, elasticul isi revine la forma initiala sau ca sa recurg la alta similitudine: e ca si cum ai vrea ca apa sa o ia in amonte si sa invarta turbinele in sens invers si sa umple barajul ( waw am e'splicat asa de bine ca in sfarsit ma inteles si eu ... :evil: )

si ca sa ne dam cu presupusul ... ideea cea mai buna ramana masina pe apa. arzi hidrogen si mere de trasneste ( iutub'ul colcaie cu filmulete in limba engleza pe tema asta ) chiar exista masini pe hidrogen, numai ca magari de la ministerul transporturilor nu vor sa te lase cu bomba in porbagaj. 8-)

peace

Link spre post
  • 1 month later...

daca va trebuie console schimbate si motoare mari atunci luati-va lexus . ca este si hibrid. ideea e ca duster e o masina ieftina si buna. ieftina e ca nu are un milion de butonase pe care 80% nici nu stii pentru ce sunt puse. butonase aveti la bmw mercedes si audi. si in alta ordine de idei. daca toata noaptea masina sta la incarcat baterii , curentul costa cel mult 5 lei pentru tot acest timp de incarcare. deci: 5 lei pentru 50 km eu cred ca e un salt inainte. sistemul ar trebui sa fie simplu. cardanul, intre cutia de viteze si ambreajul diferentialului are cca. 1,2 m. si este fix . inlocuirea lui cu 2 sau 3 motoare electrice de curent continuu asezate in linie de 72 v cu magnet permanent , si pozitionarea undeva prin masina sau pe dedesubt a 6 acumulatori, ar rezolva problema. si ar costa undeva la 3000 euro. si ar merita din plin..

Referitor la masina pe apa. deja exista generatoare HHO ca celule uscate. arata ca niste radiatoare si pot fi montate in fata pe langa motor. vreo 3-4 ar economisi cam 80% combustibil insa trebuie montat alternator separat destul de puternic cca 120A. exista la mercedes A-klasse cu racire pe apa. problema e ca o celula costa pe ebay cam 300 euro ( http://www.ebay.de/itm/Robtech-HHO-Knal ... 540wt_1185 ) . pret total ar iesi undeva la 2000 euro. si tot ar fi rentabil.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...