Sari la conținut

Postări Recomandate

A masurat vreunul din acesti beneficiari ai minunatiilor domnilor respectivi impactul modificarilor? Daca da, cum? Are cineva inregistrarile masuratorilor?

Oricum vad ca detii adevarul asupra tuningului parametrilor motor, deci discutia e in zadar.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 96
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Daca vrei sa nu ajungi cu motorul in batista, ce ai spus aici se aplica si fara resoftare

Eu am facut resoftarea la DOK la scurt timp dupa ce am luat masina. Am facut de atunci 80.000 km si sunt foarte multumit. DOK este profesionist (poti citi si pe  forumlogan cate resoftari a facut acol

Nu se face trecerea de la 90 cp la 110 cp doar din soft. Sunt curios cati din cei care au "resoftat" au si masurat care sunt puterea si cuplul maxim si mai ales cum au masurat. Degeaba ii bagi mo

Posted Images

Nu detin adevarul asupra tuningului,nu  stiu nici macar ce naiba inseamna sau cu ce se mananca,ce sa mai spun de cum se face si ce se intampla cu masina...totusi banuiesc ca  e ceva legat de  inlocuirea softului de gestiune a motorului, softul ala care este stocat intr-un anume chip din interiorul unui ECU (Engine Control Unit)....ce iti pot spune cu siguranta din proprie experienta e ca o data modificat softul si incarcat in ECU, e timpul pentru dat talpa si pacat ca nu ai ocazia sa bagi o tura cu mine cu 156-le sa vezi ce inseamna o masina adevarata!

Link spre post

Am vazut masini si mai adevarate (din punct de vedere al puterii) decat 156 (masina pe care am vrut sa o cumpar la un moment dat), deci nu ma impresionez prea usor.

Ce motor ai pe ea? Ai facut exact aceleasi manevre inainte si dupa resoftare ca sa ai un etalon?

Link spre post

Motorul e de 1.9 jtd 8v,iar resoftarea am facut-o in jurul a 75 de mii in 2008 sau 2009 nu mai retin,acum am aproape 200 de mii fara sa schimb nimic la ea!De cunoscut sa cunoscut in sensul ca rupe aderenta in toate treptele de viteza,in depasiri parca e alta masina,te lipeste instantaneu in scaun,a scazut consumul,dar a crescut dupa 160 km /h si bineanteles vechea poveste cu scos fum la greu! ;) Problema dupa resoftare e ca trebuie sa respecti cat de cat niste chestiuni,adica fara vs-uri la primul semafor pe motor rece si dupa forje lasat sa mearga motorul 1-2 minute,in rest nimic special.

Editat de TheVolverine
Link spre post
22 hours ago, TheVolverine said:

Problema dupa resoftare e ca trebuie sa respecti cat de cat niste chestiuni,adica fara vs-uri la primul semafor pe motor rece si dupa forje lasat sa mearga motorul 1-2 minute,in rest nimic special

Daca vrei sa nu ajungi cu motorul in batista, ce ai spus aici se aplica si fara resoftare :)

Link spre post

Curios e faptul ca la dci E6 S&S dupa ce am mers un plin de rezervor forjat ,cand am oprit in benzinarie sa realimentez ,motorul s-a oprit instantaneu...deci nu se aplica regula cu racitul turbinei?

Editat de TheVolverine
Link spre post

Strategia de Stop and Start nu are o strategie integrata pentru racire turbina, ci doar pentru DPF si nox trap. In plus turbinele actuale rezista acestui tip de utilizare (mers autostrada si oprit), mai ales ca sunt concepute sa tina la temperaturi mult mai mari (880 C) decat ceea ce intalnesc la un rulaj la 130-140 km/h.

Pentru o viata lunga a turbinei (mai mult de 300k km) e indicat sa nu opresti motorul imediat dupa un rulaj pe autostrada sau montan (gen transalpina sau transfagarasan), ci sa il lasi ori in frana de motor (cel mai bine, pentru ca sunt raciti si paletii turbinei) ori in relanti pentru o racire a axului mai buna.

Pentru cei cu eu06 e mai simplu sa dezactiveze ss-ul sau sa tina piciorul pe ambreiaj atunci cand stau opriti, astfel strategia nu e activa.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...