Sari la conținut

Duster 1.5 dci 4x4 - Zgomot ciudat de la motor între 1800 și 2000 RPM (în special în viteza a 6-a)

Postări Recomandate

A apărut și codul piesei optimizate (l-am găsit pe un forum german): 332218589R.

Acesta este dupa parerea mea montat pe Duster 3 (poza trimisa în postările mele anterioare -> vesti bune pentru posesorii de Duster 3 - se pot bucura în liniște de mașinile lor.

Pentru cei cu Duster 2 ce intampina acest fenomen, nu stiu inca cum vom primi piesa optimizata. (inca astept răspuns de la vocea clientului - solicitare trimisa în aprilie, apoi revenire cu alt mail în iunie). Momentan nu am primit nici un răspuns.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 142
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Renault are deadline maine, 28. Dupa aceasta data, voi cauta / folosi asistenta juridica.

Dupa aproape 5 ani de asteptare, a fost montata flansa noua pe masina. In sfarsit este liniste in masina si intre vitezele 65-70, respectiv 94-105km/ ora! Ce ar trebui inlocuit pentu colegii

Am fost sunat de la Dacia, vor fi schimbate acele flanse la ambele Dustere, RAR de asemenea m-a informat ca a primit adigurari de la Renault Romania ca se va face... sa vedem cand si cum...

Posted Images

• 6 months later...

Dupa aproape 5 ani de asteptare, a fost montata flansa noua pe masina.

In sfarsit este liniste in masina si intre vitezele 65-70, respectiv 94-105km/ ora!

Ce ar trebui inlocuit pentu colegii care nu au garantie:

Brida iesire transmisie (acea flansa optimizata) 332218589R

Piulita 38216U301A

Simeringul 38189CA000

Optional pot fi inlocuite suruburile de prindere a cardanului (cod 8201016492) - eu mi le-am comandat separat, sunt aproximativ 80 ron 4bucati.

Cuplul de strangere la suruburile cardanului 62Nm. (pentru piulita flansei nu cunosc cuplul de strangere)

Operatiunea dureaza aproximativ o ora si nu este necesara demontarea totala a cardanului sau scoaterea uleiului din grupul spate.

Va multumesc tuturor pentru ajutor!

Link spre post
  • 2 months later...
La 30.07.2022 la 14:02, Eusebiu a spus:

Pe loc, neutru, nu am problema, am uitat sa mentionez faptul ca dupa ce depasesc 2000, nu se mai aude, deci parca ar fi un senzor setat la 2000 sa baraie :)

Am aceiași problema!

Duster 1.5 2018 diesel 4x2.

Vreo soluție la îndemână?

Link spre post

La varianta 4x2 nu ai grupul spate unde e acea piesa care se înlocuiește. S-ar putea la tine sa fie o alta problema.

Link spre post
La 30.11.2022 la 17:31, PPV a spus:

Nu te stresa. Se aude, dar nu pica nimic. Am aproape 40 mii km si zgomotul e identic ca prima oara cand l-am auzit. (asta nu inseamna ca nu e suparator cand mergi in coloana si nu poti trece rapid de plaja de turatie cu pricina)

Unde ai loc, schimbi viteza 5-->6 la 3000 rotatii/minut si va cadea turatia in viteza 6 pana undeva la 2200 rotatii/minut unde nu mai e zgomotul.

Daca nu doresti sa depaseti 95km/ora, poti sa folosesti treapta 6.

Am luat duster de o săptămână. Duster 2 - 2018.

În 2000 de turații face urât. 

Ați remediat cumva?

Un sfat?

Link spre post
  • 5 months later...
La 09.07.2024 la 10:48, PufarinaUcigasa a spus:

Eu as fi curios daca s-ar reduce zgomotul/sirenajul de la diesel cu piesa asta :D

Sirenajul a ramas la fel. 😀

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Salut /bun venit in aceasta comunitate.  Poate sunt de folos si altora:
    • Am si eu aceeasi problema cu aceeasi mesaj si mi s-a spus ca 2 senzori nu functioneaza dupa verificarea cu testerul. Am cumparat altii din China si nu s-a rezolvat nimic. 2pcs 284389618R Blind Spot Parking Sensor. Ce model de senzori aveti va rog ca la mine nu au functionat si masina am cumparat-o second hand si nu am siguranta ca sunt senzorii oficiali? Detin un Duster 1.6 cu GPL din 2019. Multumesc. Un sfat ar fi apreciat.
    • Mulțumesc tare mult, Gil! Încerc să „descifrez” detaliile generoase pe care mi le-ai dat. Mecanicul meu mi-a recunoscut deschis că nu se pricepe la partea electrică/electronică dar, cum se mai zicea într-un banc, poate să arunce o privire. De fapt așa mi-a și recomandat: să apelez la un electrician auto care poate traduce rezultatele testului și să ia măsurile care se cuvin. Zi bună tuturor!
    • Legat de motorasul stergator spate vezi discutiile si detaliile (schema electrica, mufa cu descrierea pinilor, verificare, demontare si montare, cod OE, etc.) pe care le-am oferit si in topicul acesta: https://forumduster.ro/topic/7666-pin-out-uch-dacia-duster/ inclusiv procedura de diagnosticare a erorii DTC95A064 = Mecanism de acţionare ştergător geam spate pe care o ai in UCH. Despre celelalte coduri de eroare din calculatoarele masinii doar ca observatie toate sunt intermitente si au un factor comun: tensiunea de alimentare a calculatoarelor . Referitor la cele din injectie iti atasez doar ca exemplu procedura de diagnosticare pentru DTC056016 si DTC00871C, celelatre trei se refera tot la rampa de injectie (si trebuie verificate cateva componente), DTC1525F3 este o consecinta a acestora, iar despre DTC038096 gasesti foarte multe experiente, informatii, detalii (pe care le-am oferit si eu) pe acest forum, fiind o eroare destul de des intalnita. Tot doar ca observatie acel “mecanic” la care ai apelat (“… merg la mecanicul meu să îl pună pe calculator și eventual să rezolve problema cât de repede se poate”) si care a facut diagnoza cu acel tester multimarca putea foarte bine sa faca si cateva verificari simple si sa elimine din variabile, pentru ca aceste coduri de eroare pot avea cauze de natura atat electrica cat si mecanica. Sugestia mea este sa vezi ce spune, face, rezolva sau nu si acel electrician la care vei apela (“Cred că trebuie să merg la un electrician.”), iar daca mai ai nevoie de ajutor, informatii si detalii pot sa le ofer punctual cu mare drag. Bafta!
  • Creează nouă...