Sari la conținut

Manual service Dacia Duster

Postări Recomandate

@t0rquemada ca de obicei respect punctul tau de vedere, dar ca sa ai o buna imagine a unui lucru ar trebui sa il privesti din cat mai multe unghiuri. Tot coroziv, si fix pix chiar si pentru modele asemanatoare sa chiar identice sunt diferente de piese, coduri, configuratie, etc.. Chiar tu ai spus de multe ori asta.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 142
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Știu foarte bine ce am scris, unii au citit și printre rânduri și au înțeles mesajul restul nu au făcut diferența între 1+1 =10 sau 1+1=2  Ca funcție sistemul 4x4( antrenare diferențial și punte

Informațiile trebuie să fie publice, și sunt doar că nu gratis și nu pentru oricine. Mai nou e doar online cu abonament  

Era foarte bine când a apărut toată documentația despre Logan I pe net iar Logan I nici nu se lansase, nu. Ce meșteri suntem noi ăștia de dăm gratis dar nu suntem dispuși să plătim, dar nu ne tre

Posted Images

Știu foarte bine ce am scris, unii au citit și printre rânduri și au înțeles mesajul restul nu au făcut diferența între 1+1 =10 sau 1+1=2  :)

Ca funcție sistemul 4x4( antrenare diferențial și punte spate) pe Duster e același de la ph1 încoace, că s-a mai schimbat un reper/cod și un soft pe ici colo nu-l face diferit. A, dacă vorbim punctual de o mașină,  da verificările sunt mai ample înainte de a schimba ceva,  cum vorbim de mașini noi  aflate în garanție nu se va ocupa proprietarul de treaba asta deci ajungem la știi și la ce te ajută că știi.

• Like 2
  • Trist 2
Link spre post
Acum 3 ore, t0rquemada a spus:

..... deci ajungem la știi și la ce te ajută că știi.

Deci topicul acesta se poate inchide, si de ce nu chiar si forumul, caci oricum nu ne ajuta sa stim.

As putea foarte usor sa iti demolez toate afirmatiile dar nu are rost. Avea dreptate cineva cu lupul, parul si naravul. Sintetizez tot ce ai scris intr-un singur cuvant: trist.

Pentru cei care doresc sa mai stie cate ceva, un manual Duster 2018 H4MJR5 prima parte (sasiu, driveshat si intretinere) urcat pe : https://www84.zippyshare.com/v/XNXllwy8/file.html

Vor urma si celelalte.

Editat de Gil26
Link spre post

Măcar citează corect, nu pe sărite după cum îți place

Acum 4 ore, t0rquemada a spus:

....  cum vorbim de mașini noi  aflate în garanție nu se va ocupa proprietarul de treaba asta deci ajungem la știi și la ce te ajută că știi.

Exemplificarea perfectă e chiar în postul tău (varza de informații, absolut utile și inutile în același timp*) despre 1,6 SCe cu JR5(4x2)

teaser20022601.thumb.jpg.03186490c769e93a3410ac7c732fdcda.jpg*Concluzia fiind că niște cetățeni dau între 13000 și 21000euro pe o mașină nouă, cu garanție și trebuie obligatoriu să știe să și-o repare singuri, fie că ei vor/nu vor asta, fie că ei se pricep/nu se pricep deloc, doar pentru că așa vrea X.

Link spre post

@t0rquemada  nu toti au masini noi aflate in garantie, dar si cu cele in garantie reprezentantele au ridicat din umeri si "asa face toate" sau clientul a venit cu o problema si a plecat cu doua. Oricum concluzia dumneavoastra a sunat urat de tot..

Daca unele informatii sunt utile sau nu pot aprecia si altii nu doar dumneavoastra stimate coleg. Oricum nimeni nu este obligat sa descarce informatia.

Iar asta "trebuie obligatoriu să știe să și-o repare singuri, fie că ei vor/nu vor asta, fie că ei se pricep/nu se pricep deloc, doar pentru că așa vrea X" e chiar penibila.

PS: Nu vad nimic rau in faptul ca un proprietar de masina noua sa stie\afle informatii tehnice legate de masina, egal de unde\cum\de la cine le obtine si cat de utile sau inutile pot fi: te ajuta daca stii.

Editat de Gil26
Link spre post

Până și DusterAdmin ți-a recomandat ceva, degeaba.

Cum (Dacă) nu-mi poți respecta opiniile ești rugat să-mi ignori total postările.

P.S. Sunt sigur că toți noii proprietari sunt interesați de modul de demontare/montare interne cutie de viteză - poate își rezolvă singuri sirenajul în treapta 6... a stai că nu ai pus și cutia 4x4.

Link spre post

@t0rquemada de cate ori gresesti si ti se atrage politicos atentia invoci moderatorii sau administratorul forumului (in cazul de fata). Nu toti sunt interesati de montare\demontare elemente dar pot fi interesati de anumite lucruri (ex vedere explodata a ambreiajului, specificatii, etc.). Nu am avut timp sa selectez si nici nu am dorit asta.

Restul unui manual (dar fara motor si cutie) pentru Duster 2018 (K9KTL4) pe: https://www30.zippyshare.com/v/0bxekiVo/file.html

Am respectat structura dar am numerotat doar fisierele. Din pacate parca din 2017 manualele nu au mai fost facute pe capitolele ci fisiere xml separate pentru fiecare lucru in parte. Poate nu intereseaza lucrari de tinichigerie dar poate pe cineva intereseaza sa zicem vederea explodata a usii dreapta fata sau reglajul acesteia. Fiecare poate alege ce doreste. Nimeni nu obliga pe nimeni sa descarce ceva si mai ales sa execute lucrari. Eu doresc tuturor sa nu aibe nevoie de un manual de service.

Si pana la urma topicul este despre Manual service Dacia Duster. Cum poti sa afirmi asta "deci ajungem la știi și la ce te ajută că știi." pe topicul acesta? Egal de context sau cine\ce\cum.

Toate cele bune stimate coleg.

Editat de Gil26
  • Like 1
  • Trist 1
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Știe cineva dacă se pot activa și alte funcții în afișajul de bord? M-ar interesa de ex temperatura ulei, presiune exacta roti etc.
    • Salutare, Amortizoarele se inlocuiesc pereche pe axa,asa ca trebuie sa le schimbi pe ambele punte spate. Te sfatuiesc sa pui amortizoare OE sau Monroe.Ambele sunt agreate de Renault.La 4x4,amortizorul are flansa fixa cod 543A06915R, trebuie 2 bucati.Se inlocuiesc cu masina pe elevator sau pe canal.Operatia dureaza in jur de o ora per roata.Se lucreaza sub autovehicul spate si in portbagaj.Atentie la scoaterea arcului de pe amortizorul vechi si montat arc pe amortizorul nou.Trebuie presa si banc de lucru pentru evitarea accidentelor de munca.                                                Service „Bun si Ieftin” nu exista.Ieftin doar la un mecanic care ti le schimba in fata porti ,cu lucru pe genuchi.                   Atentie, dupa inlocuirea amortizoarelor pe axa spate,la 4x4,este recomandat sa se faca geometria rotilor si vei vedea ca sau schimbat valorile fata de cele din fabrica.   Spor la treaba    
    • Salutare! Am o Dacia Duster 2 1.6 SCE 4×4, fabricată în 2018, și am observat că un amortizor de pe puntea spate are scurgere de ulei, deci cel mai probabil este compromis și trebuie înlocuit. Situația curentă: Amortizorul spate prezintă pierderi de ulei/gaz și necesită înlocuire. Întrebări pentru comunitate: Ce coduri OE originale ați folosit sau știți sigur că sunt corecte pentru amortizoarele spate la Duster 2 4×4 (2018)? – Am identificat ca posibil corecte codurile 562107298R și 562103964R; confirmă cineva din experiență? Ce producători aftermarket recomandați pentru amortizoarele spate pe acest model? – Mă interesează experiențe reale legate de fiabilitate și comportament în timp. La schimbarea amortizorului spate, ce alte piese ați înlocuit sau recomandați să fie verificate / schimbate preventiv? – flanșă superioară? – burduf de protecție și tampon de limitare? – bucșe de prindere / șuruburi? – alte elemente specifice punții spate la Duster 2 4×4? Recomandați un service bun și ieftin pentru înlocuirea lor în București? Orice informație din experiență directă este binevenită. Mersi mult!
    • Iar pentru cine doreste atasez si procedura din care au fost date cele doua poze, dar sunt mai multe:
    • Am un bun prieten care lucreaza pentru un producator de transmisii /cutii de viteze, mi-a oferit multe date, cifre si cazuri concrete referitoare la schimbul de ulei, span, uzura componentelor, reclamatii, etc. ..., ceea ce am scris (inclusiv cu bold) ramane valabil. Repet, depinde care este cauza acelui "zgomot deranjant", functie de aceasta se poate schimba si demonta /monta mai putin sau mai mult si sper sa nu ajungi la acele saibe =pozitia 17 (pe care le-ai mentionat si insistat cu ele) pentru ca atunci destul de probabil ca vei mai avea cateva "provocari" (si nevoie de mai multe extrase din Dialogys), iti doresc sa fie ceva simplu si usor de identificat si schimbat, plus ca important poate sa fie asa cum am scris si identificarea cauzei radacina (nu doar "constatarea" si schimbarea componentei defecte). Spor si bafta!
  • Creează nouă...