Sari la conținut

Postări Recomandate

Pai daca te uiti bine si nemtii tot de bara de rezistenta s-au legat, problema este ca sistemul de prindere daca il cumperi este foarte scump la fel si troliu warn care mi se pare mic este un troliu de atv si nu cred ca ai vrea sa te bazezi ca ai troliu si sa te pomenesti in nu stiu ce padure intepenit ca ti s-a ars troliu sau ca nu face fata . O alta faza urata este montarea in partea cea mai joasa a masini, este cel mai expus la lovituri , plus ca daca ramai cu fata infipta in noroi sa vezi ce te apuci sa sapi pana ajungi la carlig si mai urat pana ajungi sa bagi mana la cheia de derulare a cablului otelit. M-am gandit si eu la varianta asta prima data pt ca am vazut la primele Duster de concurs ale uzinei care aveau tot acolo in bara montat dar mi-au spus baietii ca este o varinta nu tocmai buna - expunere la loviri , noroi si te cam pregatesti sa faci ceva pe el de troliu dupa asemenea expuneri.

Deci nu recomand in bara pt ca sta fix si daca ai nevoie sa te troliezi si din spate nu poti pe cand la mine este simplu am desfacut 4 suruburi de pe placa din fata i-am scos alimentarea din mufa rapida , l-am pus pe placa mobila care o am in porbagaj am cuplat cuiul de carligul de tractare si ,,troliere usoara,,

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 41
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

asa cum am promis saptamana trecuta, revin cu alte detalii despre troliul achizitionat   am reusit si eu inainte de 1 mai, cu ceva peripetii, sa montez un troliu (am fost din bucuresti pana la tg mu

Pretul troliului a fost undeva la 1700 lei cu tot cu accesorii (role de ghidare a cablului , telecomanda , scripete de dublaj, cabluri de alimentare si suruburi de prindere) iar profilul U si placa de

pai incepem de la vreo 4300 lei troliul + suport, adaugam 400 lei montaj (tva inclus), 100 euro chinga de copac si 2x15 euro ochetii, 150 euro kitul wireless pt troliu (fara tva preturile in euro)

Posted Images

pun mana pe keia de 17 ca troliu are 4 suruburi si o mufa rapida de cuplare si decuplare de la alimntare si gata l-am dat jos si am termiant scandalu cu politia.

Cred ca atunci e si mai rau.... Placa de sustinere ramane pe pozitie si se comporta ca o lama de cutit in caz de impact...

Poate ar fi trebuit proiectat un sistem in care se poate da jos si acea placa de sustinere.

Sper ca nu te superi ca (virgula) comentez, dar si pe mine ma intereseaza o montare de troliu si sunt in aceeasi situatie. Ca atare nu pot decat sa ma bucur ca cineva a avut initiativa si a facut ceva in sensul asta.

Link spre post

Pai si placa de sustinere se poate da jos asta in cazul in care vreau sa renunt si la placa este prinsa in 4 suruburi daca ne uitam in poza , dar nu este cazu sa o dau jos si nu se comporta ca un cutit pt ca stau rolele in fata care sunt exect cat latimea placii . Si pana la urma sunt niste role hai sa eliminam faza cu impactu pt ca daca stau si ma gandesc cei cu patroluri sau alte acareturi 4x4 care au bara de metal sau cei care au un bullbar cu inspe mii de forme pe ea tu vrei sa spui ca mai scapa pietonu ala ?

Nu ma supar din contra e bine sa comentam si sa ne dam cu parera de la unu un pic de la unu un pic facem un proiect cel mai bun :frantics:

Link spre post

Frumusel pus dar, eu am intrebarlegata de capitolul rezistenta. Am vazut in poze ca acea confectie metalica facuta pentru a inlocui fagurele are un profil "U" dar, este o confectie. Intrebarea mea este... pentru a impiedica o eventuala torsionare nu trebuiau sudate si niste elemente verticale intre cele doua aripi, in special pe partea centtrala unde aripile U-ului sunt ceva mai lungi. Si... ca al doilea punct... eu consider ca prinderea acestei confectii in suruburi in linie (paralela cu marginea) este putin cam fara rezistnta adica, acele suruburi de prindere (4buc) aliniate (central), chiar daca mai exista pe capete si doua la partea inferioara, ar fi trebuit puse decalat pe verticala. Cu alte cuvinte, cred ca cele doua suruburi din zona centrala ar fi trebuit prinse langa aripa superioara a U-ului, pentru a spori rezistenta la torsiune.

Link spre post

Aceasta problema am pus si eu atunci cand l-am instalat si i-am facut foarte multe probe inainte de a puna bara de plastic , nu se torsioneaza bara este grosa de 4 mm forta mare nu este pe verticala ca nu ma troliez in pamant sau in cer :)) ci in fata la actionara troliului. Eu sincer nu imi fac griji pt ca stiu cum am lucrat acolo poate printr-o foarte mare troliere sa se zmulga bara de protectie a masini asta ar fi singura care sa presupunem ca ar ceda dar am avut confirmarea mai multor persoane care au habar de ce este acolo si mi-au confirmat ca este punctul cel mai rezistent al masinii in cele 2 puncte unde este prinsa bara de rezistenta a masinii.

Iar daca ne uitam si cei de la Taubenreuther tot de bara de protectie a masini au montat troliu acela in bara lanaga intercooler ba kiar am vazut la mai multe masini 4x4 montand troliu de bara de protecte.

Dar las ca ii facem testele pe viu peste o saptamana Harghita la concurs :))

Link spre post

Ma uitam la poze si am o curiozitate, la ce foloseste fagurele ala de plastic?

Faptul ca a fost inlocuit cu o bara de metal a schimbat ceva la comportamentul masinii la un impact frontal?

Intreb pentru ca masinile dupa noile norme de siguranta, sunt proiectate ca sa absoarba socul si sa disipeze energia, in cazul tau bara ar prelua mai multa energie la un impact.

Cat cantareste doar bara de metal?

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...