Sari la conținut

Postări Recomandate

• Răspunsuri 65
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Mda, “1.3 tce cu GPL” tunat  , am citit-o si pe asta  PS: probabil s-a dorit sa se scrie 1.3 TCE GPF, oricum sunt curios cine face chiptuning prin rescriere soft  (eventual si cu vreo 75 euro  )

Nu știi nimic. GPL egal ieftin. Cu soft consum și mai mic( asa zic tunerii)

@Stefz1997, motoarele cu aspiratie naturala pot produce mai multa putere decat cea cu care au iesit din fabrica doar daca se modifica ceva in interiorul motorului.  Simpla modificare a parametrilor de

Posted Images

Bine ar fi, pt mine cel putin, ca harta pt ECO sa raman asa cum e sau daca se poate chiar cu eco -tuning, iar cea normala "tunata".

Referitor la ECO, eu merg cu el tot timpul activat, cand am nevoie de putere apas pedala pana la maxim si se dezactiveaza automat ECO, mergand la "putere" maxima (un fel de kick down).

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Bine ar fi, pt mine cel putin, ca harta pt ECO sa raman asa cum e sau daca se poate chiar cu eco -tuning, iar cea normala "tunata".

Referitor la ECO, eu merg cu el tot timpul activat, cand am nevoie de putere apas pedala pana la maxim si se dezactiveaza automat ECO, mergand la "putere" maxima (un fel de kick down).

Eu tot am incercat sa dezactivez ECO prin apasarea pedalei pana la capat, dar...nici un rezultat. Nu face nici un clic cum am citit pe acest forum si nici nu se stinge ledul de la buton. Nu am observat dealtfel nici o crestere de putere ca atunci cand apas eu pe buton si dezactivez manual functia.

Link spre post

Led-ul nu se stinge. La pedala, exista acel punct intermediar cand opune un pic mai multa rezistenta la apasare. Daca apesi dupa acel punct, si ai activat ECO, conform manualului si teoriei (si se simte in cazul meu si la raspuns) se trece pe functia de eco off.

Link spre post

Din câte știu harta de pe ECO se poate modifica, astfel poți încărca harta normală pe ECO și cea nouă pe normal.

Postul 1 incomplet: 0.9 tce + 15hp&35Nm - 450lei

E5 90CP@5250rpm și 135Nm@2500 rpm ajunge 105CP@ X rpm și 170Nm@ X rpm

E6 90CP@5000rpm și 140Nm@2250 rpm ajunge 105CP@ X rpm și 175Nm@ X rpm.

Cutia de pe TCe JH3 duce doar 160Nm.

Noi am incercat si nu am reusit, mergea ceva la Opel, a mers sa facem doia softuri la Mitsubishi, 3 la Subaru dar la Duster... inca nu.

Atentie eu ma refeream in primul meu post despre butonul minune la ce aface asupra motorului in rest clar ca umbla si la accesorii dar nu e treaba mea, acolo noi nu umblam.

Oricare din cutiile de viteza de Dacia de cand s-a inventat Loganul pana acum rezista cu mult peste 160Nm si de curiozitate sunt curios cine intoxicacu astfel de informatii in care se spune official ca nu rezista mai mult de 160Nm. Daca vrei sa distrugi o transmise e simplu cred ca o strici si cu 100Nm daca asta urmaresti, dar daca e exploatata corect inntr-o plaja de cuplu corecta rezista foarte bine.

Am ceva experienta in ce priveste Dacia dar si alte masini si am mers, de nevoie, din lipsa de solutii tehnice si de fonduri cu valori mult mai mari ale cuplului peste valorile stoc si au tinut. Sigur ca am vazut si masini stoc cu cutiile de viteza in pioneze.

Din lipsa de alte solutii am testat repede pinionele de cutie de Dacia la 300-320Nm pe sarcini scurte si la 280-290 pe sarcini lungi si au tinut.

Da asa este daca folosesti pedala la maxim motorul e obligat sa ofere tot.

Link spre post

...Oricare din cutiile de viteza de Dacia de cand s-a inventat Loganul pana acum rezista cu mult peste 160Nm si de curiozitate sunt curios cine intoxicacu astfel de informatii in care se spune official ca nu rezista mai mult de 160Nm....

Păi Renault spune/scrie asta.

La X52 cu dCi90(220Nm) există probleme cu ambreiajul pe JR5.

La X79ph2 nu am auzit (încă).

Întrucât la TCe și dCi cuplul maxim e atins permanent (sau mult mai rapid ca la K4M/H4M), cât rezistă cutiile după tuning (ambreiajul îl trec la consumabilă)

post-3685-0-92646900-1449858466_thumb.jpg

post-3685-0-47829100-1449858474_thumb.jpg

post-3685-0-11410000-1449858553_thumb.jpg

Editat de t0rquemada
Link spre post

Apreciez!

:flowers:

Este o deosebire, noi lucram fizic cu ele si cunoastem realitatea.

Tabelele alea nu au nici o legtura cu felul in care vrei sa le interpretezi, iar daca calculezi 160Nm la 6500 rpm insemna 150hp... se refera la altceva, ca constructia ci etajarea unei cutii pentru un cuplu maxim dat. Nicidecum la rezistenta lor. Vezi cumva acolo vreo referire la faptul ca acelea sunt limitele cutie respective?

Stai linistit ca stiu ce fac si nu stricam masini, cu tabele din astea pot sa ii vorbesti lui Doc, care e stomatolog de meserie nu inginer.

Hai sa nu mai bateti campii ca nu bag in seama.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...