Sari la conținut

Difuzoare Duster - Upgrade

Postări Recomandate

Mersi danielcojocar pentru raspuns.

Speram in sinea mea sa vad raspunsul favorabil mie cum ca s-ar potrivi fara modificari,etc dar in acelasi timp se confirma si ce banuiam...ca ar trebui modificari si/sau eventual cautat modulul de comenzi pe volan specific acelui player(cand l-am cumparat stiu ca exista dar costa destul de mult si dupa ce dadusem 500 lei pe player la vremea respectiva nu mi-a venit sa dau si vreo 200 cat era modulul respectiv).

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 295
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Na, am instalat azi subwooferul activ Alpine SWE-1200. Completeaza foarte bine sunetul difuzoarelor InPhase. Chestia era ca in stationare si difuzoarele InPhase scoteau ceva bass, dar in mers se pierd

Deci...am terminat pe jumatate...am reușit sa pun boxele doar pe fata. Mai întâi revin cu restantele: Boxele au diametrul exterior de 13 cm. Intre suruburi opuse ~14cm. Boxele originale sunt marca T

@andreiscurei ai aici un tutorial pentru mai multe detalii:  

Posted Images

Eu as merge pe schimbarea difuzoarelor si a HU + adaptor pentru comenzile pe volan. Cand am avut Logan, am avut o nebunie cu muzica si am investit aproape 8000 ron in masina. Am schimbat pentru inceput boxele, apoi am luat un cd Pioneer (aproape cap de serie la momentul ala) + un subwoofer cu amplif separat. Schimbarea a fost majora, in sensul ca nici nu se compara calitatea sunetului cu ceea ce aveam inainte. Am mers apoi pe amplificarea separata a boxelor din usi, si insonorizare cu Dynamat(usi, portbagaj). Din nou s-a simtit diferenta, dar nu ca prima data. A urmat si schimbarea subwooferului cu unul monstruos, amplificat separat si condensator de putere - mi se parea ca nu am suficient bas. In momentul in care am schimbat subwooferul, mi-am dat seama ca imi cam acoperea boxele si imi cam misca volanul si alte plastice prin masina :whistle: , si l-am dat mai usurel...

Concluzia...depinde ce vrei...doar o imbunatatire o rezolvi si cu niste boxe plus HU (cu adaptor pentru comenzi volan) fara alte adaosuri. Am vazut un Duster la un coleg forumist care si-a schimbat doar boxele pe fata cu niste sisteme cu tweetere montate in zona oglinzilor retrovizoare (e un spatiu liber acolo, perfect pentru asa ceva) plus montat un HU Alpine, si era deja mai mult decat decent.

Link spre post

Apropo de sunet și de calitatea lui:

foarte important este semnalul care trebuie să fie amplificat, și care este originea lui;

cel radio nu este așa de bun comparativ cu cel de pe unitatea cd, care este superior și celui auxiliar, prin cablu sau bluetooth (nu am idee față de cel prin usb);

Afirm acest lucru pentru că folosesc radio-cd foarte mult, în special unitatea cd,

și am anumite cd-uri care se aud excelent,

cu alte cuvinte o înregistrare ce calitate pe cd poate echivala cu foarte multe îmbunătățiri aduse sistemului audio original.

Consider că pe primul plan se află calitatea semnalului care trebuie să fie amplificat, și semnalul de cea mai bună calitate se regăsește de unitatea cd.

Semnalul radio depinde de foarte multe variabile și nici nu merită să le enumerăm aici, pentru că ele încep chiar cu calitatea sunetului pe care acel post de radio în are stocat pe un suport digital sau analogic; nu mai vorbim de calitatea stației de emisie și de dispoziția stației radio de a emite în niște frecvențe de bun simț. Într-o vreme recepționam radio gherila, acum înțeleg că nu mai emite, dar avea un semnal groaznic.....

Link spre post

Upgrade la mine: Radio CD/mp3 kenwood + tweetere montate in centrul plasei de protectie. Dpdv al sursei, pot spune ca pe usb se aude la fel ca pe cd audio. Conditia e ca mp3-urile sa fie "rip-uite" la 320 kb/s cu 44100 sau 48000 rata de esantionare, cbr/vbr (constant/variable bitrate). O sa incerc sa probez si rata de 96000, n-am incercat inca daca playerul face fata. (normal e 44100 - adica 22050 pe canal).

Dpdv al insonorizarii/antifonarii, ceva,ceva tot se castiga, dar nu trebuie uitat ca, totusi, mare parte din boxele normale au incinta inchisa mai mult sau mai putin ermetic, ceea ce nu prea e cazul la boxele auto (exceptie fac modelele care au in spate o chestie de plastic care tine loc de cutie de rezonanta - iar nu e cazul, cel putin la Duster, ca sa nu mai intram in detalii gen proiectare boxe in functie de putere, dimensiuni, etc). In linii mari, folosind echipamente de calitate, se mai amelioreaza din neajunsuri, dar sa nu va asteptati sa se auda ca in casa, pe scule de calitate.

Link spre post

Deci...am terminat pe jumatate...am reușit sa pun boxele doar pe fata. Mai întâi revin cu restantele:

Boxele au diametrul exterior de 13 cm. Intre suruburi opuse ~14cm.

Boxele originale sunt marca Taital. Nu scrie nimic alt ceva folositor :

egugete4.jpg

Boxele pe care vreau sa le pun:

9e3aqene.jpg

Cele Pioneer le-am puts pe fata si deja s-a simtit o îmbunătățire semnificativa a sunetului.

ga2u4yge.jpg

aza3egag.jpg

Boxele pe spate nu au incaput. Aveau urechile de prindere (cel putin una) prea late. Trebuie sa debitez un pic din ele...

vyzuname.jpg

Oricum ma bucur ca le schimb, nu am dat banii degeaba pe ele...~300RON.

Ca o mentiune, boxele originale au pe margine o garnitura de burete care lipseste la celelalte. Nu se poate dezlipi. Oricum nu vibreaza boxele noi fara ea. O alta remarca este ca cele originale sunt mult mai usoare...de aici deduc ca sunt destul de slabe ca putere. Deasemenea, sa va uitati cat de scurte sunt firele din usa, chiar nu putea sa le faca cu 10 cm mai lungi?! Cei care vor taia muva se vor chinui un pic sa monteze boxele fara adaptoare.

Difuzoarele originale au tweeter ?

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...