Sari la conținut

Eliminare triunghi stergatoare de parbriz

Postări Recomandate

tentanta oferta.M-am uitat cam pe toate site-urile dacia din Europa centrala si de vest, iar in Romania pretul cu echipare maxima este 9900e la ceea ce mi-ar placea mie.Alte tari au chiar peste 2000 euro in plus. Iar versiunea asta chiar nu este in oferta nimanui. Germania de ex.nu comercializeaza deloc Logan. Doar MCV.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 3 months later...
  • Răspunsuri 165
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Azi am schimbat lama stergatorului original de pe spate cu una "de firma" de la kaufland. Lungimea lamei stergatorului original e de 30cm, am pus de 38 cm.(cred ca mergea la limita de 40cm - am masur

Deci, continuam: 65 cm stanga, 55 cm dreapta. Puse in primavara lui 2013. Merg si acum. Marca "no name" - Kaufland. Pana acum nicio problema la motor sau mecanism. Va dau de stire daca patesc ceva F

[scuze de offtopic] Spun asta fiind bucureștean 100% și fără intenția de a jigni pe cineva: în Transilvania oamenii sunt în general mult mai civilizați și de calitate decât în București.

Posted Images

Vin si eu cu o idee, nu am vazut-o postata pe aici.

Pe Loganul din 2004 am incercat toate solutiile cu diferitele combinatii de dimensiuni pentru stergatoare + ridicat bratul din dreapta mai sus etc pentru eliminarea triunghiului.

Cea mai buna varianta a fost demontarea ansamblului de tije de la stergatoare de sub capota, taierea tijei care face legatura intre motoras(stergator sofer) si stergator dreapta si prelungirea acesteia cu ~1cm. am folosit o bara cu sectiune patrata pentru clante, incape la fix in sectiunea tijei, s-ar putea sa trebuiasca putin polizata sa nu frece tabla masinii. Functioneaza asa de vreo 4 ani, inca n-a cedat nimic.

Si pentru carcotasi, e motorasul original, inca n-a murit de la stergatoare de 65cm.

Link spre post

Apropo de stergatoare, am vazut pe LZ parts ca exista modelul Bosch Aerotwin pentru Duster. Sa fie cele cu sistemul multiclip?

Triunghiul se elimina cu 600/550 pana la urma?

Nu sunt in mod special ptr Duster. Sunt Aero Twin cu prinderea potrivita ptr genul asta de brate. Tot asa am si eu.

Link spre post

Cum m-ai scos tu din casa pe lapovita..

Link YouTube:

Se demonteaza capacul de plastic din ultima imagine, se scoate tot ansamblul de la stergatoare, se demonteaza tija dintre stergatoare, se taie la jumatate, si se adauga o prelungire (eu am folosit o bara cu sectiune patrata pentru clante pe care am prins-o cu cate 2 suruburi in fiecare parte). Am obtinut astfel lungirea parghiei care actioneaza asupra stergatorului de la pasager si astfel s-a marit raza pe care acesta se misca.

Stergatoarele montate acum cred ca sunt stanga 55 si dreapta 50 cm.

Am pus filmare, pentru ca la cursa de intoarcere se aude un zgomot ciudat (sa-l puteti auzi), nu am facut cea mai buna si frumoasa treaba, atinge in tabla de dedesubt, dar nici nu mi-am mai batut capul sa remediez.

Ideea e gasita de mult timp pe daciaclub, a fost aplicata si pe: http://www.tutoriale...-stergator.html

Spor la demontat.

post-3682-0-87594300-1455983545_thumb.jpgpost-3682-0-39106300-1455983548_thumb.jpgpost-3682-0-23225000-1455983557_thumb.jpg

Editat de tazzz
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...