Sari la conținut

Echipare de iarna

Postări Recomandate

Salutare,

Intrucat se apropie sezonul rece si (SPER) sa avem parte si de ceva zapada, am cateva nelamuriri referitoare la echiparea de iarna, mai exact montarea lanturilor.

1. Ce model de lanturi recomandati pentru duster? (nu neaparat cele mai ieftine, ma intereseaza ceva de calitate buna/durabile)

2. Cum se recomanda echiparea cu lanturi in cazul tractiunii integrale? doar pe fata? pe ambele punti? daca echipez doar pe fata ce se intampla in cazul in care am 4wd lock si aderenta slaba?

Intentionez la iarna de sarbatori sa fac cateva drumuri mai lungi prin tara in zona apusenilor si as prefera sa plec echipat cu tot ce trebuie.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

@dtel : eu am niste lanturi RoGrup model romb pentru 4x4 (astea au zaua putin mai groasa decat cele normale) luate acum 2 ani din Selgros. Am set doar pt fata. Le-am folosit pe forestier pe gheata, dar si pe drum cu zapada pe coborare cand aveam cauciucurile stock. De cand cu AT-urile le iau la fiecare iesire, dar n-am apucat sa le mai folosesc.

Link spre post

Eu am luat lanturi standard din Auchan, 2 seturi, am folosit doar un set pe fata, de vreo 2 ori - sunt ok. Nu cred ca lanturile de 10x mai scumpe se rup de 10x mai greu sau te propulseaza de 10x mai bine...

De altfel Dusterul echipat cu gume de iarna adecvate, fara lanturi, trece cu brio in locuri unde masinile mici n-au sanse nici cu lanturi. Vorbesc din propria experienta...

Link spre post
  • 1 year later...

Dragii mei, as vrea sa revitalizez acest topic cu o intrebare relativ la ce anume bucati de echipament pentru iarna aveti dvs prin masina?

Raspunsul m-ar interesa sa vina de la persoane care fac drumuri frecvente prin tara iarna, prin locuri cu pre-dispozitie la fenomene nu tocmai placute (spre exemplu eu voi aborda pasul Tihuta si in acest an si am vazut multe chestii de-a lungul timpului pe-acolo... intr-o iarna am decisa sa dormim o noapte in Vatra Dornei, intrucat ma saturasem sa vad camioane derapand pe langa mine).

Eu pana acuma (avand doar masini cu tractiune fata) aveam la mine urmatoarele chestii:

lanturi "romb", manusi de lucru, lopata rabatabila de armata (inlocuita cu lopata lata de zapada cu coada scurta dupa o iarna serioasa), sufa de remorcare de 3 tone, cabluri de transfer curent, cel putin o patura, biscuiti si cafea / ceai la termos :)

De obicei accesoriile - adica fara biscuiti si lichide calde :) - le tineam toate intr-un ghiozdan mai vechi si le cam aveam in masina non-stop (mai putin lopata de zapada, aia statea separat in portbagaj insa nu tot timpul).

Inteleg ca Dusterul e mult mai putin predispus la probleme de aderenta "incaltat" corespunzator, insa accesoriile astea le vad utile si pt a ajuta pe un alt coleg de trafic mai ghinionist, eventual in caz de blocaje mai lungi pe drum, etc...

Deci: voi cam ce luati cu voi la trasee de-astea de peste 2-300 km (prin tara si nu numai) la vreme de iarna?

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...