Sari la conținut

Postări Recomandate

@ foxbat , am spus destul de clar: modul meu de condus, traseele mele, masina mea.

Diferenta in dinamica se simte si la mine, dar nu si in consum. Pe langa un anumit stil de condus in oras as mai adauga si drumurile de munte, serpentine, viteza de croaziera, etc..... Acum depinde de fiecare daca\cum il foloseste, la mine va ramane dezactivat (si de aceea nu m-a interesat nici DrivingEco2 ). Oricum felicitari pentru consumul tau redus de carburant.

Referitor la memorarea starii modului ECO acesta este parametrul "buclucas", la unele masini noi este true (majoritatea), la altele false.

ECOMode.jpg

Editat de Gil26
  • Like 1
  • Trist 1
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 55
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Lista e asta:   Pentru AC automat, dupa niste investigatii, avem asa obligatorii 277200005R TEMP.SENSOR (Renault fluence) 25e +tva DE 275105724R Calculator (TABLEAU COMMANDE CA RGLE) 202e +tva RU

Am mai scris, caută.   Ideea e că, pe arhitectura electronică T4 comună la toată generația II Dacia (Logan/Sandero/MCV/Duster/Dokker/Lodgy) și Renault (Clio 4, Captur) se pot face multe, astfel o se

Până una alta trebuie reținut faptul că   ECO te ajută mai ales în aglomerație (bară la bară), iar prin apăsarea la podea (kick down) a accelerației se iese temporar (până la eliberarea pedalei de

Posted Images

Multumita acestui mod ECO, am reusit performanta sa scad cu 0.5-0.6L/100 km, ajungand la un consum de 5.3L/100 km, viteza medie in jur de 20-25km/h.

DAR, aproape am reusit sa infund DPF-ul ( adaugand in aceasta ecuatie si GSI-ul, sa iasa stelele din ECO2 Drive ). Mai mult, am reusit sa fac DOAR o dauna de aproximativ 3000 RON; masina tragea sa zicem OK cu modul ECO dezactivat. Cu ECO activat, lesinata este putin spus.

Nu mai zic de "functionarea desteapta" : vara, 40-50 grade afara. Nu-i asa ca vrei sa functioneze doar aeroterma, nu si aerul conditionat ? Ba mai bine, nu mai functioneaza nici aia, ca deh, poluezi la semafor.

Modul asta mi se pare criminal, mai ales in depasiri sau in orasele mari in anumite intersectii . La propriu.

Link spre post

@Midnighte , un big like de la mine. Subscriu la tot ce ai scris, eu nu am intrat in detalli. Cam asta ar fi “economia” normala cu ECO activat (0.5-0.6 l/100 km), consumul dar mai ales viteza medie (jos palaria si pentru acest detaliu).

As comenta putin insa afirmatiile colegului @foxbat: “modul eco este foarte "vizibil" la modelul actual. Se simte puternic diferenta, atat in consum cat si in dinamica…..Este foarte util la mersul "la pas"…..daca mergi normal cu eco "on" o sa ai o masina bleaga si cu un consum cel mult egal cu cel fara eco. deci ..lose lose.”

Nu stiu cat de “foarte util” este dar ca sa simti “puternic diferenta” in consum (mai mare decat valorile de mai sus) cred ca mai bine mergi pe jos. E  greu ca intr-un "trafic normal" sa ai conditiile ideale de dinamica. Chiar si la “modelul actual”. Ar fi bine daca colegul ar da si niste date\fapte\cifre pentru a sustine afirmatiile, eventual si niste detalii despre stilul sau de condus prin prisma "utilitatii" modului ECO, cum merge el “anormal” ( si evident cu ECO activat), daca cu cel "normal” si eco on  este lose-lose). In prima pagina s-a explicat ce face\nu face modul ECO. Nu insist asupra UCH-ului (asa cum s-a spus mai ales vara) desi ar fi interesant si acel “smart” energy management. Dar ar fi de vazut de cate ori se trece de la harta “lenesa” la cea normala cu ECO activat in acel mers “la pas” pe masina colegului ("actualul" 1.33 TCe). Si mai ales variatia parametrilor injectiei (majoritatea componentelor sale in cele doua situatii). Eu as putea sa exemplific toate acestea pentru dCi insa ar insemna multe atasamente. Apoi as mai insista si asupra GPF-ului in cazul colegului sau DPF-ului in cazul meu. Mai adaugam si turbina plus alte cele, si rezulta ca desi unii se bucura de “economia” de carburant si se lauda cu consumurile, cu ECO ON nu prea este win-win pe termen lung (castigi pe o parte si pierzi pe alta, poate mult mai mult)

As mai adauga o combinatie “letala”: iarna, drumuri scurte, motorina regular, ECO activat (pentru dCi am folosit de cateva ori aceasta motorina, consumul a scazut cu approx. 0.5-0.7 l/100km dar masa de funinigine si SOX au crescut semnificativ, am revenit la motorina premium si doar cu asta voi alimenta – am destule date sa sustin asta).

Repet, fiecare procedeaza cum doreste. Masina (mai ales cele "actuale" :D) este “dotata” si cu optiunea asta.

PS: cu “sandalele” de vara, temperaturile de afara si traficul “impus” de situatia de acum am ajuns la un consum de 5.4 L/100km. Dar nu ma bucur prea tare, media anuala tot aia va fi, plus ca nu ma uit la cei 0.5-0.6 L/100km (prefer sa aud\simt ca motorul “toarce” bine si masina e in toate “mintile” ei pentru ca imi place si doresc sa o tin ceva vreme). Si evident ca ECO dezactivat.

Editat de Gil26
  • Like 1
  • Trist 1
Link spre post

ca idee- nu laudam modul eco ci ( asa cum am primit si eu sfaturile aici pe forum )le-am dat mai departe.

1. eu NU CIRCUL CU CONSERVA IN ORAS ( caps-ul este ca sa nu mai reluam discutia de fiecare data). Masina nu este pentru ora ( in cazul meu mizeria asta de capitala). Masina circula doar in scop "turistic" , singurele momente de "oras" fiind cele  de intrat-iesit pana /de la  parcare. Deci insignifiant ca si pondere.

2. consumul si "Testele" le-am facut  dupa ce mi -au explicat colegii de forum ce si cum e cu modul ECO.-n-am stat sa documntez la "sange".

3, nu ma initereseasa deloc economia de combustibil, e doar matematica.

4. eco consuma mai mult daca "mergi cu el pus" la drum lung. pt ca apesi pe coada pisicii ca sa "traga". deci atentie cand il opriti.

stima

Link spre post

Masina mea este stock (desi cu ceva timp in urma cochetam cu un tuninig moderat, dar mi-a trecut). Topicul este despre modul ECO, ca unele motorizari nu il mai au este irelevant. Ar trebui precizate si conditiile in care un K9K666 scoate 4,6L/100km nici mai mult, nici mai putin (doar pentru cine este adeptul mersului "la consum" si desigur tema altui topic).

@foxbat, pentru punctele 2,3,4 ar fi interesante niste date dupa o documentare la sange, doar matematica, iar mai mult poate insemna orice. Pentru punctul 1 no comment, insa tot nu am inteles ce inseamna mersul la "pas" in care modul ECO este foarte util (asa cum ai afirmat).

PS: testele si monitorizarile conteaza mult cum le faci, altfel degeaba le mai faci (iar valorile pot fi subiective si interpretabile la fel ca "sfaturile" date mai departe).

Editat de Gil26
Link spre post

oricum soferii " adevarati". ( old fashion) stiu despre ce vorba. pt restul e un fel de "chat" pe facebook :)

sa nu ne mai batem capul-cui i se aplica ce se posteaza ,Doamne ajuta

pt restul..sa fie primit ca oricum e vorba doar de "fiare" care oricum imbatranesc si majoritatea considera "fierul" consumabil. fara sa ia in calcul cat inseammna asta ( aka - consumerism atroce).

90% din  povestea cu ECO , consum etc tine de " bun simt "( cu aplicare directa in bunul simt tehnic :) ).

la asta nu prea am ce sa fac.omu' fie il are fie..nu.

Link spre post

Ar fi bine sa explici si pentru soferii "neadevarati" (eu am permisul de conducere de peste 30 de ani, nu am inteles despre ce e vorba si daca mi-se "aplica" ce se posteaza sau nu).

Nu ne mai "batem" capul, ce mai conteaza "restul", sa fie primit :twitch:. (legat de fiare si eu sunt nostalgic dupa unele motorizari).

Cu bunul simt tehnic asa e, unora le place sa se creada mai "enjineri" decat ceilalti. Daca tot ai facut niste afirmatii legate de "povestea cu ECO" era bine daca aduceai si argumente (si pentru cei cu mai putin "bun simt" cu aplicare tehnica sau nu). Chiar nu am inteles ce legatura au toate cele afirmate in ultimul post cu modul ECO.

Editat de Gil26
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...