Sari la conținut

Postări Recomandate

Singura data cand s-au destrans, la alt duster, nu la mine, ca eu am de alea simple, a fost cand nu le-am strans eu la o pana, cand am pus rezerva si eram in padure coborand de pe Tarcu. Daca la tura aia, unde am zdruncinat masina de s-a amestecat uleiul singur, au rezistat ( la rotile unde erau stranse ok), nu am motive sa cred ca e pericol in alte locuri sau pe sosea.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 190
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Ieri mi-am montat jante Rial Como 16''

Asa cum "iarna nu-i ca vara", ET<50 nu e la fel ca ET=50 Merge si cu ET 38? Da, merge. Ideea este sa-ti asumi eventualele implicatii. Care sunt implicatiile? Eh aici avem nevoie de o lista centra

Sincer efectul asta mai degraba l-am observat la jante noi (virgine) de tabla, cu prezoane fara con mobil, la prima utilizare pe masina (vorbesc de Logan, Megane 2, Duster). Au mai mers chiar si o jum

Posted Images

@vsebas am primit raspunsul de la magazinul de piese auto citez "50 lei setul de 4 bucati (Febi)" Referitor la desfacutul acestora, eu le-am strans cu cheia dinamometrica la 110 Nm iar cand fac presiunea la roti le mai verific si nu s-au clintit de pe pozitie :ahappy:

Editat de Larry82
Link spre post

Sincer efectul asta mai degraba l-am observat la jante noi (virgine) de tabla, cu prezoane fara con mobil, la prima utilizare pe masina (vorbesc de Logan, Megane 2, Duster). Au mai mers chiar si o jumate de tura de filet cand am verificat dupa 150-200 km parcursi cu ele. Doar la mana, cu cheia standard de roti din dotarea masinii (brat ~ 30 cm, cheile de roti fiind in general prioectate cu un oarecare "bun simt" ca sa aplice majoritatea userilor un cuplu undeva in range-ul recomandat de constructor) si NU cu tevi, chei aftermarket, sau altele prelungiri de-astea. Dar prezoanele NU erau desfacute - adica nu juca nimic la roata, nu simteam nimic la volan, deci as zice ca nu era un pericol iminent, insa incurajez pe toata lumea sa verifice din cand in cand prezoanele, mai ales dupa cca 100 km dupa un schimb. Nu dureaza :)

De-aia orice producator are disclaimere de cuplu de strangere si multe vulcanizari au de obicei disclaimere de genul sa re-verifici tu ca proprietar strangerea prezoanelor dupa 50 / 100 km. Revine in sarcina proprietarului sa le verifice, din cand in cand (de bun simt)... cam ca si cu uleiul. Parerea mea.

Link spre post
  • 2 weeks later...

Pana la urma m-am hotarat sa cumpar prezoane de 28 mm cu deschiderea conului de 23 mm (baza conului). Dupa o proba asa la rece, in garaj , pot spune ca sunt foarte bune. Chiar daca voiam sa cumpar negre ca si jantele, nu am mai avut rabdare sa astept (ebay), caci in zilele urmatoare urmeaza sa schimb rotile.

post-3487-0-00027700-1457027975_thumb.jpgpost-3487-0-81839000-1457027991_thumb.jpg

Link spre post
  • 4 weeks later...

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...