Sari la conținut

Jante Aluminiu in Soft Off-Road

Postări Recomandate

• Răspunsuri 44
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Da da, am scris in post-ul ala cu Duster vs Stepway 2 ca raman pana la urma la Duster   Ideea e ca imi place foarte mult pachetul look IN SPECIAL pe culoarea gris platine cu aparatorile de aripi ne

Jantele de Aliaj sunt destul de pazite de catre anvelopele care au un balon atat pronuntat cat si inalt dar, cu toate astea, exista posibilitatea ca un soft off-road sa se transforme destul de repede

Daca nu vrei musai factura incearca la userul Planetara!

Posted Images

Ale mele de pe Logan au avut parte de un tratament destul de dur fara sa crape. Ajunsesera destul de zgariate si lovite. O data chiar am cazut de cu janta de bordura (era cauciucul in marginea bordurii si a alunecat) si nu a patit nimic (structural, ca estetic s-a cunoscut locul loviturii).

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Jantele de Aliaj sunt destul de pazite de catre anvelopele care au un balon atat pronuntat cat si inalt dar, cu toate astea, exista posibilitatea ca un soft off-road sa se transforme destul de repede in ceva mai greu si o simpla piatra sa faca ceva stricaciuni (zgarieturi) pe janta. Eu sunt de parere ca jantele de aliaj pot fi folosite, cu precadere, la mersul pe sosea bunicica, pe o sosea mai de munte (forestiera) sa fie folosite jantele de tabla (fie cele stilizate fie cele simple).

Cat despre alegerea masinii... eu mi-am ales culoarea Gris Basalte (care-i la fel ca si cea argintie in materie de zgarieturi si praf, poate putin mai rezistenta la mizerie) si nu mi-am luat Pack Look ci... mi l-am facut! Adica oglinzile si barele longitudinale le-am vopsit in culoarea masinii (nu argintiu cum e Pack Look) iar la capitolul geamuri am folosit folie in loc de ionizarea din fabrica deoarece exista mai multe avantaje, si anume:

- protectia solara este mult mai bine realizata prin folie.

- in caz de spargere a geamului nu iti cade tot in brate in cazul in care o piatra ratacita de la o masina sare in geamul lateral (caz patit de un amic de-al meu), capitol foarte important daca exista copil pe locul din spate.

- posibilitate utilizarii unei folii (OMOLOGATE) de o transparenta diferita fata de geamurile ionizate.

Ca sa vorbesc putin si de bandourile laterale... eu am pe masina si nu pot spune decat ca, in diverse situatii (calcari pe crengi care se ridica si lovesc in aripa, crengi la o inaltime mica care zgarie destul de nasol) m-au protejat destul de bine. Iar prinderea lor este adevarat ca tine de mana meseriasului care le monteaza dar, spre surprinderea tuturor, si aici exista o garantie care acopera aceasta reparatie.

Link spre post

Se poate face soft off-road cu jantele de aluminiu, dar trebuie avut putina grija. Si eu am masina exact ca a ta, doar ca din pachetul look mi-am luat doar jantele si volanul de piele. Nu am avut probleme cu ele pe off road, numai odata cand m-am impotmolit rau de tot la Tarnita, dupa vreo saptamana de ploi am fost cu niste prieteni pe ceva drum forestier si ne-am inpotmolit (jumate de janta a intra in noroi, practic masina statea cu partea dreapta pe pamant) si atunci mi-am zgariat putin janta dreapta fata, ceva zgarieturi fine, nu se vad numai daca stai la 15 cm de janta.

deci fara nici o problema se poate descurca cu jantele:)

si vad ca esti din cluj, poate ne vedem dupa ce ma intorc si eu in tara, la niste iesiri. Eu de obicei mergeam pe feleac(am urcat partia de ski drept cu 7 oameni in masina fara nici o problema), padurea hoia si in spate la Polus e un deal unde se poate urca fara pb cu Dusterul(este o priveliste foarte frumoasa).

post-1639-0-13553400-1354053084_thumb.jpg

post-1639-0-19787900-1354053097_thumb.jpg

Link spre post

Foarte interesante pareri. Mersi tuturor!

Sincer chiar n-as fi zis pana acum ca jantele de aluminiu sunt mai rezistente la indoituri.

Stiam clar ca impactul lateral dauneaza dpdv aspect dar aveam impresia ca se si indoaie mai usor decat cele de tabla de otel pentru simplu fapt ca otelul este un material elastic pe cand aluminiul este usor maleabil si ne-elastic. Se pare ca sunt casante pentru ca nici materialul nu este de fapt aluminiu pur...daca ar fi, s-ar indoi probabil doar sub greutatea masinii :) sunt probabil dintr-un aliaj care contine aluminiu iar celelalte elemente dau rigiditatea.

@TudorAB07XWZ: Da, din Cluj sunt. Mi-ar placea sa iesim si sa mai aflu si eu despre masina si locurile altadata inaccesibile de la experimentati insa abia prin Ianuarie-Februarie e planificat Dusterul meu...Pana atunci, cu Loganul nu te pot urmari :)

Link spre post

@ Neogen: Oircum si eu ajung in tara doar inainte de sarbatori, si in Cluj ma intorc in Ianuarie dupa revelion. Ne vedem atunci. Abia astept si eu sa vin acasa, si sper ca va fi zapada in Ianuarie, ca si eu am masina din Aprilie, si nu am testat-o inca pe zapada sa vad ce poate:) Sunt entuziasmat sa vad cum se comporta:)

Link spre post
  • 5 years later...

Ce cauciucuri sunt omologate pentru Duster 2 la jantele de 17"?

Intreb pentru ca stiu ca exista posibilitatea sa vina si din fabrica cu jantele de 17, deci trebuie sa aiba si alte cauciucuri in afara de clasicele 215/65 pt R16.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...