Sari la conținut

Probleme grave Duster 1.5 Blue DCI Nou

Postări Recomandate

@volod

Ai avut o posibila problema la masina.

Ai fost in reprezentanta, fara programare, pentru ca altfel in momentul intrarii masinii in service, se scoate Ordin de Reparatie, in care se trec datele masinii, nemultumirile clientului, posibila problema reclamata de catre client. 

Ai avut programare doar verbala, ceea ce este echivalent cu 0. Poti cere o transcriere a inregistrarii conversatiei, daca s-a facut, in cazul in care doresti sa mergi mai departe cu plangerea, chiar la ANPC. 

In service, efectiv reprezentanta, NU Dacia, au sters erorile, fara o documentare, fara o analiza. Au mers pe ideea stupida - daca eroarea e inca prezenta, se va seta din nou. Asta o fost o dovada de neprofesionalism si amatorism maxim. Cum ai vrea ca sa rezolve ceva Dacia, daca habar nu are despre ce este vorba ? Poate sunt in cardasie, reprezentantele cu marca, dar asa si-ar risca proprietarii de reprezentante afacerea, pentru ca oricand le-ar putea fi retrasa licenta de vanzare a marcii respective si mai apoi, inchisa afacerea pentru manareli dintr-astea.

Efectiv, tu ai raportat o posibila problema, care nu s-a consemnat nicaieri si mai mult, nu mai exista dovezi. Nu se poate da o solutie, pentru ca nu exista o problema reala, consemnata. In loc sa mergi pe calea legala si eleganta, pana in panzele albe, am venit sa ne plangem aici, poate o sa le curga o lacrima la cei de la Dacia. Nu spun ca ai sau nu o problema, ci faptul ca oricine, oricand si oriunde poate sa inceapa sa spuna povesti si sa denigreze, fara dovezi. Povesti si basme, se aud despre tot felul de produse. Daca s-ar crede toate, nu ne-am mai cumpara aproape nimic, niciodata.

Totusi exista probleme cu AdBlue la Dacia. Dovada si acest articol.

Tu vrei ca sa iti garanteze Dacia ca te duce din punctul A in punctul B. Unde scrie asta ? Zi-mi un producator care iti garanteaza ca masina lor te va duce din punctul A in punctul B, negru pe alb. Toti, dar absolut toti producatorii garanteaza ca pe o perioada de X ani, masina va fi reparata daca se va dovedi ca este o problema de fabricatie. Daca nu, clientul va suporta cheltuielile.

Asa, ca un exemplu real : vine un client cu o masina, inca in garantie, cu o problema la motor. Un injector s-a topit in blocul motor. Uzina decide sa schimbe blocul motor, pe garantie. Ulterior, s-a descoperit ca acest defect s-a datorat utilizarii unui aditiv in motorina, pus la fiecare plin de catre client. Ce zici, stia clientul sau nu de efectele adverse ale acelui produs ? Ideea este ca pana la urma altcineva decat cel vinovat a fost bun de plata la final.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 52
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Am facut azi 20 km.si am din nou aceeasi eroare in bord. A durat resoftarea....40 min.  

In octombrie anul trecut am achizitionat un Duster 1.5 BlueDCI. O mare parte din documentarea pentru achizitie am facut-o de pe acest forum, prin urmare ma simt dator sa revin cu experienta avuta aici

da. eu am tot spus ca  bezinarul e ce trebuie. dar deh, voi nu, batman batman. multumesc pentru post! E de tinut minte de cei care cumpara" fumegatoare"  

Posted Images

Acum 58 minute, Midnighte a spus:

@volod

Ai avut o posibila problema la masina.

Ai fost in reprezentanta, fara programare, pentru ca altfel in momentul intrarii masinii in service, se scoate Ordin de Reparatie, in care se trec datele masinii, nemultumirile clientului, posibila problema reclamata de catre client. 

Ai avut programare doar verbala, ceea ce este echivalent cu 0. Poti cere o transcriere a inregistrarii conversatiei, daca s-a facut, in cazul in care doresti sa mergi mai departe cu plangerea, chiar la ANPC. 

In service, efectiv reprezentanta, NU Dacia, au sters erorile, fara o documentare, fara o analiza. Au mers pe ideea stupida - daca eroarea e inca prezenta, se va seta din nou. Asta o fost o dovada de neprofesionalism si amatorism maxim. Cum ai vrea ca sa rezolve ceva Dacia, daca habar nu are despre ce este vorba ? Poate sunt in cardasie, reprezentantele cu marca, dar asa si-ar risca proprietarii de reprezentante afacerea, pentru ca oricand le-ar putea fi retrasa licenta de vanzare a marcii respective si mai apoi, inchisa afacerea pentru manareli dintr-astea.

Efectiv, tu ai raportat o posibila problema, care nu s-a consemnat nicaieri si mai mult, nu mai exista dovezi. Nu se poate da o solutie, pentru ca nu exista o problema reala, consemnata. In loc sa mergi pe calea legala si eleganta, pana in panzele albe, am venit sa ne plangem aici, poate o sa le curga o lacrima la cei de la Dacia. Nu spun ca ai sau nu o problema, ci faptul ca oricine, oricand si oriunde poate sa inceapa sa spuna povesti si sa denigreze, fara dovezi. Povesti si basme, se aud despre tot felul de produse. Daca s-ar crede toate, nu ne-am mai cumpara aproape nimic, niciodata.

Totusi exista probleme cu AdBlue la Dacia. Dovada si acest articol.

Tu vrei ca sa iti garanteze Dacia ca te duce din punctul A in punctul B. Unde scrie asta ? Zi-mi un producator care iti garanteaza ca masina lor te va duce din punctul A in punctul B, negru pe alb. Toti, dar absolut toti producatorii garanteaza ca pe o perioada de X ani, masina va fi reparata daca se va dovedi ca este o problema de fabricatie. Daca nu, clientul va suporta cheltuielile.

Asa, ca un exemplu real : vine un client cu o masina, inca in garantie, cu o problema la motor. Un injector s-a topit in blocul motor. Uzina decide sa schimbe blocul motor, pe garantie. Ulterior, s-a descoperit ca acest defect s-a datorat utilizarii unui aditiv in motorina, pus la fiecare plin de catre client. Ce zici, stia clientul sau nu de efectele adverse ale acelui produs ? Ideea este ca pana la urma altcineva decat cel vinovat a fost bun de plata la final.

Salut, consider ca opinia ta este adevarata partial dar:

1. Cum ar trebui sa fie facuta o programare in service ca sa fie una oficiala? Daca sun in service-ul respectiv si mi se face programare de la 3 la 3.30 asta ce e? Imi trebuie adeverinta scrisa ca am programare facuta? Tu cand programezi masina in service cum procedezi? 

2. Erorile motor au fost citite in reprezentanta eu nu am de unde sa stiu care sunt codurile de eroare etc. De ce trebuie sa demonstrez aceste aspecte si nu sunt luate in considerare cand au fost constatate tot se ei. Vezi pozele atasate cu martorii si erorile. Daca ai dubii am mai multe poze.

Nu e vorba de plans aici ci despre a face publica o atitudine a unui constructor/reprezentante. Consider ca daca exiata o persoana care isi pune mai multe intrebari inainte sa faca o achizitie de acest gen atunci efortul a meritat. 

Nu am cum sa obtin garantii si motivul pentru care am insistat pe subiect este faptul ca nimeni nu era sigur ca problema provine de la un soft sau din alta parte.   Cu o masina noua mergi in service, faci o interventie de orice tip, si cand intrebi daca s-a rezolvat primesti raspuns "speram sa nu se mai intample. Daca mai apare chemati platforma"

Exemplul dat de tine este foarte corect. In cazul de fata ce puteam sa fac? Sa completez cu ceva necorespunzator in rezervorul de adblue? Daca admitem aceasta posibilitate si sa presupunem ca sunt de rea credinta, se putea verifica foarte usor, rezervorul era acolo se putea testa. Dar repet masina are 8000 km asa cum a venit din fabrica, am alimentat ai am pus lichid de parbriz. Atat

Care este calea legala si eleganta?

Link spre post

1. Sa se dovedeasca clar, ca masina cu VIN-ul tau a intrat in service pentru problema X, la data si ora Y. Pentru asta, am specificat si mai sus, se face Ordin de Reparatie. Indiferent ca se justifica sau nu operatia ( de exemplu, reclami ca este o problema cu AdBlue ), se face o fisa de intrare in service. Atunci poti spune ca oficial, ai avut programare. Faptul ca se confirma sau nu, asta urmeaza sa se stabileasca. Poti spune ca se vede pe camera ca tu ai fost la data si ora respectiva, insa multe service-uri nu au spatii de stocare pentru imaginile de pe camere. De ce se permite asa ceva ? Habar nu am...

2. Erorile se citesc cu o diagnoza. In mod oficial, cand se conecteaza la masina ar trebui sa se conecteze la serverul Renault si ar trebui sa specifice de ce se conecteaza. Aici intervine OR ( Ordinul de Reparatie mentionat la 1 ). Asa se face o documentatie, care se va trimite in analiza la uzina ( au atasate log-urile de intrare, log-urile de pe ECU-urile cu probleme etc. ). In mod neoficial, se poate conecta si face orice, pe orice masina, inclusiv sa stearga erorile. Nu cred ca recomanda si incurajeaza cei de la uzina asa ceva, mai mult nici nu iau in considerare cererile pe garantie facute din povesti.

Pozele nu au nici o valoare. De ce ? Pentru ca exista Renault CLiP "la negru", la baietii din spatele blocului si se poate conecta la masina ta. In reprezentanta te conectezi la serverul Renault, pentru ca ai acces ( sau asa ar trebui ). In spatele blocului nu poti face asta. Mai mult, cum poti arata ca masina ta este cea care este in poze ? Apare in poza respectiva VIN-ul tau pe undeva ? Sa presupunem ca apare...atunci de ce nu apare in sistem ( pe serverul Renault ) ca s-a facut interogare pe masina respectiva ? Ce se vrea sa se ascunda de fapt ? De ce nu s-a facut totul in mod oficial ?

@volod

Repet, nu te acuz de nimic. Nu spun ca nu ai o problema. Nu spun ca nu esti un om de buna credinta.

Daca vrei, putem discuta in Iasi, fata in fata despre ce este de facut, pentru ca situatia nu e atat de simpla.

Nu sunt avocat, nu lucrez la Dacia, ci vreau doar sa te ajut sa gasesti cea mai buna solutie pentru tine. Iti inteleg frustrarea si sincer, eram la fel ca tine. Dar trecand prin diverse, am invatat cum trebuie abordate situatiile, mai ales cand vine vorba de garantie

Link spre post
Acum 27 minute, Midnighte a spus:

1. Sa se dovedeasca clar, ca masina cu VIN-ul tau a intrat in service pentru problema X, la data si ora Y. Pentru asta, am specificat si mai sus, se face Ordin de Reparatie. Indiferent ca se justifica sau nu operatia ( de exemplu, reclami ca este o problema cu AdBlue ), se face o fisa de intrare in service. Atunci poti spune ca oficial, ai avut programare. Faptul ca se confirma sau nu, asta urmeaza sa se stabileasca. Poti spune ca se vede pe camera ca tu ai fost la data si ora respectiva, insa multe service-uri nu au spatii de stocare pentru imaginile de pe camere. De ce se permite asa ceva ? Habar nu am...

2. Erorile se citesc cu o diagnoza. In mod oficial, cand se conecteaza la masina ar trebui sa se conecteze la serverul Renault si ar trebui sa specifice de ce se conecteaza. Aici intervine OR ( Ordinul de Reparatie mentionat la 1 ). Asa se face o documentatie, care se va trimite in analiza la uzina ( au atasate log-urile de intrare, log-urile de pe ECU-urile cu probleme etc. ). In mod neoficial, se poate conecta si face orice, pe orice masina, inclusiv sa stearga erorile. Nu cred ca recomanda si incurajeaza cei de la uzina asa ceva, mai mult nici nu iau in considerare cererile pe garantie facute din povesti.

Pozele nu au nici o valoare. De ce ? Pentru ca exista Renault CLiP "la negru", la baietii din spatele blocului si se poate conecta la masina ta. In reprezentanta te conectezi la serverul Renault, pentru ca ai acces ( sau asa ar trebui ). In spatele blocului nu poti face asta. Mai mult, cum poti arata ca masina ta este cea care este in poze ? Apare in poza respectiva VIN-ul tau pe undeva ? Sa presupunem ca apare...atunci de ce nu apare in sistem ( pe serverul Renault ) ca s-a facut interogare pe masina respectiva ? Ce se vrea sa se ascunda de fapt ? De ce nu s-a facut totul in mod oficial ?

@volod

Repet, nu te acuz de nimic. Nu spun ca nu ai o problema. Nu spun ca nu esti un om de buna credinta.

Daca vrei, putem discuta in Iasi, fata in fata despre ce este de facut, pentru ca situatia nu e atat de simpla.

Nu sunt avocat, nu lucrez la Dacia, ci vreau doar sa te ajut sa gasesti cea mai buna solutie pentru tine. Iti inteleg frustrarea si sincer, eram la fel ca tine. Dar trecand prin diverse, am invatat cum trebuie abordate situatiile, mai ales cand vine vorba de garantie

Ai mentionat foarte bine. Eu am fost in service necunoscand toate aceste aspecte, asteptandu-ma sa gasesc o rezolvare a problemei. Ma asteptam sa trebuiasca sa ramana in service ai vroaim sa stiu daca ma pot intoarce in orasul de resedinta.In afara de poze, programare si conversatii nu am alte dovezi prin care sa dovedesc prezenta mea acolo. Sincer nici nu m-am gandit ca nu vor face fisa. Mi-am dat seama apoi cand au inceput sa se eschiveze.

Despre asta discutam. Despre o varianta "oficiala" in care ar trebui sa functioneze lucrurile cu proceduri urmate si despre una "neoficiala" in care nu se conecteaza oficial la sistem cum spui tu si nu vad nici o diferenta fata de un service al unui nenica din cartier. 

Cand cumperi o masina cumperi si serviciile adiacente prin garantie. Se ascund un spatele faptului ca sunt dificil de demonstrat si fac ce vor.

Intrebarea pusa de tine este foarte buna. 

Ce vroiau sa ascunda de fapt?

Oare stiu care este defectul si nu vor sa isi asume costurile minimizand efectele astfel? Sau mai rau...nu stiu care este problema? 

Faptul ca refuza sa faca investigatiile oficial, faptul ca intarzie programarile pana la 2 saptamani pe acest subiect ma fac sa cred ca este o chestiune de care sunt constienti si baga gunoiul sub pres. Probabil intreagul sistem a fost gandit pe repede inainte sub presiunea normelor de poluare noi ai sub presiunea costurilor

Nu am certitudini, sunt doar supozitii. Oricum cred ca experienta asta ar trebui cel putin sa dea de gandit celor care iau in calcul o alegere de acest tip. Fiecare cumpara ce vrea si judeca dupa propriile informatii. 

Link spre post

Nu Dacia face programarile intr-o reprezentanta, ci reprezentanta in sine. Chiar daca uzina comunica un recall pentru o problema, nu au prioritate la programare masinile cu problema respectiva. Singura exceptie este in cazul in care acea problema pune in pericol viata umana ( cazul airbag-urilor Takata ). In rest, stai la coada ca restul. Daca de exemplu vii pentru revizie, intai se vor face OTS-urile ( Operatiunile Tehnice Speciale ) si mai apoi revizia. Dacia poate impune doar lucrul asta.

Repet pentru ultima oara - reprezentantele, daca trebuie sa faca o operatiune pe garantie, trebuie sa se conecteze la serverul Renault si sa "traga" de cei de acolo. Cateodata, raspunsul de la uzina vine si in 1 ora, 2 ore sau chiar dupa cateva zile. Un om trebuie sa stea pe masina respectiva si sa astepte indicatiile uzinei. Iti dai seama cat timp se pierde asa...de asta, multe reprezentante nu mai fac investigatiile uzinei si te trimit la plimbare. Ei, cei din reprezentanta, asteapta direct solutia. Sa faca uzina investigatii pe banii si resursele ei, nu pe cel al reprezentantelor. Gandeste-te ca in cazul unei investigatii, se plateste doar ora de manopera, in cel mai bun caz. Pe cand, daca ai de facut o reparatie, ai atat ora de manopera cat si pretul piesei, care este umflat si cu 300%. Ca patron, ce alegi ? De asta am spus mai sus, ca se pune accent pe cantitate si nu calitate. De multe ori prefera sa faca o treaba de pomana, pentru ca tot la ei ajungi, fiind masina in garantie. Aceeasi idee ca si in cazul drumurilor - daca faci un drum bun si trainic, dupa nu mai ai cum sa storci bani din acel lucru. Insa daca drumul e facut prost, scoti bani din mentenanta lui pana cand se plictiseste "prostul" de platit.

Nu mai zic de faptul ca investigatiile, cateodata, sunt facute pe masinile clientilor, adica pe timpul si banii lor ( motorina, lipsa de la serviciu/ zi de concediu ). 

Link spre post

Apreciez mult completarile facute de tine, mi se par pertinente si sper ca macar cei care citesc acest topic sa vada in ce se baga. Pana la urma tot ce conteaza pentru  un consumator este faptul ca pica la mijloc in toata aceasta increngatura, intr-un sistem nefunctional. 

Link spre post

Trendul asta e dat de societate - toti vor cat mai nou, cat mai repede.

Testarea se face cat mai pragmatic posibil, daca nu chiar deloc, clientii ajungand cobai de testare.

Dovada cea mai simpla este reprezentata de tehnologie, in special telefoanele. De la an la an, apar telefoane, care daca stai doar sa citesti specificatiile, nu difera cu nimic de anul trecut. In ultimii ani, asta a fost trendul pentru ca oamenii au bani de cheltuit.

Cand un telefon se strica, ai altul de schimb si spui ca e ok, se repara pe garantie, indiferent cat timp dureaza. Pe cand la o masina, simti imediat discomfortul. Standard dublu creat stupid, pentru ca pana la urma, ambele sunt lucruri, pasibile de defecte, de care te folosesti si care beneficiaza de garantie.

Un singur cuvant si am incheiat - CONSUMERISM 

Editat de Midnighte
Link spre post

Consumerismul pune presiune dar nu justifica subdimensionarea logisticii pentru un serviciu si calitatea proasta. Am avut mai multe masini si am fost in mai multe reprezentante pentru diferite motive. Unele probleme s-au rezolvat dupa mai multe vizite in service dar in nicio  situatie nu am avut parte de atat de mult habarnism.

P.s. vezi ca articolul la care faceai referire admite niste probleme dar pe partea de zgomot si pompa de combustibil construita prost. Nu vad legatura cu sistemul adblue.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Salut /bun venit in aceasta comunitate.  Poate sunt de folos si altora:
    • Am si eu aceeasi problema cu aceeasi mesaj si mi s-a spus ca 2 senzori nu functioneaza dupa verificarea cu testerul. Am cumparat altii din China si nu s-a rezolvat nimic. 2pcs 284389618R Blind Spot Parking Sensor. Ce model de senzori aveti va rog ca la mine nu au functionat si masina am cumparat-o second hand si nu am siguranta ca sunt senzorii oficiali? Detin un Duster 1.6 cu GPL din 2019. Multumesc. Un sfat ar fi apreciat.
    • Mulțumesc tare mult, Gil! Încerc să „descifrez” detaliile generoase pe care mi le-ai dat. Mecanicul meu mi-a recunoscut deschis că nu se pricepe la partea electrică/electronică dar, cum se mai zicea într-un banc, poate să arunce o privire. De fapt așa mi-a și recomandat: să apelez la un electrician auto care poate traduce rezultatele testului și să ia măsurile care se cuvin. Zi bună tuturor!
    • Legat de motorasul stergator spate vezi discutiile si detaliile (schema electrica, mufa cu descrierea pinilor, verificare, demontare si montare, cod OE, etc.) pe care le-am oferit si in topicul acesta: https://forumduster.ro/topic/7666-pin-out-uch-dacia-duster/ inclusiv procedura de diagnosticare a erorii DTC95A064 = Mecanism de acţionare ştergător geam spate pe care o ai in UCH. Despre celelalte coduri de eroare din calculatoarele masinii doar ca observatie toate sunt intermitente si au un factor comun: tensiunea de alimentare a calculatoarelor . Referitor la cele din injectie iti atasez doar ca exemplu procedura de diagnosticare pentru DTC056016 si DTC00871C, celelatre trei se refera tot la rampa de injectie (si trebuie verificate cateva componente), DTC1525F3 este o consecinta a acestora, iar despre DTC038096 gasesti foarte multe experiente, informatii, detalii (pe care le-am oferit si eu) pe acest forum, fiind o eroare destul de des intalnita. Tot doar ca observatie acel “mecanic” la care ai apelat (“… merg la mecanicul meu să îl pună pe calculator și eventual să rezolve problema cât de repede se poate”) si care a facut diagnoza cu acel tester multimarca putea foarte bine sa faca si cateva verificari simple si sa elimine din variabile, pentru ca aceste coduri de eroare pot avea cauze de natura atat electrica cat si mecanica. Sugestia mea este sa vezi ce spune, face, rezolva sau nu si acel electrician la care vei apela (“Cred că trebuie să merg la un electrician.”), iar daca mai ai nevoie de ajutor, informatii si detalii pot sa le ofer punctual cu mare drag. Bafta!
  • Creează nouă...