Sari la conținut

Probleme esp și nu numai ....

Postări Recomandate

Acum 18 ore, alfabit a spus:

Dezactivează permanent toamna şi activezi perioada de vară

Eu am prieteni care aşa procedează, profesionişti, taximetrişti,

Mergi aşa cum am învăţat la lecţiile de coducere auto cănd eram tineri.  fără asistenţă electronică,

Cum activezi si dezactivezi? 

Lectiile de acum 30 de ani nu le-am uitat dar din pacate in zilele noastre nu mai suntem doar noi astia care am invatat meserie pe masinile fara servodirectie, fara anvelope de iarna si alte sisteme din zilele noastre.

Ma minunez cand vad exemplare pe sosea cum franeaza in ultima clipa bazanduse doar pe sistemele de asistenta electronica.

Pentru ca tot vorbim de sistemele noi de siguranta si asistenta, iata ca nu este intamplator ce am sesizat si eu legat de ABS, se pare ca exista o problema destul de serioasa. 

https://autolatest.ro/stiri/dacia-opreste-vanzarea-modelului-duster-3-in-europa-pentru-ca-are-probleme-cu-electrica-cablajele-si-sistemul-de-franare/?fbclid=IwY2xjawIhSX5leHRuA2FlbQIxMQABHTmUkJQG5OeWApaQAhuBf1fXWOYRkdzhdVJ18-n833RBTUDj9r1EEm9iCA_aem_QMtQOwYQnEQVpyNcTWjjDg

Acum 3 saptamani pe un carosabil umed de la ceata la o franare brusca nu am reusit sa opresc masina in 5 metri din cauta ABS-ului si m-am oprit in masina din fata mea care oprise la un giratoriu. Cu toate ca aveam doar vreo 30km/h nu am reusit sa o opresc.

Noroc cu filmarea de pe camera de bord ca altfel imi luam bataie de la celalalt sofer.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 54
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Dupa mai multe zile si vizite pe la mecanici iscusiti ai reprezentantelor din Pitesti am reusit sa rezolv problema.Mi-a fost un pic greu la mufa de la pompa abs ca e mai greu accesibila dar totul este

Pe gheață deja trebuie să umbli la presiunea din pneuri, sistemele de asistență nu te ajută nici la 4x4 în plus mai sunt și legile fizicii.  - vezi videourile lui Cosmin MCS cu Duster ph2 și mai nou c

Duster 2013 poate fi Duster ph1 sau Duster ph2. ESP se poate aprinde doar dacă ai umblat la volan (montat alt volan ) și/sau ai o problemă la roți (senzorii abs). Contactul poate rămâne pus

Posted Images

Sistemele electronice sînt acolo din cauza normelor europene şi NICIODATĂ să nu ai nevoie de ele ..  bine.. au dat permis de conducere şi la consoartele nostre ... :evil:

Maşina te duce acasă în siguranţă şi fără electronice. Dacă are şofer.

• Mulțumesc! 1
  • Haha 1
Link spre post

In primul rand este vorba despre ASR (Anti Slip Regulation) sau TCS (Traction Control System) si chiar daca asa procedeaza “profesionisti” :grin: (cu ghilimele de rigoare) sau taximetristi NU cred ca are rost \sens sa dezactivez permanent din toamna pana in vara (adica jumatate din anul calendaristic) cand de fapt in ultimele ierni au fost cel mult 2-3 saptamani cand acest sistem de siguranta al masinii poate “intra” si care oricum permite sa se patineze rotile \overspin ex pana la 2000 rpm si max 20 km\h (generatia a II-a) sau chiar 2500 rpm (generatia a III-a). Apoi referirile la “lectii de conducere”, varsta (“cănd eram tineri”) sau sex (“au dat permis de conducere şi la consoartele nostre”) plus limbajul folosit in posturile sterse NU le comentez (a se vedea si Regulamentul forumului), dar referitor la sistemele originale de siguranta ale masinii inclusiv ASR si dezactivarea permanenta a acestora doar citez:

Citat

alfabit ,11 Feb 2021, 10:14

Nici măcar pe bani nu dezactivez la alte persoane sistemele originale de siguranţă ale maşinii şi cred că îmi dai dreptate, cine vrea să-şi  facă singur, metodele/informaţii  şi sw/hw găseşte pe net.

ASR.png

Editat de Gil26
  • Like 1
  • Mulțumesc! 1
  • Trist 1
Link spre post

ca veni vorba. la EV (de ex la Zoe) cum sta treaba? ca nu pare ca au mari probleme chiar daca nu au niciun buton de "dezactivare".

?

Link spre post

Pe gheață deja trebuie să umbli la presiunea din pneuri, sistemele de asistență nu te ajută nici la 4x4 în plus mai sunt și legile fizicii.  - vezi videourile lui Cosmin MCS cu Duster ph2 și mai nou cu Duster II pe lacul Baikal

Zoe are același bloc abs ca și Clio4 și Logan II, dar sigur cu alt sw, deci faza cu max. 2000rpm se aplică.

Dezactivarea ESP e cu cântec, poate ai noroc și după dezactivare nu îl mai poți activa deloc - să vezi distracție, alt bloc abs - bonus mașina aia face/e implicată în vreun eveniment și trebuie expertiză... spor la umblat unde trebuie.

• Like 2
  • Mulțumesc! 1
  • Trist 1
Link spre post

Exact de asta imi era teama, sa nu stric altceva. Eu ma gandesc daca cumva se poate face ceva din soft ca la varianta 4x4. Asta era intrebarea mea, nu sa scot siguranta sau alte manevre mecanice...

Editat de t0rquemada
Nu cita ultimul post
Link spre post

Da, exact din soft se dezactivează, nu chestii mecanice sau siguranţe  ( asta ar anula şi ABS + indicaţia de viteză, bănuiesc că astea nu le vrei anulate )

Este metodă de dezactivare ESP din soft aprobată pentru depanare / testare, de ex. la încercările dyno nu se pot face cu ESP activat.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...