Sari la conținut

Duster 1.3 TCE 150 4x4 ; pedala de frana vibreaza

Postări Recomandate

Ce nu inteleg eu este de ce atunci cand te duci in service, "meseriasii" aia iti sterg erorile in loc sa le analizeze? Cel mai probabil , erorile din log spun unde ar fi problema. Problema este ca nu oricine interpreteaza corect acele erori. Cere extrasul din log si poate pe forumul asta se gaseste cineva care sa il interpretgeze in mod corect.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 23
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Pentru a putea fi in stare sa faci diagnoza corect, trebuie sa citesti, sa te documentezi, practic sa studiezi si posibil sa trebuiasca sa participi la diferite lansari ( de gama, de tehnologii etc. )

Până și în documentația oficială, în mare parte din cazuri se recomandă ștergerea erorii înaine de alte acțiuni. În plus e foarte haios când e de investigat o problemă și injecția e plină (2 pagi

E ciudat ca Torquemada e de acord ca service-ul nu procedeaza corect in situatia de fata si ca omul merita mai mult decat sa i se stearga erorile de n ori, dar pune totul intru-un context in care e vi

Posted Images

Pentru a putea fi in stare sa faci diagnoza corect, trebuie sa citesti, sa te documentezi, practic sa studiezi si posibil sa trebuiasca sa participi la diferite lansari ( de gama, de tehnologii etc. ).

Mai mult, documentatia nu este gratuita, ci trebuie platita.

Pe scurt, sunt incompetenti si le convine sa ramana asa.

E mai usor sa inlocuiesti piese, decat sa stai sa le analizezi, sa le testezi si in final sa le repari/inlocuiesti.

Link spre post

Totusi , se poate lua log-ul de la service si trimis la VC ca sa ceri o solutie/rezolutie. Sa ceri un plan de actiune care sa contina niste verificari (a,b,c...). In afara de a sterge erorile, ca asta poate face oricine este familiarizat cu un telefon mobil. 
Eu as insista sa:

1.am logul erorilor 

2.Trimit la VC si/sau in alta parte unde cineva este in stare sa interpreteze erorile si sa sugereze potentiale actiuni . Pe baza erorilor si a simptomelor evident. As trimite logul la VC si le-as cere sa imi spuna la ce dealer sa merg pt remediere. Pentru ca dealerul actual se pricepe doar sa starga erori.

3.Nu permit stergerea erorilor pana se remediaza problema. Stergerea erorilor este un efect nicidecum o cauza.

Link spre post

E foarte simplu:

1. E "log-ul" e confidențial, poți primi cel mult un printscreen printat

2. Vezi punctul 1.

3. Nu te oprește nimeni să le ceri celor de la recepție ce vrei, la fel cum și dealerul (ăla de vinde mașini) te poate programa după 2 luni

Link spre post

Daca mergem pe astfel de variante extreme, atunci dealer-ul poate sa faca programare si peste 2 ani sau de ce nu peste 20 de ani. Eu incercam sa vin cu niste solutii... Repet: a sterge erorile care apar dupa o perioada de timp din nou, nu mi se pare o solutie pe care as accepta-o, solutie care sa fie prezentata ca fiind remedierea defectiunii. 

Link spre post

Mi sa promis că dacă apar erorile și a treia oară , sa las mașina la ei mai mult timp pt o diagnoza mai amănunțită. Mi-au dat o foaie in care apar toate componentele fizice diagnosticate că sunt OK. Totodată mi sa spus că s-ar putea fi un "Bug" de soft al mașinii deoarece au mai întâlnit problema asemănătoare și la altele și s-ar putea sa fie rechemate in service. Mă gândesc să nu le "sar la gat" așa repede deoarece au fost amabili cu mine și poate chiar nu știu ce are mașina. Dar după a treia oară daca nu se rezolvă problema am sa acționez și eu mai departe.  

Va mulțumesc de sfaturi...

Link spre post

Salut -- nu e ok "sa o lasi mai mult timp".

Din ce citesc aici, poti face linistit sesizare la ANPC. Nu e nevoie sa o faci, ci doar sa mentionezi celor de la Dacia ca o vei face si ca le ceri in scris sa iti ofere un rezumat/constatare cu ultimul raspuns dat, pentru ca ai nevoie de el in forma scrisa.

99.9% se va rezolva problema in 48 de ore, depinde si de cat de hotarat pari.

Sunt amabili, asta nu inseamna ca vor rezolva ceva in timp util in situatia de fata, mai ales ca te roaga sa le lasi masina mai mult timp pentru investigatii dupa ce deja le-ai lasat-o si ti-au sters erori si ti-au spus povesti de bug si soft si altele (trebuia facut update de soft pe loc in acest caz - nu sters erori si "sa speram ca nu mai apar")... toate pe barba ta, si in conditiile in care aveai erori care puneau in pericol serios sistemele de directie si franare (mare problema!).

Au foarte multe pe cap si in astfel de cazuri (destul de complicate) prefera sa le taraie cat se poate, pe timpul si stresul tau.

Cere scris si mentioneaza ANPC, o sa ai mare succes.

Spor!

Editat de Radu92
Link spre post
La 30.06.2023 la 17:27, ioan12 a spus:

3.Nu permit stergerea erorilor pana se remediaza problema. Stergerea erorilor este un efect nicidecum o cauza.

Desigur cunosti faptul ca pentru un procentaj foarte mare de erori din calculatorele masinii primul pas din metoda de diagnosticare este confirmarea lor prin stergere iar daca NU permiti stergerea lor acestea nu se pot confirma (plus ca unele erori se pot sterge fara ca neaparat sa fie o problema tehnica) apoi daca acestea sunt inca prezente se trece la procedura de diagnosticare a lor.

Iar stergerea erorilor este o actiune si NU un efect.

Editat de Gil26
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...