Sari la conținut

Postări Recomandate

Acum 2 ore, quarelin a spus:

Dacă-l comand acum există șanse să vină prin noiembrie :!:

Eu am dat comanda pe 28 august pentru un SL Orange Noir Nacre (adică negru), 1,33 TCe 150 GPF 4X2  și azi mi-a spus dealerul că totul e OK, mașina a intrat în producție și data estimativă de livrare va fi pe 21 octombrie. Deci...da, e cerere pentru Duster.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 715
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Mort sau nu, măcar e organizat. Sau se încearcă să fie. La povești, în alt topic, pe alt forum sau pe Facebook. Sunt eu sătul de câte discuții și păreri mai mult decât subiective se tot reia

Evident ca sunt si mai putin "dotate", depinde de fiecare la ce functii e dispus sa renunte. De aia Dacia, ca toti producatorii auto, ofera mai multe nivele de echipare, cu speranta ca o sa-si gaseasc

Si eu urmeaza luna asta sa dau comanda de inca un Duster, dar eu o sa merg pe 1.33 TCe de 150 CP, cu 4x4. La pret nu e chiar asa de mare diferenta, sunt 550 de euro in plus fata de diesel, care inseam

Posted Images

Sper sa nu ma injurati. Faceti rost de toti banii si luati ce masina doriti , in ce combinatie doriti. Si nu asteptati 4 luni. Eu zic ca la Pitesti se rezolva orice problema legata de livrarea masinii dar conditia e sa o platiti integral. E exact ca in vremurile bune. Te duceai la IDMS cu bani, fara interventii si veneai cu masina acasa.

Link spre post

Cu siguranță dacă mergi cu servieta plină la reprezentanță și o deschizi în fața lor... :w00t: clar a ta e prima pe banda de producție :yes: dar și eu puteam să am mașina în câteva zile, maxim o săptămână...dacă acceptam culoarea Orange Atacama :ermm: era undeva într-un showroom prin țară, trebuia doar să meargă trailerul după ea. A fost tentantă...dar :no: am preferat să aștept.

Editat de Bodolache
Link spre post

De la cine aveti informatiile astea ca o masina platita integral are prioritate la livrare inaintea uneia pentru care se fac rate?

Daca va ganditi un pic, de pe urma celei in rate Dacia scoate mai multi bani deci (ipotetic vorbind, desigur) aia ar trebui sa fie livrata mai repede, nu? :)

Eu unul nu cred ca exista niciun fel de legatura intre modalitatea de plata si disponibilitatea modelului ales. Totul depinde de culoare, motorizare, dotari, stocuri dealeri, relatii dealer samd. Din punctul meu de vedere, o masina achitata integral nu e cu nimic mai presus ca una luata in rate intrucat ambele modalitati de achizitie sunt legale si agreate in egala masura.

Editat de mihaibv
  • Like 1
  • Haha 1
Link spre post

Stau și mă gândesc la o chestie ...

Îți vine mașina la concesionar ...

Cum o iei de acolo?

Treci întâi și iei actele de la dealer, mergi frumușel la Poliție și -ți iei nr roșii?

Mă gândesc că aș merge o perioadă cu nr roșii ( ce rămâne din noiembrie + decembrie, asta dacă dau comandă acum, că dacă mă mai bâlbâi mult ...);

Adică să merg până la sfârșitul anului cu nr roșii și s-o înmatriculez din ianuarie ( oricum până fac RAR trece ceva...);

Căci va apare pe certificat  data primei înmatriculări ... 2020  :P

Cum este ?

Am dreptate, sau e alta procedura?

Link spre post

Va rog sa nu va suparati. Nu m-am facut inteles. Am dat aceasta solutie in cazul in care nu vreti sa asteptati. Eu, daca spre exemplu doresc 1.3 tce 4x4 nu trebuie sa astept 3 luni doar pentru ca fabrica nu face fata comenzilor de masini prin programul Rabla. Si da eu zic ca asta e solutia. Altfel.masinile sunt la fel indiferent de calea de plata.

Eu personal sunt mai demodat si ma gandesc cum sa fac sa platesc mai putin la Dacia, nu rate si comisioane.Asa ca da, va rog sa ma scuzati daca tot platesc o masina cu bani fara nici un avantaj, gen ecotichet , macar sa o livreze mai repede, garantie extinsa etc. E o situatie anormala sa nu poti sa iei o benzina 4x4 ,varf de gama in sistem Rabla.Sau poate avem suficiente stocuri de diesel sa le vindem.La noi ca la nimeni. 

Mi se pare foarte mare termenul de livrare momentan.

Editat de gicu
Link spre post

Prima mea comanda de masina romaneasca, facuta inainte de 1989, avea termen de livrare nedefinit... Nici nu am primit masina desi am platit-o. Cei care au prins vremurile acelea stiu ce zic.

Eu am comandat Dusterul spre sfarsitul lunii iunie si a fost gata pe 23 - 24 iulie. Ar fi trebuit sa ajunga in Bucuresti in jur de 30 iulie dar a ajuns pe 9 august cel mai probabil din cauza cererii mari si a capacitatii reduse de transport al firmei care face asta. Intai vine un transport mai mare in Ciorogarla dupa care le muta pe masini mai mici si le aduc in Bucuresti.

Nu Dacia transporta masinile catre reprezentante ci alta firma care este gard in gard cu Dacia si cu care aceasta are contract. Mai intervine si infrastructura noastra rutiera care, asa cum spunea nenea Iancu: "este sublima, dar lipseste cu desavarsire". Saptamana trecuta am intalnit pe la munte, pe serpentine, masini de transport de la Mioveni. Daca aveam autostrazi alta era situatia.

Dacia are o perioada de concedii in luna august in care se opreste productia (ca in multe fabrici din vest) iar comenzile din iulie - august au termene de livrare mai mari din acest motiv.

Din cate stiu eu, poti cumpara mai repede un autoturism Dacia doar daca alegi unul care este pe stoc. Adica produs deja.

Daca vrei o anumita combinatie de culoare, motor, accesorii, trebuie sa astepti sa se produca... Ceea ce e normal.

• Like 1
  • Mulțumesc! 1
Link spre post
  • Mak featured this topic
  • Mak featured și pinned this topic
  • Mak unpinned this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Am un bun prieten care lucreaza pentru un producator de transmisii /cutii de viteze, mi-a oferit multe date, cifre si cazuri concrete referitoare la schimbul de ulei, span, uzura componentelor, reclamatii, etc. ..., ceea ce am scris (inclusiv cu bold) ramane valabil. Repet, depinde care este cauza acelui "zgomot deranjant", functie de aceasta se poate schimba si demonta /monta mai putin sau mai mult si sper sa nu ajungi la acele saibe =pozitia 17 (pe care le-ai mentionat si insistat cu ele) pentru ca atunci destul de probabil ca vei mai avea cateva "provocari" (si nevoie de mai multe extrase din Dialogys), iti doresc sa fie ceva simplu si usor de identificat si schimbat, plus ca important poate sa fie asa cum am scris si identificarea cauzei radacina (nu doar "constatarea" si schimbarea componentei defecte). Spor si bafta!
    • Schimbarea uleiului întotdeauna face bine, atâta timp cât este respectată norma folosită de producător. Cu atât mai mult în cazul în care avem angrenaje și plăci de fricțiune în același ulei ca în cazul acestui diferențial. Dacă norma este respectată și componenta cedează, uzura era prea mare din alte motive. Depinde și dacă vrem să vindem subansamble OE, sau să asigurăm mentenanță și viață lungă componentei de pe mașină. Bineînțeles că toate reperele din schemă au coduri OE... au si echivalențe în aftermarket. Nu cred că are rost să dezbatem moduri de interpretare ale fiecăruia, sau semantica... Diagrama de piese este foarte clară pentru oricine are opt clase și a lucrat câteva zile într-un service auto. Informația pentru care am făcut rugămintea este disponibilă în Dialogys, am găsit-o, cupluri, metode de verificare etc. Cu un ceas comparator, lere, dinamometrice, spray revelator și multă răbdare...se face Nu este nici pe departe atât de complicat, cum nu a fost nici pentru montajul ambreiajului. Sunt alți producători auto cu sisteme mult mai complexe, și mai greu de reglat. Totuși Dacia este un brand low cost, cel mai bun pe segmentul lui de altfel, de câțiva ani. Sistemul tip Haldex este folosit de vreo 30 de ani deja, iar reglajele toleranțelor sunt în procedura de asamblare, de aceea am întrebat de această procedură încă de la început. Dacă vorbeam de recondiționarea unui diferențial de pe un sistem 4Matic, sau de diferențialul cu torque vectoring de pe Golf R, atunci puteam considera că este ceva complicat. Diferențialul de pe Duster este destul de simplu, pentru a rezista la cuplul și nevoile pe care le vede micul nostru off-roader național. Toate cele bune!
    • Eu am "temeri" ca si schimbul de ulei uneori poate sa faca mai mult rau decat bine (si stiu de ce scriu asta). Nu ai inteles, toate componentele acelea numerotate au coduri OE si se gasesc ca piese independete iar pozitia 8 nu este ansamblu (tocmai de aceea am si "punctat" asta) si tangential la "Tolerantele reglabile din saibele din pozitia 17 sunt singura provocare." daca ajungi la saibele din pozitia 17 atunci vei avea mai multe "provocari" (nu e singura asa cum crezi). LE: tinand cont de tot ceea ce ai scris cred ca spun "pas" (nu are rost sa pierd timpul), ii las pe ceilalti colegi sa iti raspunda si iti doresc spor si bafta. Toate cele bune!
    • Într-adevăr, am văzut și eu filmele de pe net, atât cele cu reparație, cât și cele cu upgrade-uri. De aceea doresc să îl desfac, pentru a identifica mai clar componentele defecte și cauza ce a dus la acest sunet. Am temeri serioase că primul schimb de ulei din diferențial a fost făcut de mine... mașina fiind luată second hand. Fiind un sistem Haldex, asta presupune o contaminare cu pilitură in timp...depinde cat de des a fost folosit sistemul 4x4. Sper sa fie doar rulmenți cu uzura mare (sunetul este specific rulmenților), altfel situația devine mai complexă. La Haldex nu umblu, iar ansamblul 8 se găsește ca piesa independentă, deci as încerca să îl repar. Revin cu poze cu ce găsesc în el. Daca ai timp maine, te-as ruga mult să împărtășești o postare cu orice date despre procedura de asamblare.   O seara faină!
    • Ceea ce ai atasat tu NU este schema de asamblare , este doar o vedere pentru componente si codurile OE ale acestora (vezi doar ca exemplu atasat), nu trebuie confundate lucrurile, cand /daca ai sa desfaci pe acolo ai sa intelegi mai bine, iar demontarea /montarea componentelor diferentialului asa cum am scris implica mai multe (daca nu ai inteles de pe acest forum vezi ca pe net sunt si cateva filmulte, unele mai bune altele mai putin, dar macar poti sa intelegi despre ce este vorba). Daca am timp maine poate selectez cateva capturi, repet ca sunt foarte multe, plus ca NU ai detaliat foarte clar problema, doar ca “Acum întâmpin un sunet deranjant, bănuiesc că este din diferențial,…” atata tot,iar acel "sunet deranjant" poate sa provina de la mai multe componente, trebuie identificat si bine definit pentru ca poate sa fie generat de cateva potentiale cauze (si interesanta poate sa fie cauza radacina reala).
  • Creează nouă...