Sari la conținut

Duster sau noul Sandero Stepway?

Postări Recomandate

@taviro:

Sa presupunem 3 portiuni de drum tipic romanesti: drum cu placi de beton si imbinari largi + diferente de nivel, drum cu asfalt "valurit" si din loc in loc "coame" mai ascutite ridicate din asfalt si drum de asfalt bun dar cu sparturi mari cauzate de lucrari si neasfaltate inca (doar turnat pamant/pietris)

Sa mai presupunem o viteza de rulare de 60 km/h.

Ziceai ca suspensiile la passat erau net superioare.

Poti sa zici in care dintre masini te-ai simtit mai bine pe cele 3 suprafete de rulare? Asta atat dpdv zdruncinaturi resimtite cat si zgomot in habitaclu la trecerea pe suprafata respectiva.

De ce intreb asta:

Dusterul 4x4 pe care l-am testat eu era indubitabil net superior dpdv confort de rulare fata de golanul meu, renault clio - 2002, peugeot 206 - 2005, ford focus - 2003 si for fiesta - 2003 pe care le-am mai avut eu pe mana (desi golanul a fost prima si singura masina personala)...Si incerc sa-mi dau seama daca e superior numai fata de modele de genul asta sau fata de ORICE compacta mica-medie (cum ar fi o clasa mai "premium" ca passat-ul tau sau Sandero Stepway 2 care habar nu am cum merge) cu punte rigida pe spate. Cu alte cuvinte, incerc sa-mi dau seama daca suspensia independenta spate chiar merita

Pentru mine zgomotul si vibratiile astea la rulare pe suprafete deteriorate este foarte important pentru ca, cu cat sunt mai mici cu atat psihicul soferului este mai linistit si il va ajuta sa foloseasca masina cat mai aproape de capacitatiile ei reale atata timp cat si creierul ajuta sa nu fie depasite...cu alte cuvinte, daca golanul meu suna pe denivelari ca si cum s-ar destrama, nu il pot folosi decat chinuit, mers foarte incet si etc desi el cu siguranta duce mult mai mult. Pe de alta parte un passat extrem de bine insonorizat poate sa-mi dea iluzia ca rezista impecabil la drumuri romanesti dar amortizoarele, capetele de bara, pivotii si jantele sa planga cu lacrimi amare fara ca eu sa le aud :)

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 95
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Daca orice masina dintre cele doua ti-ai lua tot o sa-ti para rau, solutia este sa o cumperi pe cea mai ieftina: o sa-ti para rau pe mai putini bani.   Din cele aratate de ddalcu eu inteleg ca ii pl

E frumos stepway dar eu as alege tot duster. Inaltime anvelope duster 215x0.65 = 139.75 mm R16 Inaltime anvelope stepway : 205x0.55 = 112.75 mm Anvelopele de duster sunt mai inalte cu 2.7 cm cee

Referitor la suspensii, Dusterul are suspensii medii, nu sunt chiar asa de moi - asta fiind parerea mea desigur ca propietar de Logan si de MCV, deci am baza de comparatie - iar in viraje pot sa spun

Buna seara

Taviro spunea de suspensii mai bune din punctul de vedere al pieselor folosite si al constructorului. Este limpede ca un pasat sau un audi (in cazul meu) sunt masini net superioare dusterului. DAR nu pentru ce avem noi nevoie.

Cred ca un obiect trebuie judecat dupa nevoia pe care o satisface. Altfel comparam mere cu pere. Asta nu inteleg cei care, de pilda, ma critica sau rad de mine ca schimb audi cu dacia.

Evident ca daca as locui in germania, as merge 100 de km pe autostrada pana la locul de munca si inapoi, as parcurge 150k km in doi ani si asa mai departe as lua audi. Dar cand stau in romania, merg 3 km pana la servici pe drumuri vai de capul lor, nu imi permit sa am masina de oras, de autostrada si de mers la padure, alegerea cea mai buna este dusterul.

Unde mai pui ca e chiar o masina placuta la condus si care iti permite de toate cate putin sau mai mult.

Drumurile noastre nu sunt rele doar ca nu au asfalt bun - in ultimul timp multe drumuri sunt refacute (cel putin prin zona noastra rar am mai vazut drumuri cu gropi). Dar drumurile noastre sunt rele si periculoase pentru ca sunt inghesuite, sunt inguste si sunt populate de multi mitocani pentru care regulile sunt facute doar pentru a fi incalcate sau de psihopati care cred ca arta de a conduce este echivalenta cu arta de a depasi in continuu si fara rost.

Ei si pe aceste drumuri o masina de 170 de cai cum e asta a mea ca sa o conduc asa cum mi s-a indicat la reprezentanta, adica la turatiile necesare turbinei si filtrului de particule, rar pot schimba viteza a 4/a (din 6). Pentru ca nu am unde, pentru ca nu am loc de carute si de tractoare si de alte utilaje. De exemplu, in vitaza a 3/a la 3000 de ture am vreo 90 la ora, in viteza a patra la 3000 de ture trec de suta. Atunci ce fac cu restul vitezelor pentru care am platit atatia bani :)

Cred ca inainte de a cumpara ceva trebuie sa ne gandim si la ce folosim acel lucru ca altef patim ca mine. Sa iei o masina doar ca are mai multi cai decat a nu stiu cui si ceilalti zic oau ce de cai ai. Sau ca are mai multe viteze sau roti mai grase sau dotari care de care mai inutile. Eu si azi mai descopar cate o chestie de care nu stiam si am pe bord doua butoane pe care nu le-am folosit niciodata si mi-e frica sa le apas ca poate explodeaza ceva :)

Cred ca asa cum zice taviro suspensiile, motorul, directia etc etc la passat sunt mai bune decat la duster dar pentru mers pe autostrada in regim de viteza necontrolat.

Cred totodata ca suspensiile si alte alea de la duster sunt net superioare pentru nevoile noastre normale si posibilitatile noastre financiare.

Si inca ceva: azi mi-a sosit dusterul si maine e zina ridicarii. Abia astept sa plec la drum.

Apropos, cu audi am facut in ultimul an aproape 5k de km cu dusterul (inchiriat) am facut in 3 zile 800 km de plimbare placuta (l-am avut 4 zile dar una am ratat-o ca am fost la un taiat de porc).

Link spre post

Dacian, sunt perfect de acord cu tine insa cred ca dilema expusa de tine este total diferita (chiar diametral opusa) de esenta acestui topic:

Tu vorbesti despre o masina mai scumpa si mai potenta in alte zone (design, cuplu, putere, gadgets, statut) decat Duster pe cand dilema originala expusa in topic pune in balanta Duster si o masina mai putin potenta dar cu mai multe "floricele" si MAI IEFTINA decat Duster.

Intrebarea acestui topic nu este daca merita Audi A6 diferenta de bani fata de Duster cand il rulezi in Romania ci daca merita Duster 4x4 diferenta de bani fata de Sandero Stepway 2 din moment ce, se pare ca, pentru o utilizare off road obisnuita (adica soft) Stepway teoretic (dupa parerea unora) iti ofera exact ce iti ofera Duster plus ca iti ofera un pret mult mai mic si "floricele" mai multe.

Eu, admitand prin absurd aceasta teorie, incerc sa ma lamuresc cu privire la diferenta de confort de rulare pe suprafete romanesti (Suspensie independenta + amortizoare teoretic mai moi si mai "lungi") in general in asa fel incat sa pot determina daca acest element este valid sau nu pentru a intra in balanta.

Link spre post

Eu personal nu l-am masurat, am citit intr-un post pe undeva, distanta intre bancheta din fata si cea din spate la Logan e mai mare cu 2 cm. Portbagajul la logan e de 510L. La duster e mult mai mic. Dusterul e mai mare dar pe inaltime.

Acestea sunt datele care nu prea le gasesti, nici nu prea vorbesc fabricantii de ele. Distanta bord-genunchi, latimea habitaclului la nivelul umerilor, lungimea scaunelor la sezut etc., etc.

Ca unul care am condus mult si MCV si mai nou Duster spun ca pe dinauntru nu se compara, net in favoarea Duster.

Link spre post

si inca ceva suspensia independenta la duster este net superioara fata decea rigida de la stepway

Asta ma interesa! Mersi de parere, poate si altii o impartasesc. Si da, trebuie neaparat sa mai fac 2 teste cat mai apropiate in timp cu Duster 4x4 si Stepway 2 cu motorizari similare.

Pana la urma am ajuns sa cred ca o dezbatere publica a unei dileme de genul asta (in acest thread de ex) nu are absolut niciun sens. Fiecare individ, intr-o situatie similara poate rezolva dilema in felul lui...Unii ar alege Duster, altii Stepway 2 si toti ar face cea mai buna alegere.

Asta pentru ca absolut orice obiect din lumea asta are parti bune, parti proaste si parti neinteresante dar niciuna nu este absoluta...Toate sunt relative la individul care le foloseste. Ce este bine pentru unii este rau sau neinteresant pentru altii si invers. Unii acorda mai mare prioritate "potentei" 4x4 (sau iluziei de potenta care iti da confortul psihic), spatiului interior si confortului de rulare (zgomot si vibratii), altii "floricelelor" (controale pe bord mai moderne si net superioare dpdv calitate material, Media Nav, tapiterie moderna, look modern in exterior) de pe Stepway 2 si banilor salvati cu care ar putea face altceva (totusi 6000 de iepuroi nu e o suma pe care o gasesti in drum...eu personal n-am gasit niciodata pana acum :) )

Asa ca ma tem ca raspunsul acestei dileme pentru mine si initiatorul thread-ului il putem da doar noi si, din pacate, nu ne poate ajuta cu adevarat nicio parere exprimata aici chiar daca oamenii au fost foarte binevoitori si saritori in ajutor. E posibil ca pana la urma sa alegem acelasi lucru la fel cum e posibil sa alegem diferit :)

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...