Sari la conținut

Postări Recomandate

Eu am de puțin timp un Duster similar din 2016, cu 231.000km;

După ce am schimbat bujiile turațiile la relanti sunt mult mai stabile. Urmează să schimb și "cizmulițele" alea de cauciuc de pe bujii, când le strâng  între degete se vede că sunt crăpate destul de rău. Se prăjesc totuși destul de nasol acolo, și orice cauciuc după 4-5 ani se cam duce. Am găsit un set pe Aliexpress pentru doar câțiva dolari, doar că e horror că trebuie să dau iar jos galeria de admisie.

Are filtru de benzină (deși niște tipi de la un magazin auto din Cluj insistau că nu are); Se schimbă destul de ușor, e în drepta lângă far. Clemele ar putea să fie cam înțepenite - un clește cu vârf subțire și curbat ajută. Am tăiat filtrul vechi în două cu bomfaierul, de curiozitate - era gol! Nici măcar hârtie de ziar nu s-au obosit să bage în el. Scria doar "Made in Brazil" pe el, nici o altă marcă.

Legat de bujii, a încercat cineva să pună din alea cu dublu electrod de iridiu? Pe al meu e instalat și GPL, și din ce spune lumea, cele cu iridiu sunt mai potrivite.

PS: multă informație poate fi găsită despre motorul ăsta dacă scrieți codul mai vechi al motorului, HR16DE. Inclusiv pe youtube, pe aliexpress (dacă riscați să luați prostii de pe acolo), pe internet :-)

Editat de timonovici
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 4 weeks later...
  • Răspunsuri 55
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Salutare! Ca posesor al unui Duster 1.6 Sce 4x2 pot sa împărtășesc următoarele păreri despre comportamentul prezentat de @eliadib : motorul 1.6 sce de origine Nissan este un motor mult mai sensibil de

Am fost cu ea la reprezentanta... nu se vede nimic pe calculator... se pare ca am eu "auzenii" si nici termometrul nu a mai oscilat..... se pare ca ii dau prea multa importanta  mulțumesc tuturor celo

N.am simtit nicio diferenta intre benzina de 98 sau 100 fata de cea standard.Am pus Petrom,Mol OMV.Aaa,ba,da!Doar la pret.Masina a mers la fel cu ambele.80 la suta bag aditivata.Nu câr,mâr cu cea norm

La 28.05.2021 la 21:39, timonovici a spus:

Eu am de puțin timp un Duster similar din 2016, cu 231.000km;

După ce am schimbat bujiile turațiile la relanti sunt mult mai stabile. Urmează să schimb și "cizmulițele" alea de cauciuc de pe bujii, când le strâng  între degete se vede că sunt crăpate destul de rău. Se prăjesc totuși destul de nasol acolo, și orice cauciuc după 4-5 ani se cam duce. Am găsit un set pe Aliexpress pentru doar câțiva dolari, doar că e horror că trebuie să dau iar jos galeria de admisie.

Are filtru de benzină (deși niște tipi de la un magazin auto din Cluj insistau că nu are); Se schimbă destul de ușor, e în drepta lângă far. Clemele ar putea să fie cam înțepenite - un clește cu vârf subțire și curbat ajută. Am tăiat filtrul vechi în două cu bomfaierul, de curiozitate - era gol! Nici măcar hârtie de ziar nu s-au obosit să bage în el. Scria doar "Made in Brazil" pe el, nici o altă marcă.

Legat de bujii, a încercat cineva să pună din alea cu dublu electrod de iridiu? Pe al meu e instalat și GPL, și din ce spune lumea, cele cu iridiu sunt mai potrivite.

PS: multă informație poate fi găsită despre motorul ăsta dacă scrieți codul mai vechi al motorului, HR16DE. Inclusiv pe youtube, pe aliexpress (dacă riscați să luați prostii de pe acolo), pe internet :-)

Ce bujii erau pe masina si ce bujii ai pus?

Salut!

Mentionez ca si al meu mananca ulei, acum am facut 13 mii de km si am constat ca a mancat in jur de 6-700 de ml, dar trebuia sa-l schimb mai devreme de 13, de obicei nu fac asa de multi km intr-un an. Am avut Elf 10w40, iar acum am pus Motul 10w 40, si pare ca merge mai frumos motorul, o sa-i schimb si bujiile, pot sa-i pun bujii cu 2 electrozi ngk? Ce bujii sunt din fabrica pe masina, stie cineva care a mai schimbat?

Link spre post

700ml la 13 mii de km nu e chiar mult, parerea mea. VW de exemplu nu considera defect un consum de ulei de pana la 1L/1000km (o mie). Eu as face totusi un "engine flush", in speranta ca e o problema minora, s-ar putea sa fie doar cateva canale de scurgere de ulei din piston blocate.

Legat de ulei - din ce scrie in cartea mea si ce am gasit pe internet, doar 5W30 e aprobat pentru acest motor. Eu nu as pune altceva, suna a uzura prematura a motorului fara a fi cazul. Stiu ca exista un mit printe mecanici ca uzura mai mare a motorului poate fi "contracarata" cu un ulei mai gros, dar daca incerci sa compensezi uzura motorului cu uleiul...ai probleme mult mai mari, probabil ai nevoie de o segmentare/reparatie capitala a motorului.

Despre bujii - o sa ai nevoie de o tubulara speciala - de 14mm, cu pereti subtiri. Eu am gasit una cu prinderea de 3/8" - sunt niste bujii mai "exotice" acolo, si cu o tubulara obisnuita de 14mm nu o sa le poti scoate. Nu ma intreba cum stiu, am tubulare de 14 de dat si la nepoti.

Codul bujiilor e 224011561R ; eu le-am luat cu 25 de ron bucata, de la un magazin auto din Cluj. Bujiile de pe motor erau NGK LZKAR7D-9 ; Sa le masori neaparat langa cele ce le extragi din motor, trebuie sa fie identice ca lungime / filet / cheie.

Tubulara folosită de mine e YATO YT-38510

Link spre post

Indiferent de masina, un consum de ulei indica faptul ca e o problema, care va fi vizibila acum sau mai tarziu, in functie de norocul fiecaruia.

VAG a mentionat in manual ca e "NORMAL UN CONSUM DE 1L/1000 KM" pentru a nu putea fi dati in judecata. Este ilegal ? Nu. Este imoral ? Da.

Link spre post

Da, acel 1l/1000km e excesiv. Si pana la urma se pare ca au avut un defect de fabricatie (pistoane prea mici) la cateva serii de motoare.

Eu in continuare sunt de părere că 700ml la un schimb de ulei încă nu e semn de îngrijorare. Cat timp garnitura de chiulasa nu e sparta si nu se amesteca uleiul cu lichidul de racire (ceea ce nu e prea greu de depistat, unul din lichide se va contamina la un moment dat cu celalalt), e mai acceptabil sa adaugi ~500g la fiecare 10.000km decat sa resegmentezi motorul. Orice motor arde inevitabil o oarecare cantitate de ulei, ramane un film subtire pe pereții cilindrului (sau putin mai gros, daca segmentii de ungere nu își fac treaba prea bine); Plus sistemul PCV (positive crankcase ventilation) care la fel împroașcă puțin ulei în galeria de admisie și îl arde :wacko:

Teoria asta ține doar dacă se pierde uleiul în acest fel. Dacă e crăpată baia de ulei, sau e defectă garnitura de jos, sau doamne feri blocul motor e crăpat, sigur, vrei să rezolvi problema înainte să culegi pistoanele de pe capotă.

Dacă e o ardere inocentă a uleiului în camera de ardere, îți faci un calcul - să zicem că @Florin11 mai ține mașina 100.000km. Dacă consumul de ulei nu crește, mai înseamnă încă 10 schimburi de ulei la care va completa 7l de ulei ~200 de lei.
Dacă face o resegmentare, probabil ajunge pe la 2000 cu tot cu manoperă.

Editat de timonovici
Link spre post
  • 1 month later...
La 20.06.2021 la 23:31, timonovici a spus:

700ml la 13 mii de km nu e chiar mult, parerea mea. VW de exemplu nu considera defect un consum de ulei de pana la 1L/1000km (o mie). Eu as face totusi un "engine flush", in speranta ca e o problema minora, s-ar putea sa fie doar cateva canale de scurgere de ulei din piston blocate.

Legat de ulei - din ce scrie in cartea mea si ce am gasit pe internet, doar 5W30 e aprobat pentru acest motor. Eu nu as pune altceva, suna a uzura prematura a motorului fara a fi cazul. Stiu ca exista un mit printe mecanici ca uzura mai mare a motorului poate fi "contracarata" cu un ulei mai gros, dar daca incerci sa compensezi uzura motorului cu uleiul...ai probleme mult mai mari, probabil ai nevoie de o segmentare/reparatie capitala a motorului.

Despre bujii - o sa ai nevoie de o tubulara speciala - de 14mm, cu pereti subtiri. Eu am gasit una cu prinderea de 3/8" - sunt niste bujii mai "exotice" acolo, si cu o tubulara obisnuita de 14mm nu o sa le poti scoate. Nu ma intreba cum stiu, am tubulare de 14 de dat si la nepoti.

Codul bujiilor e 224011561R ; eu le-am luat cu 25 de ron bucata, de la un magazin auto din Cluj. Bujiile de pe motor erau NGK LZKAR7D-9 ; Sa le masori neaparat langa cele ce le extragi din motor, trebuie sa fie identice ca lungime / filet / cheie.

Tubulara folosită de mine e YATO YT-38510

Mie la schimburi in service mi-au pus 10w40, asa e recomandat pentru acest motor de 1.6 16 v.

iar in manual nu am gasit nimic la ce tip de ulei e recomandat de producator.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...