Sari la conținut

Postări Recomandate

3 hours ago, Stef13 said:

Multumim, stai jos. Noi am citit bine, fa-o te rog si tu. 56% a fost vârful pentru diesel în total vânzări masini NOI, iar asta se întâmpla în 2011. Acum e asa cum a spus abc. La masini NOI s-a referit din moment ce a scris NOI.

Valul vine din import  second hand, 60% dintre acestea având o vechime de peste 10 ani. Nu mai pun sursele ca oricum prea puțini au timp sa citească. 

Mai om bun, eu m-am referit la OFERTA DE MASINI NOI din RO, verifica siteurile marcilor prezente in Ro si vei vedea acelasi lucru

Tu poti sa citesti ce doresti matale si de jos si din picioare ca ma doare fix la floare

Editat de Gavryel
  • Like 2
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 999
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Cine a testat 4×4  N.o sa m.ai vrea altceva! Pe mine personal m.a scos din multe probleme 4×4  si Nu voi renunta Niciodata la el! Va dau un exemplu recent in Austria a fost zapada f. Mare si sa v

Am preluat masina astazi in jurul orei 15 si am facut primii 100 de km si e super,  a scos un consum de 5'9 pe ruta craiova bals slatina dus intors.....mergand bara la bara in orasul bals. Multa

UPDATE: Ieri 04.10.2018 am fost sunat ca masina este pe drum inspre dealer si aseara am primit masina. Stresul acordat atat VC-ului cat si a Dealerului a a functionat ca picatura chinezeasca. Pot spun

Posted Images

Kidu, ai dreptate. Referinta mea la normele Euro, nu tine de tipul de ardere. Totusi, nu  poti sa ignori ca diesel-ul are o problema in plus atunci cand vine vorba de poluare si ca, tocmai de aceea, acest tip de motor face subiectul unei strategii speciale la nivel... hai sa-i spunem european (cel putin deocamdata).

Link spre post

Nu vreau sa starnesc o polemica insa asta e o simpla supozitie, eu unul stiu ca motorul asta cu norma de poluare Euro VI b este omologat sa circule public oriunde in lumea asta si sunt in stare sa fac pariu cu voi ca aceasta norma de poluare va putea sa circule si peste 10 ani atat timp cat masina respecta norma de poluare si DPF-ul este functional.
Nu va veni nimeni sa interzica in mod special motoarele Diesel pentru ca este ilegal sa faci asta, este discriminare iar sa interzici masinile ce respecta Euro VI b inseamna sa interzici peste 90% (un procent grosier) din parcul auto al oricarei tari din lumea asta.
Un Euro VI Diesel este mai putin poluant decat un Benzinar Euro VI pentru ca benzinarul nu are DPF si surprinzator sau nu si benzinarele emit particule.

Link spre post

OK. Nu a zis nimeni ca se vor interzice diesel care sunt inmatriculate. Am spus doar ca, pe viitor, exista posibilitatea (si nu cred ca nu iti pui si tu intrebarea asta) sa nu mai fie admise la (prima) inmatriculare. Probabil ca, daca se va ajunge la asta, se va aplica doar la autoturisme. Nu pot sa cred ca niciunul dintre voi nu v-ati gandit, nici macar o data, la aceasta posibilitate. Vezi bine, au inceput mai multi producatori sa renunte la productia acestui tip de motor. Oare nu cumva stiu ei ceva? Chiar crezi ca renunta la atatia bani investiti doar pentru ca iubesc mult natura"? Ceva, ceva se intampla. Nu iese fum fara foc.  Anyway, tu poti sa stati linistit. Ai inmatriculat-o, esti liber sa circuli cu ea.

Link spre post

In afara de Toyota, care fie vorba intre noi nu a stiut niciodata sa faca Diesel, si Porsche unde sa fim seriosi ponderea Diesel era infima, nu stiu sa mai fi renuntat nimeni. Au mai batut din gura Nissan insa mi se pare o ipocrizie in conditiile in care ei oricum nu au motoare diesel si pe Europa isi echipeaza masinile cu motoare Diesel de la Renault.
Eu unul lucrez in industria automotiva, cam sunt la curent cu ce se intampla insa nu pretind ca sunt detinatorul adevarului absolut. Masina am cumparat-o pentru mine si necesitatile familiei mele, chiar nu am niciun stres ca cineva va interzice sau restrictiona Diesel-ul, mai ales in Romania. 

Media si presa in general are tendinta de a exagera si de a distorsiona de multe ori realitate insa daca stii cate ceva despre acel domeniu si despre implicatiile financiare realizezi ca lucrurile nu sunt tocmai asa cum au fost prezentate.

P.S. Nu sunt un Diesel fan-boy si visez la momentul cand imi voi cumpara o electrica insa pana acolo mai este.

Editat de Kidu
  • Mulțumesc! 1
Link spre post

Probabil ca nu insa cred ca intr-un viitor destul de indepartat vor trece pe electric. Tesla, Volvo si Mercedes au facut deja unele prototipuri insa necesita pantograf si catenara ca si la tren iar asta inseamna si autostrazi electrificate asemeni cailor ferate.

Mie unul imi este clar ca viitorul va fi electric insa mai trebuie rezolvate multe probleme pana la o utilizare larga la scara globala.

Editat de Kidu
Link spre post
Vizitator
Acest topic este închis. Vă rugăm să deschideți un topic nou dacă doriți să postați pe forum.
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Revin cu informații noi referitoare la bateria Exide EL700: este o baterie foarte bună. Singura deosebire fata de cea de fabrica este ca gaura de ventilatie a bateriei este pe partea bornei minus. Daca doriți sa conectați furtunul prevazut de fabrica, va trebui sa il prelungiți pentru a-l aduce pe partea bornei plus in locul special prevazut din tavita bateriei. Eu am folosit un furtun pentru lichidul de parbriz pentru a face asta. Deoarece nu imi plac improvizatiile, am ales in final sa o înlocuiesc cu bateria 7711575175 (70Ah, (720A (EN) care are gaura de aerisire pe partea bornei plus, furtunul pentru gaze putând fi montat in poziția în care a fost montat inițial in fabrica.     
    • Am instalat GPL Tomasetto de la 60K (2019) acum am 260K, am schimbat acum un an "plămînul'. Merge f bine de la început, nici o ungere suplimentară, am mers cu 150 pe autostradă fără să treaca pe benzină, nu s-a ars nimic.Urmează un al doilea Duster cu 42000 km la bord, ce va primi o altă instalație. De fiecare dată am pus gaz pînă s-a oprit pompa, nici un incident. Primil rezervor 32 l, al doilea va fi mai mare. Probleme am avut doar la două revizii: la prima mi-a pus o garnitură tăiată la filtru, pierdeam gaz, la a doua nu mi-a mai pus elementul filtrant în filtru. Am schimbat firma. Consum 10l GPL/100km regim mixt cu vit max 100/oră, peste 10 pe autostradă, sub 10 în afara orașului, fără accelerări bruște, depășiri, cu max 80/ora. 
    • Masina a ajuns la peste 7500 km.Un consum facut pe Bucuresti (Militari-Colentina) A3 Râșnov Codlea(Bv) 6.8 l/100km.Am fost 4 adulti aprox.360 km.La întoarcere a fost aglomerat in statiuni plus Bucuresti! Am obținut o fisura mica la 5000 km.La acest drum fisura a plecat așadar pe viitor trebuie înlocuit.Noroc ca e pe partea pasagerului!
    • Desigur! Datele exacte: Varianta S a sistemului de bare transversale Thule WingBar Edge 958X (cunoscută ca Thule WingBar Edge 9581) are o lungime absolută a barei de 75,2 cm și este proiectată pentru o distanță exterioară maximă între barele longitudinale ale mașinii de 94 cm.Specificații de lățime și montaj (Modelul 9581 / S)Datorită picioarelor telescopice integrate care culisează câte 50 mm în fiecare capăt, barele se pot ajusta după cum urmează:Lățimea absolută a barei (fără picioare): 752 mm (75,2 cm)Distanța de montare pe vehicul (la exteriorul barelor mașinii): Între 840 mm și 940 mm (94 cm) maxim.Lățimea utilă pentru accesorii (spațiul de încărcare): Între 630 mm și 730 mm.
  • Creează nouă...