Sari la conținut

Scurgeri ulei capac colbutori 1.3 tce

Postări Recomandate

La 16.02.2024 la 16:41, FajeSandu a spus:

Bună ziua! 

Dețin un Duster 1.3 tce 150cv, edc, fabricație 2022. Masina are în prezent 23.000 km. Problema ar fi urmatoatea: în luna iunie a anului trecut la 12.400 km am efectuat revizia la 1 an, de aproximativ 1 săptămâna am observat scurgeri de ulei în partea de sus a motorului în zona capacului colbutori. 

Totodată am verificat și nivelul uleiului din motor care este cu câțiva mm peste maxim și am făcut astfel aproape 11.000 km. La reprezentanța au zis ca nu este nici o problema, dar în cartea mașinii e specificat clar sa nu se circule deloc cu uleiul peste limită. Ați mai avut aceasta problema la 1.3 tce? Este o practică generalizată la reprezentanțe de a pune mai mult ulei în motor? Scurgerile pe la capacul colbutori ar putea avea vreo legătură cu nivelul peste maxim al uleiului din motor? 

Vă mulțumesc! 

La orice revizie, intra spre exemplu X litrii in motorul Y. Din cauza ca nu se scurge tot uleiul din motor si subansamble, nu se pun toti cei X litrii, ci X-2/300 mL. Asa, nu o sa mai fie aproape de limita sau peste.

Si din cauza ca uleiul este mai mult decat trebuie, e foarte posibil ca asta sa fie una din cauze. Indiferent de ce cauza ar fi, se schimba garnitura si se poate pune silicon, pentru a evita pe viitor astfel de probleme - asta e o lucrare pe garantie, nu pe cheltuiala clientului !

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 18
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Da,are o strînsă legătură cu nivelul "enorm" de mare de ulei !!! Bine că nu a inceput să curgă pe la simeringurile de la arborele cotit!  Și a mea este inca in garanție dar abia aștept să se term

Păi e simplu, ai 1,3 TCe. De ce e mai special 1,3 TCe: - nu ai capac de "culbutori"  ci 2 capace; - cel dinspre radiator e corp comun cu galeria de admisie și ai 4 +1 garnituri, orienta

Bună seara! Revin cu primele impresii dar nu și cele finale deoarece mașina a rămas în service până mâine.  În jur de ora 10:30 a fost băgată mașina în servis după două ore jumate de aștepta

Posted Images

Păi e simplu, ai 1,3 TCe.

De ce e mai special 1,3 TCe:

- nu ai capac de "culbutori"  ci 2 capace;

- cel dinspre radiator e corp comun cu galeria de admisie și ai 4 +1 garnituri, orientativ 140030373R

- capacul spate e altă ciorbă, orientativ 132654210R

Problema nu e demontarea capacelor ci eliberarea zonei adiacente, pompa GDI, cablaje, furtune etc

Link spre post

Cantitatea totala de ulei motor data de producator este una iar cantitatea introdusa la un schimb de ulei este alta, iar din pozele colegului NU este “X-2/300 mL” ci Y+ 600\800 mL (aproximativ) peste maxim, apoi daca cantitatea aceasta mult mai multa decat trebuie “e foarte posibil ca asta sa fie una din cauze” atunci daca “se schimba garnitura si se poate pune silicon, pentru a evita pe viitor astfel de probleme” NU se evita astfel de probleme chiar daca se schimba garnituri dupa garnituri si se pune cat silicon se doreste, nivelul de ulei mult peste maxim tot poate genera probleme, tocmai de aceea producatorul auto atentioneaza foarte clar :excl: asupra lucru atat in manualul de utilizare cat si in cel de service.

Iar capacul acela (si pierderea de ulei pe acolo) nu neaparat este singurul efect al excesului de ulei motor, acesta putand genera si alte cateva probleme, mai ales tinand cont ca din cate a scris colegul a circulat asa mai bine de sapte luni de zile iar motorul a functionat aproape 11 000 km cu acest surplus de ulei motor, tocmai de aceea am sugerat sa se analizeze \investigheze si celelalte potentiale efecte.

Iar daca @FajeSandu revine si cu un update ramane de vazut \citit ce au facut cei din acea reprezentanta daca acel nivel ulei motor este greseala lor (si destul de grava), iar din pacate pe forumuri se “semnaleaza” tot mai multe astfel de (ne)cazuri cu uleiul peste sau chiar mult peste maxim :(, tocmai de aceea cred ca experienta colegului poate sa fie utila si altora.

Editat de Gil26
Link spre post

Experienta colegului poate fi utilă oricui vrea să-și cunoască mașina și se informează ridicând capota și inspectând cu grijă și atenție compartimentul motor, altfel experiența e zero barat.

Legat de zero barat:

Logan II ph2 1,0TCe cu gpl și 204000 km proprietarul a bagat 10w40 RN0700, deși motorul ăla cere doar 5w30 RN17 și i s-a spus asta.

Link spre post

Sunt doua lucruri diferite, faptul ca initiatorul topicului nu verificat nivelul de ulei atata timp si km dupa revizie (am si subliniat asta intr-un post precedent) este una, iar

La 16.02.2024 la 18:23, FajeSandu a spus:

Le-am reclamat. M-au programat săptămâna viitoare pentru a desface capacul colbutori și au zis ca o sa îl lipească din nou ca nu ar fi fost bine lipit. Iar despre nivelul uleiului peste maxim au zis ca nu are nimic 

este cu totul altceva, iar asta este NU "este zero barat", este o greseala a celor din reprezentanta aceea. Punct.

Link spre post

Despicăm aiurea firul în 4:

1.- e problema lui că nu a verificat la preluarea inițială a mașinii uleiul (să știe de la cât pleacă)

2.- e problema lui că nu a verificat cât ulei s-a pus la revizie

3.- e problema lui că nu a verificat uleiul mai des

4.- e problema lui că nu a cerut, în scris, reprezentanței respective răspunsul că : nivelul uleiului peste maxim au zis ca nu are nimic 

5.- strict din cauza pct2. (prea mult ulei în motor) orice altă reprezentanță îl poate trimite la plimbare

6.- e problema respectivei reprezentațe de ce au pus mai mult ulei

Eu mă leg de 1, 2, 3 și 4 în ordinea asta, că e mașina luată din banii lui nu ai reprezentanței.

Tu te legi de 6, lucru care nu îl ajută cu nimic pe inițiator.

Link spre post

"Ordinea" de care te tot "legi" tu pe toate forumurile este gresita si inversa (inclusiv CID pe care il invoci in\cu toate "ocaziile") si oricat te stradui tu realitatea este alta. Strict in cazul acesta "punctele" tale iar sunt inverse si clar ca NU il ajuta pe initiator, iar inversezi cauza cu efectul, cei din reprezentanta trebuiau sa faca revizia inclusiv nivelul de ulei motor in mod conform si NU cu mult peste maxim (asa cum atentioneaza si producatorul auto sa NU se depaseasca) egal daca colegul \clientul il verifica sau nu, iar revizia aceea s-a facut pe banii lui nu ai reprezentantei.

Deci egal ce tot incerci tu sa sustii cu "logica" ta inversa, problema ramane uleiul peste nivelul maxim iar colegul NU este vinovat pentru acest lucru.

Editat de Gil26
Link spre post

Bună seara!

Revin cu primele impresii dar nu și cele finale deoarece mașina a rămas în service până mâine. 

În jur de ora 10:30 a fost băgată mașina în servis după două ore jumate de așteptare. Am intrat și eu, chiar nu a comentat nimeni absolut nimic în legătură cu prezența mea acolo. La stand se afla mecanicul, un practicant și inginerul. L-am întrebat pe inginer ce este de făcut în legătură cu scurgerile respective si cu nivelul de ulei care este peste maxim. A băgat joja și a verificat...răspunsul sau râzând  "este nesemnificativ" și a plecat de acolo fără sa mai zică nimic despre ce este de făcut cu mașina. Am rămas și am vorbit în continuare cu mecanicul care este chiar ok și sa putut discuta cu el. Mi-a arătat mașina de la standul alăturat, tot un Duster 2022 exact cu aceeași problemă și a zis ca au fost câteva zeci până acum fiind o problemă din fabricație. Mi-a spus că va desface capacul și va fi lipit cu silicon iar în legătură cu uleiul în plus nu a vrut sa zică nimic doar ca să-i zic inginerului când se întoarce și ca i se pare interesant ca este peste deoarece ei pun exact aceleași cantități standard cumva. Totodată mecanicul mi-a recomandat sa nu fac mai mult de 15.000 km cu uleiul niciodată deoarece în service intra destul de multe mașini, mai ales de firma, care fac schimburile la 25.000 - 30.000, cu motoarele defecte din aceasta cauză. Dupa ce sa întors inginerul în service l-am întrebat din nou despre uleiul peste nivelul maxim și ca producătorul arată clar faptul ca asta poate cauza probleme destul de serioase iar răspunsul a fost cât se poate de flegmatic ca "eu nu am nici o problema la motor din cauza uleiului peste limită și ca funcționează normal" cumva dacă aș avea vreo problema din cauza asta s-ar remedia și cu asta basta. Deci atata lipsa de interes și de implicare din partea acestor ingineri mai rar, efectiv nu-i interesează își bat joc pe față. Probabil ar trebui să sesizez aceste aspecte conducerii reprezentanției dar m-aș mira sa nu știe ce se întâmplă. Cred că este politica lor de a expedia cât mai rapid și fără prea multe explicații tot ce le intra pe garanții. 

Eu clar mâine după ce iau mașina tot merg și fac schimbul de ulei și filtru care le-am achiziționat deja. 

În legătură cu aspectele arătate de @t0rquemada pot spune că am fost doar naiv și am avut încredere în cei de la reprezentantă, chiar nu mi-a trecut prin cap că în 2023,2024 nu sunt capabili ca un banal schimb de ulei cu filtru să fie făcut cum trebuie. Pe viitor normal ca o sa verific tot ce se va mai face la mașină dacă va mai fi cazul. Dar problema nu este a mea ca nu am verificat nivelul uleiului, atâta timp cât duci mașina într-un service autorizat oricare ar fi acela cu atât mai mult reprezentă, este fix treaba lor să facă lucrul cum trebuie. Prima revizie a costat aproape 900 lei(uleiul, filtrul și manopera), mai scump decât în orice service deci te aștepți ca și lucrarea să fie după prețul plătit. Normalitatea ar fi ca fiecare sa își facă treaba în domeniul său, dacă e mecanic sa se ocupe de masini dacă e IT-ist de calculatoare și tot așa. 

Mâine revin cu finalitatea lucrării și ultimele impresii.

Va multumesc pentru răspunsuri și interes! 

@t0rquemada

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Salut /bun venit in aceasta comunitate.  Poate sunt de folos si altora:
    • Am si eu aceeasi problema cu aceeasi mesaj si mi s-a spus ca 2 senzori nu functioneaza dupa verificarea cu testerul. Am cumparat altii din China si nu s-a rezolvat nimic. 2pcs 284389618R Blind Spot Parking Sensor. Ce model de senzori aveti va rog ca la mine nu au functionat si masina am cumparat-o second hand si nu am siguranta ca sunt senzorii oficiali? Detin un Duster 1.6 cu GPL din 2019. Multumesc. Un sfat ar fi apreciat.
    • Mulțumesc tare mult, Gil! Încerc să „descifrez” detaliile generoase pe care mi le-ai dat. Mecanicul meu mi-a recunoscut deschis că nu se pricepe la partea electrică/electronică dar, cum se mai zicea într-un banc, poate să arunce o privire. De fapt așa mi-a și recomandat: să apelez la un electrician auto care poate traduce rezultatele testului și să ia măsurile care se cuvin. Zi bună tuturor!
    • Legat de motorasul stergator spate vezi discutiile si detaliile (schema electrica, mufa cu descrierea pinilor, verificare, demontare si montare, cod OE, etc.) pe care le-am oferit si in topicul acesta: https://forumduster.ro/topic/7666-pin-out-uch-dacia-duster/ inclusiv procedura de diagnosticare a erorii DTC95A064 = Mecanism de acţionare ştergător geam spate pe care o ai in UCH. Despre celelalte coduri de eroare din calculatoarele masinii doar ca observatie toate sunt intermitente si au un factor comun: tensiunea de alimentare a calculatoarelor . Referitor la cele din injectie iti atasez doar ca exemplu procedura de diagnosticare pentru DTC056016 si DTC00871C, celelatre trei se refera tot la rampa de injectie (si trebuie verificate cateva componente), DTC1525F3 este o consecinta a acestora, iar despre DTC038096 gasesti foarte multe experiente, informatii, detalii (pe care le-am oferit si eu) pe acest forum, fiind o eroare destul de des intalnita. Tot doar ca observatie acel “mecanic” la care ai apelat (“… merg la mecanicul meu să îl pună pe calculator și eventual să rezolve problema cât de repede se poate”) si care a facut diagnoza cu acel tester multimarca putea foarte bine sa faca si cateva verificari simple si sa elimine din variabile, pentru ca aceste coduri de eroare pot avea cauze de natura atat electrica cat si mecanica. Sugestia mea este sa vezi ce spune, face, rezolva sau nu si acel electrician la care vei apela (“Cred că trebuie să merg la un electrician.”), iar daca mai ai nevoie de ajutor, informatii si detalii pot sa le ofer punctual cu mare drag. Bafta!
  • Creează nouă...