Sari la conținut

Postări Recomandate

• Răspunsuri 41
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

asa cum am promis saptamana trecuta, revin cu alte detalii despre troliul achizitionat   am reusit si eu inainte de 1 mai, cu ceva peripetii, sa montez un troliu (am fost din bucuresti pana la tg mu

Pretul troliului a fost undeva la 1700 lei cu tot cu accesorii (role de ghidare a cablului , telecomanda , scripete de dublaj, cabluri de alimentare si suruburi de prindere) iar profilul U si placa de

pai incepem de la vreo 4300 lei troliul + suport, adaugam 400 lei montaj (tva inclus), 100 euro chinga de copac si 2x15 euro ochetii, 150 euro kitul wireless pt troliu (fara tva preturile in euro)

Posted Images

nu-mi trebuie deloc un astfel de troliu, dar imi doresc unul cu disperare, doar pt satisfacerea sentimentului psihologic de siguranta marita.

Megavx nu te intreaba nimeni daca vrei sau nu un astfel de troliu nu vad rostu acestei pareri , mai bine veneai cu o idee a ta pt care iti doresti unul cu disperare...

Chiar azi m-am intalnit cu cineva care avea un Mitubishi Pagero si identic ca si pozitie era montat, si am mai vazut nenumarate masini 4x4 cu troliile montate asa.

Daca iti doresti cu disperare un troliu gandeste un proiect, executa si arata dusteristilor ca ai avut initiativa si curaj si ai facut ceva pt ,,satisfacerea sentimentului psihologic de siguranta marita,, ...

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

cam cate kg ai adaugat in total cu montajul asta?

Pai troliu are 23 kg , placa de troliu 7-8 kg si bara de rezistenta montata suplimentar 8-10 kg.

Apropo de greutate inainte de montaj le-am asezat pe masina sa vad cat pierd din inaltime si s-a lasat undeva la 8-9 mm deci cele 40 de kg puse pe fata nu iti aduce o mare pierdere din inaltime.

O alta faza buna pe care am observat la masina dupa montarea troliului, este ca nu mai are fadingul si nici balansul ala la plecari de pe loc si franari bruste de zici ca e cu barca, acum iti da impresia ca ai un control mai bun si nu mai tzopaie, sunt curios cand imi vin arcurile de inaltare cum se comporta :ahappy:

Link spre post

@george, inteleg ca ai studiat bine structura de rezistenta a masinii, se poate folosi o sufa cu clicket legata de inelul de otel din bara ? Sau un troliu portabil ? Tirfor ? Tine inelul ala sau se smulge la o tractiune mai zdravana ? Multumesc.

Link spre post

Ma uitam la poze si am o curiozitate, la ce foloseste fagurele ala de plastic?

Faptul ca a fost inlocuit cu o bara de metal a schimbat ceva la comportamentul masinii la un impact frontal?

Intreb pentru ca masinile dupa noile norme de siguranta, sunt proiectate ca sa absoarba socul si sa disipeze energia, in cazul tau bara ar prelua mai multa energie la un impact.

Cat cantareste doar bara de metal?

Fagure cred ca este impropriu spus pt ca m-am uitat la el mai amanuntit si nu pare a fi facut pt a prelua din socuri in cazul unui accident cred ca mai degraba este de intarire a barii de plastic cred ca sa nu flambeze nus stiu poate zic gresit da cu siguranta nu pare sa fie un material absorbant... Acum am eu o alta intrebare la un impact frontal barile tip ARB cele metalice montate ulterior la Patrol , Pagero etc ce fel de obsortie de impact mai au ?

Bara metalica montata suplimentar are 8-10 kg

Link spre post

@george, inteleg ca ai studiat bine structura de rezistenta a masinii, se poate folosi o sufa cu clicket legata de inelul de otel din bara ? Sau un troliu portabil ? Tirfor ? Tine inelul ala sau se smulge la o tractiune mai zdravana ? Multumesc.

Tine inelul foarte bine si fata si spate in fata este legat de capatul de lonjeron am dat multe zmotoceli in al meu si nu a cedat . Daca nu vrei sa modifici masina vezi ca exista niste trolii mobile pt ambarcatiuni cel mai puternic l-am gasit la 2 tone aproape suficient pt Duster care este facut special pt astfel de carlige chiar azi am gasit cateva cautam altceva ... Dezavantaj: stai sa umblii dupa inelul de otel din bara cat si cu troliu prin noroi , are viteza mica de recuperare , cablu cel mai lung am vazut ca are undeva la 7 m ... Avantaj : ca nu modifici masina. :))

Link spre post

mai george nu inteleg de ce esti asa de vexat de interventia mea. am incercat sa-ti spun ca imi place cum a iesit lucrarea, iar tu ai trecut la un atac nefondat. cat despre idei de montarea a acestu troliu sunt putin mai sarac. ultimul troliu cu care am lucrat era montat pe un U651 si era actionat de priza de putere. in rest, sa ma ierte luminatia ta de indrazneala mea.

Link spre post

Tine inelul foarte bine si fata si spate in fata este legat de capatul de lonjeron am dat multe zmotoceli in al meu si nu a cedat . Daca nu vrei sa modifici masina vezi ca exista niste trolii mobile pt ambarcatiuni cel mai puternic l-am gasit la 2 tone aproape suficient pt Duster care este facut special pt astfel de carlige chiar azi am gasit cateva cautam altceva ... Dezavantaj: stai sa umblii dupa inelul de otel din bara cat si cu troliu prin noroi , are viteza mica de recuperare , cablu cel mai lung am vazut ca are undeva la 7 m ... Avantaj : ca nu modifici masina. :))

Multumesc pentru lamuriri. La trolii pentru ambarcatiuni nu m-am gandit. Ma apuc de studiu. Raman dator cu o berica :)

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Știe cineva dacă se pot activa și alte funcții în afișajul de bord? M-ar interesa de ex temperatura ulei, presiune exacta roti etc.
    • Salutare, Amortizoarele se inlocuiesc pereche pe axa,asa ca trebuie sa le schimbi pe ambele punte spate. Te sfatuiesc sa pui amortizoare OE sau Monroe.Ambele sunt agreate de Renault.La 4x4,amortizorul are flansa fixa cod 543A06915R, trebuie 2 bucati.Se inlocuiesc cu masina pe elevator sau pe canal.Operatia dureaza in jur de o ora per roata.Se lucreaza sub autovehicul spate si in portbagaj.Atentie la scoaterea arcului de pe amortizorul vechi si montat arc pe amortizorul nou.Trebuie presa si banc de lucru pentru evitarea accidentelor de munca.                                                Service „Bun si Ieftin” nu exista.Ieftin doar la un mecanic care ti le schimba in fata porti ,cu lucru pe genuchi.                   Atentie, dupa inlocuirea amortizoarelor pe axa spate,la 4x4,este recomandat sa se faca geometria rotilor si vei vedea ca sau schimbat valorile fata de cele din fabrica.   Spor la treaba    
    • Salutare! Am o Dacia Duster 2 1.6 SCE 4×4, fabricată în 2018, și am observat că un amortizor de pe puntea spate are scurgere de ulei, deci cel mai probabil este compromis și trebuie înlocuit. Situația curentă: Amortizorul spate prezintă pierderi de ulei/gaz și necesită înlocuire. Întrebări pentru comunitate: Ce coduri OE originale ați folosit sau știți sigur că sunt corecte pentru amortizoarele spate la Duster 2 4×4 (2018)? – Am identificat ca posibil corecte codurile 562107298R și 562103964R; confirmă cineva din experiență? Ce producători aftermarket recomandați pentru amortizoarele spate pe acest model? – Mă interesează experiențe reale legate de fiabilitate și comportament în timp. La schimbarea amortizorului spate, ce alte piese ați înlocuit sau recomandați să fie verificate / schimbate preventiv? – flanșă superioară? – burduf de protecție și tampon de limitare? – bucșe de prindere / șuruburi? – alte elemente specifice punții spate la Duster 2 4×4? Recomandați un service bun și ieftin pentru înlocuirea lor în București? Orice informație din experiență directă este binevenită. Mersi mult!
    • Iar pentru cine doreste atasez si procedura din care au fost date cele doua poze, dar sunt mai multe:
    • Am un bun prieten care lucreaza pentru un producator de transmisii /cutii de viteze, mi-a oferit multe date, cifre si cazuri concrete referitoare la schimbul de ulei, span, uzura componentelor, reclamatii, etc. ..., ceea ce am scris (inclusiv cu bold) ramane valabil. Repet, depinde care este cauza acelui "zgomot deranjant", functie de aceasta se poate schimba si demonta /monta mai putin sau mai mult si sper sa nu ajungi la acele saibe =pozitia 17 (pe care le-ai mentionat si insistat cu ele) pentru ca atunci destul de probabil ca vei mai avea cateva "provocari" (si nevoie de mai multe extrase din Dialogys), iti doresc sa fie ceva simplu si usor de identificat si schimbat, plus ca important poate sa fie asa cum am scris si identificarea cauzei radacina (nu doar "constatarea" si schimbarea componentei defecte). Spor si bafta!
  • Creează nouă...