Sari la conținut

Postări Recomandate

• 1 month later...

Am vazut un Duster PH2 (cu nr rosii) in Cluj echipat cu astea (sigur is de la voi ca masina era curata, se vedeau amoritzoarele galbene si badge-ul pe ele, insa si un sticker pe haion). Pana in momentul in care (sper ca) o sa il cunosc pe proprietar si sa il sacai cu diverse intrebari, m-am gandit sa scriu aici :)

Lift-ul obtinut e vizibil foarte clar fata de stock. Par o optiune foarte interesanta avand in vedere ca s-au facut repozitionarile la prinderile elementelor mentionate mai sus. Inteleg ca reproiectarea respectiva are ca target exact reducerea stress-ului pe celelalte elemente ale trenului de rulare si ma bucur nespus ca se fac eforturi in sensul acesta!

As avea un oarecare semn de intrebare legat de folosirea acestora (pe mine m-ar tenta sa le combin cu arcuri H&R de + 3cm -- nici asta nu stiu cat ar fi de fezabil) vizavi de efortul in plus pe articulatiile planetare. Poate ar merita daca ati putea face un review / intervieva un benefciar care a parcurs peste 10.000 km cu masina ridicata, punand accent pe comportamentul articulatiilor, in special a planetarelor.

Daca exista deja colegi care se pot pronunta comparativ legat de Ironman-uri, cred ca ar ajuta si asta - vorbind din perspectiva unui posibil cumparator inca indecis :)

Si inca ceva - aceste amortizoare sunt doar cu lichid? sau lichid-gaz?

Ma gandesc ca si asta poate sa fie o cauza a diferentei evidente de pret fata de Ironman.

Eu personal folosesc destul de des remorca, asa ca ma astept ca o investitie in astfel de mortizoare sa ajute prin a reduce uzura in acest caz de utilizare pentru suspensie (mai ales spate) - poate si altii sunt in situatia asta (remorci, rulote, etc) - din nou, orice impresii de la utilizatori ar ajuta.

Apreciez un raspuns - multumesc anticipat si spor la treaba!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salut ,

Voi incerca sa-ti raspund cat mai exact, poti oricand sa ma suni la 0723.261.755 si putem detalia .

Da, merg pefect cu H&R de + 3 cm , de altfel au fost create pe plaja de lift de la Eibach de +25mm la Ironman de +35mm ( ca si arcuri ) - iar H&R de +30mm sunt fix la mijlocul intervalului :)

Ca si comparatie cu amortizoarele Ironman - in primul rand am facut toate acele ajustari de geometrie . Noi vindem si Ironman si produsele noastre ( Bilstein by Mudster ) si le sustinem si pe unele si pe celelalte :)

Stresul asupra planetarelor exista doar daca fortezi in ele , dar asta exista si fara lift.

Exista deja suficiente Dustere cu lift de +50mm ( care oricum in timp se mai reduce , pe masura ce se "aseaza" arcurile ) incat sa pot spune cu destula siguranta ca nu afecteaza semnificativ uzura planetarelor .

Noi am facut 50.000km in conditii de concurs / offroad si mai putin strada ( doar tras rulota de 1500kg de cateva ori si o platforma de tractare auto cu masina pe ea , impreuna insemnand aprox 2300 kg - platforma + masina ) si nu am stricat planetarele .

E adevarat insa ca daca vei monta Simex-uri pe masina si vei trage de ea in offroad le vei distruge destul de repede ( planetarele ) dar asta repet , se intampla si fara lift.

Vei avea o usoara vibratie la vitezele 1 si 2 , cauzata de unghiul diferit al planetarelor in conditiile unei uzuri relative a acestora - vibratia insa se va atenua pina la a fi aproape insesizabila in primii 3000-5000km de la lift ( si iarasi pot confirma toti colegii de pe forum )

In rest , orice intrebare ai sau daca esti curios sa mergi cu masina noastra , te invit la Bucuresti si cu drag facem test-drive :)

Costin

Link spre post

Multumesc de raspuns Costin! Ai acoperit cam tot ce ma interesa, probabil informatia exista (mai mult sau mai putin) raspandita prin forum , insa pt mine e bun sumarul asta.

Sa stii ca ma gandesc serios la a-ti onora invitatia, insa as incerca sa o leg de un alt eveniment mai prin vara (deh - timpul si constrangerile, fir-ar sa fie), asa ca ramane sa ne auzim.

Link spre post

Cred ca e cea mai clara expunere pe care a realizat-o @Mudster pana acum cu privire la arcuri, asa ca ai toate informatiile de care ai nevoie ca sa te decizi. Si eu in curand am sa ma numar printre clienti iar acum am aflat ca arcurile Ironman sunt mai sus cu 0.5cm, ceea ce e ok daca pretul lor nu e prea mare fata de H&R

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Salut /bun venit in aceasta comunitate.  Poate sunt de folos si altora:
    • Am si eu aceeasi problema cu aceeasi mesaj si mi s-a spus ca 2 senzori nu functioneaza dupa verificarea cu testerul. Am cumparat altii din China si nu s-a rezolvat nimic. 2pcs 284389618R Blind Spot Parking Sensor. Ce model de senzori aveti va rog ca la mine nu au functionat si masina am cumparat-o second hand si nu am siguranta ca sunt senzorii oficiali? Detin un Duster 1.6 cu GPL din 2019. Multumesc. Un sfat ar fi apreciat.
    • Mulțumesc tare mult, Gil! Încerc să „descifrez” detaliile generoase pe care mi le-ai dat. Mecanicul meu mi-a recunoscut deschis că nu se pricepe la partea electrică/electronică dar, cum se mai zicea într-un banc, poate să arunce o privire. De fapt așa mi-a și recomandat: să apelez la un electrician auto care poate traduce rezultatele testului și să ia măsurile care se cuvin. Zi bună tuturor!
    • Legat de motorasul stergator spate vezi discutiile si detaliile (schema electrica, mufa cu descrierea pinilor, verificare, demontare si montare, cod OE, etc.) pe care le-am oferit si in topicul acesta: https://forumduster.ro/topic/7666-pin-out-uch-dacia-duster/ inclusiv procedura de diagnosticare a erorii DTC95A064 = Mecanism de acţionare ştergător geam spate pe care o ai in UCH. Despre celelalte coduri de eroare din calculatoarele masinii doar ca observatie toate sunt intermitente si au un factor comun: tensiunea de alimentare a calculatoarelor . Referitor la cele din injectie iti atasez doar ca exemplu procedura de diagnosticare pentru DTC056016 si DTC00871C, celelatre trei se refera tot la rampa de injectie (si trebuie verificate cateva componente), DTC1525F3 este o consecinta a acestora, iar despre DTC038096 gasesti foarte multe experiente, informatii, detalii (pe care le-am oferit si eu) pe acest forum, fiind o eroare destul de des intalnita. Tot doar ca observatie acel “mecanic” la care ai apelat (“… merg la mecanicul meu să îl pună pe calculator și eventual să rezolve problema cât de repede se poate”) si care a facut diagnoza cu acel tester multimarca putea foarte bine sa faca si cateva verificari simple si sa elimine din variabile, pentru ca aceste coduri de eroare pot avea cauze de natura atat electrica cat si mecanica. Sugestia mea este sa vezi ce spune, face, rezolva sau nu si acel electrician la care vei apela (“Cred că trebuie să merg la un electrician.”), iar daca mai ai nevoie de ajutor, informatii si detalii pot sa le ofer punctual cu mare drag. Bafta!
  • Creează nouă...