Sari la conținut

Postări Recomandate

Acum 3 ore, ttt2021 a spus:

As vrea sa va intreb cum va descurcati cei cu 4x4 pentru concedii si deplasari mai lungi cu familia (2 adulti + 1-2 copii). Nu as recurge la portbagaj gen cutie deasupra din motive de logistica.

E cam mic, intr-adevar portbagajul... Comparativ cu masina mai veche care inca o mai am ( Skoda Octavia Tour sedan), diferenta e destul de mare. Weekend-ul acesta am fost la munte in 3 persoane si l-am umplut rapid cu un troler si 2 genti medii + cateva sacosele.. Dar, intr-adevar, cu cateva sute de euro se poate dubla volumul, cu un portbagaj de plafon. Dusterul are in schimb spatiul din spate, destinat pasagerilor, mai generos decat Octavia. Insa, la capitolul comfort la drum lung, din pacate sta cam prost... e cam rigida si topaie pe sosea. Dupa 2 ore deja amortisem pe scaun, care nici el nu este prea ergonomic. Daca nu faci off-road cu aceasta masina, chiar nu merita luata, nici pt oras, nici pt drum lung. Eu am testat-o vreo 30 de km pe zapada afanata, pe un drum pana la barajul lac de acumulare Pecineagu (jud. Arges) si mi-a placut cum s-a descurcat  cu anvelopele stoc Continental LX. Mi-a fugit la u moment dat la coborare si s-a pus de-a curmezisul pe drum, dar a fost fun!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 715
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Mort sau nu, măcar e organizat. Sau se încearcă să fie. La povești, în alt topic, pe alt forum sau pe Facebook. Sunt eu sătul de câte discuții și păreri mai mult decât subiective se tot reia

Evident ca sunt si mai putin "dotate", depinde de fiecare la ce functii e dispus sa renunte. De aia Dacia, ca toti producatorii auto, ofera mai multe nivele de echipare, cu speranta ca o sa-si gaseasc

Si eu urmeaza luna asta sa dau comanda de inca un Duster, dar eu o sa merg pe 1.33 TCe de 150 CP, cu 4x4. La pret nu e chiar asa de mare diferenta, sunt 550 de euro in plus fata de diesel, care inseam

Posted Images

Acum 43 minute, tynn23 a spus:

...la capitolul comfort la drum lung, din pacate sta cam prost... e cam rigida si topaie pe sosea. 

valabil mai mult pentru varianta 4x4, parca este un pic mai bine la 4x2

Link spre post

Oare? Totusi la 4x4 avem suspensie independenta pe spate... deci teoretic ar trebui sa fie mai comfortabila suspensia, doar sa fie arcurile  si amortizoarele mai tari, ceea ce nu ar fi exclus

Link spre post
Acum 2 ore, tynn23 a spus:

Insa, la capitolul comfort la drum lung, din pacate sta cam prost... e cam rigida si topaie pe sosea. Dupa 2 ore deja amortisem pe scaun, care nici el nu este prea ergonomic. Daca nu faci off-road cu aceasta masina, chiar nu merita luata, nici pt oras, nici pt drum lung.

nu stiu ce sa zic. sa ai tu ala masina decat mine?

30k km. toti in Gr si Bg. o parte cu remorca cu moto in ea.

limuzina si mia multe nu. noroc de antifonare ca adormeam in ea daca puneau astia materiale "Serioase"

autostrada si nationale gramezi. dormeau si cateii si nevasta unui coleg de numa numa.

comparatie cu mitsubishi colt, rav4 2004, vw golf 7 ( eu mergem incarcat cu 2 persoane, 2 catei si ceva bagaj) , restul erau cam goale.

mi se pare chiar prea "perna" petru gustul meu, 150 CP te obliga sa nu i ignori..

ca ei si inaltuta:)

Acum 1 oră, abc a spus:

valabil mai mult pentru varianta 4x4, parca este un pic mai bine la 4x2

fix invers.

am ales 4x4 dupa drivetestul cu 4x2.fugea fata cand o "calcai" samd.

Link spre post
Acum 6 ore, ttt2021 a spus:

As vrea sa va intreb cum va descurcati cei cu 4x4 pentru concedii si deplasari mai lungi cu familia (2 adulti + 1-2 copii). Nu as recurge la portbagaj gen cutie deasupra din motive de logistica.

E loc destul, cel mai incarcat am fost 3 adulti si un copil de 9 luni (deci multe lucruri necesare pentru bebelusi... un troller mare doar pentru el). Au incaput 2 trollere mari, 2 medii, o geanta frigorifica si inca multe nimicuri. Fara tavita pentru portbagaj. Bagajele nu ajung pe bancheta din spate.

In rest de acord cu cineva de mai sus, masina nu e extraordinar de comfortabila la drum lung. Nu e nici rea, avand in vedere ca e inalta, dar pentru comfort si drumuri lungi in mare nu merita luata.

Ea e ok daca ai nevoie cu adevarat de ceva inalt, cu 4x4, si nu ai buget mai mare. Daca locuiesti intr-o zona cu drumuri ok si nu iesi in decor, e mult mai ok un break.

Link spre post

Deci cum e asta ,daca nu faci off road ,nu e buna nici de oras nici de drum lung .! Pai asta nu e masina gindita pt off road in primul rind ,ca are capabilitati si se poate e altceva pai dupa mini prezentarea asta 90% dintre noi (inclusiv eu) nu ar fi trebuit sa o luam , daca era vb despre un Jimny era altceva ,poate!

Dar mai exista drumuri cu zapada ,polei drumuri proaste ....in fine se poate discuta o gramada si degeaba pe tema asta ,dar sa zici ca nu e buna decit pt off road cind e din fabrica nu e gindita pt asa ceva ...!!

Pt ce bani am dat pe ea este mai mult decit ok ,chiar buna ! Sint review-uri o gramada ,facute de oamnei mai in tema care imi dau dreptate .

Numai bine ,Ovidiu

Link spre post

Cred ca nu ai inteles ce am vrut sa zic... E clar ca nu este un off-road veritabil Duster, e o struto-camila la un pret bun si cam atat... Poate ca ale voastre Tce PH3 or fi mai comfortabile. Daca treci de la Logan pe Duster este poate o evolutie, dar de pe o masina germana pe Dacia, e cam trist... Tot de felul de mici zgomote dubioase in mers, usile se inchid nasol, tabla suna a conserva, sa fim totusi realisti! 

Exceptand pretul mic de achizitie, dotarile de comfort si ergonomia lasa de dorit... Am condus diverse Dacii in permanenta de 25 de ani incoace si probabil ca o sa tot conduc si de acum inainte, dar raman realist si nu pot sa trec cu vederea multe hibe care inca se gasesc pe aceste automobile!

Link spre post

Pai eu am inteles exact ce ai scris :),dar dupa cum te ai exprimat(scris) acum ,suna altfel :thumbsup:.Dar tot nu as alege o masina de peste 5 ani germana oricare ar fi ea ,in defavoarea unui duster nou ,la bani pe care i am dat pe ea cred ca aveam de unde alege !

Numai bine ,Ovidiu

Link spre post
  • Mak unpinned this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...