Sari la conținut

scut diferential spate si rezervor Duster 4x4

Postări Recomandate

corect si nu te contrazic deloc nu asta e interesul meu :) eu vreau doar sa gasim cea mai buna posibilitate de protectie pentru Duster si parerea mea e ca scutul de AL e cea mai buna solutie momentan plus ca daca updatam asta cu un scut de diff spate sau chiar un skidplate din fata pana in spate e si mai bine.

eu personal as pune din fata pana in spate tot ar implica ceva munca mai multa si desigur ceva bani in plus dar cred ca ar merita...oricume de durata treaba. :)apropo de asta am primit de la "cineva" care mi-ar face ce vreau dar pentru o suma substantial mai mare undeva in jur de 800 deci de 3 ori pretul la unul de fata.

Azi eu mi-am montat si scutul de diferential.

Ce inseamna ca iti face ce vrei la un pret in jur de 800 (euro sau ron)?

Un scut de fata cum am si eu montat pe masina face in jur de 800 ron (eu l-am luat cu ceva mai putin cu ajutorul cuiva... se stie el! si inca-i multumesc). pe scutul de diferential tocmai am dat (si cu montaj cu tot) 250 ron.

Sincer, eu nu mi-as pune un scut gen skidplate din fata pana in spate ca asta inseamna greutate teapana adaugata la masina si s-ar putea sa coboare garda masini (asta pe langa consum si toate celalalte)

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 68
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

din expereintele si mai "hard" cu dusterul - nu au exista probleme cu diferetialul spate- este destul de robus iar pozitionarea sub masina deja ii confer o protectie. de altfel. de asemenea rezervoru

Salutare sunt proaspat pe forumul acesta dar am citit cu interes aceasta zona dedicata off-roadului care esti dealtfel si pasiunea mea in legatura cu scuturile stiu ca sunt niste piese after market

Pe langa otel si aluminiu, mai exista un material, ultra usor si foarte rezistent la obstacolele din teren. Se numeste Lexan si e o polyetilena/teflon, sau pe romaneste ... un plastic ) Americanii il

Posted Images

Scutul meu de diferential... montat

Felicitari pentru achizitie, ma tenteaza si pe mine, doar ca am un mic dubiu:

bratele de la scut cu care se fixeza de caroserie mi se par un pic cam firave daca ma gandesc ca la impact ar trebui sa prea toata forta plus greutatea masinii. I acest caz mi se pare mai eficient un scut intreg fata-spate.

Ce parere aveti?

Scutul vine cu ceva caracteristici tehnice, ce forte suporta etc?

Link spre post
Scutul meu de diferential... montat

Felicitari pentru achizitie, ma tenteaza si pe mine, doar ca am un mic dubiu:

bratele de la scut cu care se fixeza de caroserie mi se par un pic cam firave daca ma gandesc ca la impact ar trebui sa prea toata forta plus greutatea masinii. I acest caz mi se pare mai eficient un scut intreg fata-spate.

Ce parere aveti?

Scutul vine cu ceva caracteristici tehnice, ce forte suporta etc?

Nu vreau sa ma gandesc ce s-ar intampla, cu tot dedesubtul masinii, daca ai ajunge sa dai cu acel scut si sa nu reziste.

Cand l-am montat, am facut o masuratoare (ochiometrica) din fata si pana in spate si, pot spune, ca ace;l scut e cu vre-o 5 cm mai sus decat cel de pe fata, REZULTA ca dac-ar fi sa lovesc cu el, atunci scutul de fata ar trebui sa fie atins bine (in cele mai multe situatii). Nu exclud nici varianta ca poate aluneca spatele si sa te trezesti cu zona respectiva pe un pietroi, dar pentru o astfel de ipoteza implica multa avantare si curaj. Pe scurt, un OFF-ROAD ceva mai EXTREM.

Eu consider ca acel scut este cel mai util (in protectie) pentru senzorul si conectorul de pe diferential.

Link spre post
  • 2 weeks later...

Am stiudiat si eu ofertele. Se pare ca scuturile ofertate sunt din tabla de 2-3 mm prin urmare nu ma inspira luand in considerare faptul ca mai facem iesiri off-road" Cred ca ar trebui sa fie mai robuste (mai groase in tabla). Pentru aplicatii "usoare" sunt suficiente - am avut o baie de ulei sparta la Renault Megane de exemplu mergand pe un drum de tara (prin spatele rafinariei Arpechim) dupa care am montat un scut metalic de la ei si am scapat de grija. In schimb daca dai de un pietroi aceste scuturi de tabla se pot deformea usor. Am avut un caz de deformare puternica a unui scut de tabla la un VW Golf III ( a alunect masina pe un sleau si s-a lovit de un pietroi ascutit pe care incercam sa-l ocolesc). Odata deformat si smuls din prinderi a trebuit sa-l inlocuiesc. Atunci am scapat fara alte urmari neplacute.

Link spre post

revin dupa ceva timp de absenta

vorbeam de 800 si ma refeream la euro :) materialul AL de 6mm. varianta skidplate.

pareri si pareri nu vreau sa va influentez eu ncii sa ma contrazic cu cineva.

aerodinamica si garda la sol nu o vei modifica in rau poate chiar in bine, ca masa intradevar vei avea ceva kg in plus care automat va determina o mica marire a consumului dar nu substantial

pentru a raspunde celui ce a zis ca daca ajungi sa lovesti scutul de la diferential atunci fata e praf...nu neaparat si iti spun si de ce,treci cu fata peste obstacol iar datorita unghiului ventral ajungi cu scutul de diferential exact in bolovan:) se strica...etc si cand te dai jos vezi ca pe fata nu ai nici o zgarietura iar pe spate e praf. asta e un exemplu, al doilea ar fi ca mergi cu spatele si nu observi bolovanul de sub frunze sau din zapada si faci poc :lol: sau cazul 3 scapa roate de spate de pe o buturuga sleau bolovan si dai exact cu diferentialul in ele :!:

in toate aceste cazuri skidplat-ul de ajuta e mult mai util.dezavantajul clar este ca pe teren noroios sau zapada ai un risc foarte mare de a ramane pe burta dand din rotite in aer,dar,,,cu mici artificii elimini si acest inconvenient,o schimbare de gume ,o inaltare...etc ;) atentie mare tot ce spun implica bani si munca destul de mult :D asa c anu imi sariti in cap.

Link spre post
revin dupa ceva timp de absenta

vorbeam de 800 si ma refeream la euro :) materialul AL de 6mm. varianta skidplate.

pareri si pareri nu vreau sa va influentez eu ncii sa ma contrazic cu cineva.

aerodinamica si garda la sol nu o vei modifica in rau poate chiar in bine, ca masa intradevar vei avea ceva kg in plus care automat va determina o mica marire a consumului dar nu substantial

pentru a raspunde celui ce a zis ca daca ajungi sa lovesti scutul de la diferential atunci fata e praf...nu neaparat si iti spun si de ce,treci cu fata peste obstacol iar datorita unghiului ventral ajungi cu scutul de diferential exact in bolovan:) se strica...etc si cand te dai jos vezi ca pe fata nu ai nici o zgarietura iar pe spate e praf. asta e un exemplu, al doilea ar fi ca mergi cu spatele si nu observi bolovanul de sub frunze sau din zapada si faci poc :lol: sau cazul 3 scapa roate de spate de pe o buturuga sleau bolovan si dai exact cu diferentialul in ele :!:

in toate aceste cazuri skidplat-ul de ajuta e mult mai util.dezavantajul clar este ca pe teren noroios sau zapada ai un risc foarte mare de a ramane pe burta dand din rotite in aer,dar,,,cu mici artificii elimini si acest inconvenient,o schimbare de gume ,o inaltare...etc ;) atentie mare tot ce spun implica bani si munca destul de mult :D asa c anu imi sariti in cap.

Ca sa raspund destul de scurt... ce-ai subliniat tu ca ipoteze de lovire a diferentialului inseamna un OFF-ROAD ceva mai extrem. Iar eu, care am facut putin mai mult decat un soft off-road, pot spune ca aceasta masinuta poate face multe dar nu va fi niciodata un Pajero sau Wrangler. Deci n-am sa pot sa-mi imaginez ca am sa pot intra vre-odata la Extrem! O minima dotare de scut fata aluminiu (protectie fata), carlig remorca (protectie spate datorita faptului ca acel carlig e mai jos decat scutul de la diferential) si scut diferential (pentru o protectie in cazul unei alunecari usoare) sunt arhi-suficiente pentru aceasta masinuta.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...