Sari la conținut

Precizie calculator de bord

Postări Recomandate

Vreau sa semnalez o diferenta de afisare a consumului. Eu am sesizat-o prima data cand am vazut la bord ca am consumat 44l si nu au incaput decat vreo 40l in rezervor. Dupa aceea am inceput sa tin evidenta si sa compar plinul la pompa cu indicatorul din bord. Rezultatul a fost ca in bord arata cu +9%, +14%, +11% in plus fata de ce alimentam eu la pompa. Diferentele sunt ca odata am alimentat la prima oprire a pompei alta data mai insistent. Dar conteaza in definitiv media de 11%.

Deci mie cand imi arata la bord 9l/100km, de fapt el consuma 8l/100km. Acesta este consumul de oras la temparaturi sub 0, motor diesel 1.5l 110CP 4x4. Aceasta o pun se seama incalzirii grele a motorului (nu deschide supapa catre radiator nici dupa 15Km de oras, am verificat conducta) si a uleiului mai vascos din diferentiale de 4x4.

Pe la +5 +10 grade imi arata cam 7.3 in oras, deci dupa corectie ca in manual 6.5l/100km.

Eu am mai vazut calculatoare care arata cosumuri mai mici cu 10-15%, dar sa arata un consum mai mare cu 11%!!!?

A mai facut cineva comparatia cu plinul la pompa?

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 29
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Din vecini:   http://www.daciaforum.co.uk/topic/1577-talk-to-your-car-with-obdii-elm327-bluetooth-interface/   In mare: telefon inteligent + soft ( gratis ) + terminal ( max 15 lire ) = aparat de

Eu am 850 km, am facut plinul o data. Pe CB arata 6,4 l%, la pompa am calculat 6,0 l%. Eu am 1.5 dCi 4x2

in lume, dupa perioada de oauuuu dupa aparitia calculatoarelor de bord care afisau consumul mediu, cativa "ingeniosi" au folosit asta ca argument usp in vanzari (unique selling point), in stransa col

Posted Images

Salut

Eu nu am CB si de cand am luat masina am contabilizat toate plinurile

intr-un excel (procesor peste 2Ghz pot sa zic ;);) )

vs km facuti (cei afisati pe bord) si a reiesit un consum mediu de 7.2%

la benzina 4x2 105cp.

Ceilalti carora le afiseaza CB consumul vad ca dau cifre mai mari pe aici ....

:D

Link spre post
Salut!

Cati km. ai la bord?

2900km

Am facut 4 plinuri pana acum din care ultimele trei le-am retinut si am comparat consumul la pompa cu cel de pe CB.

Rodajul a fost pe bune. Primele cateva sute de km consuma foarte mult (+2...+3l fata de acum) si mergea ca un tractor. Chiar si la cald era destul de zgomotos si nu avea putere, sau sa spun mai exact nu era prea elastic motorul ca nu am apasat la podea niciodata.

Dupa 1000-1500km a inceput sa toarca mai frumos si progresiv este tot mai linistit la rece si la acceleratii mai puternice.

Link spre post
Salut!

Cati km. ai la bord?

2900km

Am facut 4 plinuri pana acum din care ultimele trei le-am retinut si am comparat consumul la pompa cu cel de pe CB.

Rodajul a fost pe bune. Primele cateva sute de km consuma foarte mult (+2...+3l fata de acum) si mergea ca un tractor. Chiar si la cald era destul de zgomotos si nu avea putere, sau sa spun mai exact nu era prea elastic motorul ca nu am apasat la podea niciodata.

Dupa 1000-1500km a inceput sa toarca mai frumos si progresiv este tot mai linistit la rece si la acceleratii mai puternice.

Eu am 850 km, am facut plinul o data. Pe CB arata 6,4 l%, la pompa am calculat 6,0 l%.

Eu am 1.5 dCi 4x2

Link spre post

Salut

eu am 1.5 dci 4x4 cu 3500km la bord.

E destul de greu sa spun ce consum am in acest moment pentru ca in oras, dimineata (iarna fiind) - nici nu apuca sa se incalzeasca motorul si ajung la destinatie (<10km distanta).

Zilele trecuta am facut un drum de Bv-Buc .... iar la drum intins CB-ul mi-a indicat 6.4% consumul mediu. Ma astept sa mai scada, sau sa-mi iau gandul?!?!?

Cat priveste in oras, daca dimineata mai si dezapezesc masina, si o las sa mearga 4-5min, cb-ul imi indica uneori chiar si 10%. Oarecum logic, pentru ca probabil referinta cb-ului este cantitatea de combustibil consumat la distanta parcursa, si fiind in repaus, clar ca matematica ne duce la o valoare de acest gen.

In zilele in care nu am stat la dezapezit masina, consumul mi-a fluctuat intre 7-9% - in oras - insa calculat pe distante relativ mici. Poate nici asta nu e concludent inca!

In urmat weekend fac un drum Bv-Cluj. Sunt curios ce indicatii voi avea pe bord.

Oricum, cred ca cel mai bine e sa asteptam sa se mai incalzeasca putin vremea, sa vedem ce indicatii avem la peste 5grd C, sau mai mari.

Intrebare: - voi cum conduceti diesel-ul asta? - pana la cate turatii urcati pana schimbati in treapta superioara (ma refer in oras, nu la drum intins, sau depasiri)

Link spre post
Salut

...

Intrebare: - voi cum conduceti diesel-ul asta? - pana la cate turatii urcati pana schimbati in treapta superioara (ma refer in oras, nu la drum intins, sau depasiri)

Salut,

La mine este primul diesel, am fost instruit sa accelerez pana la 2.000 turatii, schimb viteza si circul intre 1.800 si 2.200 de ture.

Este corect asa?

totunetu

Link spre post

in lume, dupa perioada de oauuuu dupa aparitia calculatoarelor de bord care afisau consumul mediu, cativa "ingeniosi" au folosit asta ca argument usp in vanzari (unique selling point), in stransa colaborare cu baietii de la tehnic.

adica de exemplu masina arata media de 7.0 si la pompa se constata 7.5 consum real.

asta prin anii 90-95, nu dam nume de branduri.

dupa care au fost niste procese, pierdute evident de baietii "ingeniosi" si de atunci constructorii au preferat sa arate mai bine un consum mare decat unul mic si nerealist.

in prezent constructorii nu numai ca sunt prudenti, dar sufla si in iaurt, de exemplu eu am bmw E46 2.0d, fac cu un plin 1100 - 1200 km afara, afiseaza 6.6 consum, dar bag doar 60 litri la plin. Deci sub 6.0%.

Mai am un Nissan Patrol 3.0 si face aceeasi treaba.

Si fiindca de profesie ma ocup cu astfel de teste, va spun ca toate marcile au aceasta politica.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...