Sari la conținut

Probleme cutie viteza noul Duster

Postări Recomandate

De fiecare data cand fac un drum lung, dupa aprox. 3 ore de condus continuu cutia de viteze incepe sa functioneze greoi la schimbarea vitezelor- si sa intre greu in viteza a 3-a. In plus, la scoaterea din viteza (oricare), schimbatorul nu mai revine la "punctul neutru", ci ramane in zona corespunzatoare vitezei din care a fost scos. Problema a aparut de la primul drum lung cu masina - si nu se manifesta niciodata la drumuri scurte sau cu masina "rece". Duster 2WD diesel, model 2018, 2200km la bord. Mai are cineva aceasta problema? Solutii?

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 30
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Săptămâna trecuta a fost schimbată timoneria. De atunci am mers cu mașina circa 500 km și deocamdată maneta schimbătorului de viteze se comporta așa cum trebuie, adică nu mai rămâne înțepenită când e

Se schimba fara discutii timoneria pe garantie.  Atentie mare sa nu scoata de la timoneria noua o chestie galbena, de plastic, inainte de montaj. Ala e de fapt ghidajul necesar la remontare. Si c

@domnulnopcea Cuplul la Duster, la 1.5 dCI si 1.3 TCe, e ok de la turatii foarte joase. De asta, ar trebui sa aplici 2 metode de condus : 1 - schimbat foarte rapid - de exemplu, in maximum 2

Mergi la garantie, cel mai probabil ai avut noroc de o timonerie cu probleme. 
Cablul are un arc + reglaj pt revenirea la punctul mort, dar eu as insista pe inlocuirea reperului (timoneria cu totul).

Du-te cu masina calda la service, sa ai ce le arata. Altfel o sa auzi placa cu "n-are nimic, asa face toate" ?

Link spre post
  • 4 weeks later...

Ai avut dreptate, dragosb!  La prima deplasare in service mi-au schimbat uleiul la cutie, problema a persistat; ulterior fabrica a aprobat schimbarea timoneriei, - si problema s-a rezolvat.

Link spre post
  • 11 months later...

Acelasi lucru l-am observat si la masina mea. Dupa ce merg cateva zeci de kilometri cu ea pe caldura, maneta schimbatorului de viteze nu mai revine singura in punctul neutru atunci cand scot din viteza. Ceva de genul:

https://www.youtube.com/watch?v=HeQDyxyu0LU&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=PX6YzQqZe-w&feature=youtu.be

Inca n-am ajuns la service. Au mai constatat si altii aceeasi problema la Duster 2018?

@ldan, a ramas totul in regula pana acum, dupa schimbarea timoneriei?

Link spre post

Da, problema s-a rezolvat complet prin schimbarea timoneriei. Du-te negresit in service. Din ce am vazut, problema este rar intalnita - asa ca s-ar putea sa inceapa si la tine cu schimbarea uleiului, operatie care nu va remedia problema. Le poti spune ca o situatie similara cu a ta a fost documentata la service-ul Dedeman Bacau (la momentul respectiv s-a inregistrat video problema si a venit un directoras de la Dacia sa vada cu ochii lui).

Link spre post

Mersi pentru raspuns. Chiar azi am dus masina in service si deja mi-au spus ca doar vor gresa ceva pe sub mansonul de la maneta schimbatorului. Inca nu m-au sunat s-o ridic. Si eu am banuiala ca nu vor rezolva problema, insa nu-i pot contrazice fara dovezi clare.

Link spre post

Am luat din service mașina căreia, dupa cum anticipasem, i s-a aplicat operațiunea "vaselina", primind asigurări că, in cazul in care problema va reapare, se va comanda o timonerie noua. A fost amabil și binevoitor inginerul de la garanții,  mi-a explicat pe o schiță de pe monitor ce anume au facut si eventual ar urma sa faca. 

Link spre post
  • 9 months later...

Problema a reaparut odata cu venirea caldurii

Am trimis filmul inginerului de la garantii si acum astept sa vad daca se vor tine de promisiunile facute anul trecut. Pare a fi o problema comuna si ma mir ca foarte putini au reclamat-o. Adevarul e ca se poate trece usor cu vederea..

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...