Sari la conținut

Postări Recomandate

Real vorbind... daca faci 800 km cu 50 de litrii, atunci cu siguranta ai sa faci 1000 cu 65 litrii alimentati odata dar si alimentati de doua ori (50+15)!

Asta in cazul in care consumul dat de CB (rescpectiv Dacia) e corect. In cazul in care consumul real e mai mare decat cel oficial, ramai la 800 :). Chestie de marketing (ca si consumul mediu comunicat de producator).

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 33
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Zile cu activitate crescuta

Top participanti la discutie

Postari populare

De cand am Duster-ul, ca si la Logan, fac plinul ochi dupa ce se aprinde becul si mai putin de 63-64 litri nu au intrat niciodata. Din ce am observat pare sa fie la fel rezervorul cu cel de la Logan.

Specificatiile producatorului sunt una... realitatea este alta! Da, in rezervor incap undeva intre 65-70 litrii de carburant (de la gol/uscat la plin pana in buza)

Da, confirm, pot intra in rezervor pana la 70 litri. Am descoperit asta cand un baiat rabadator de la un Petrom mi-a alimentat 57 de litri de motorina in momentul in care mai aveam doua liniute in bor

Asta in cazul in care consumul dat de CB (rescpectiv Dacia) e corect. In cazul in care consumul real e mai mare decat cel oficial, ramai la 800 :). Chestie de marketing (ca si consumul mediu comunicat de producator).

Din experienta mea de pana acum, consumul la pompa a fost mereu mai mic decat cel de pe CB.

Nu cred ca influenteaza capacitatea rezervorului, este chiar un plus ca ai mai mult gaz in rezervor. Eu de ex am facut cca 600 km cu juma de rezervor. In mod sigur nu am facut km astia cu doar 25 litri ci cu 30 sau chiar mai multi. Important este ca ai un rezervor mai mare daca vrei sa-l umpli la refuz cu care ai si o autonomie sporita.

Link spre post

Cred ca stii ca acel consum pe care-l are oricine la o masina nu este dat nici de CB, nici de rezervor si nici de producator! Ci de STILUL de condus!

Eu, cu masina mea, cand mi-am propus sa scot un consum bun si am mers in concordanta cu mersul economic am scos un consum chiar mai bun decat cel dat de producator. Dar asta s-a intamplat o singura data!

Atunci am mers fix 1200 de km cu un rezervor umplut pana la buza!

Link spre post

Cred ca am fost inteles gresit sau poate nu m-am exprimat eu cum trebuie.

Nu vreau sa intru in dezbateri legate de consum pentru ca stiu foarte bine ca in zona asta totul e subiectiv.

Spuneam doar ca o capacitate mai mica a rezervorului (comunicata de producator) este o chestie psihologica. Stii ca faci atatia km cu 50 litri, cand tu de fapt consumi mai mult (ca in rezervor intra mai mult combustibil). Atat si nimic mai mult.

Link spre post

Scuze, sunt un pic offtopic... dar... totusi incerc o intrebare:

Cei cu duster diesel cum reusiti sa-l umpleti pana in "buza"? Ca eu nu reusesc niciodata, cred ca trebuie o rabdare de... nu stiu ce exemplu sa dau :)

De cate ori am stat si am bibilit pompa tot am dat pe afara si nu s-a umplut pana in "buza".

La MCV reuseam destul de usor sa-l umplu pana in "buza".

Link spre post

Pana in "buza" nu am reusit insa am fost pe aproape. Trebuie sa ai rabdare dupa primele click-uri sa se duca spuma apoi scoti putin pistolul din rezervor(lasandu-l doar cativa cm introdus) si apoi apesi incet incercand sa nu faci spuma.

Cam asta e protocolul la mine.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...