Sari la conținut

Hotie la drumul mare

Postări Recomandate

Domnilor, trebuie sa va anunt ca sunt in stare de soc! Nu stiu de ce dar realmente nu ma mai pot reculege. Sa ma explic.

Am intentionat sa imi cumpar doua bare de pavilion transversale negre si doua ornamente exterioare pentru praguri tot negre pentru a le schimba pe ale mele (am primit pack look). Am cerut o oferta de pret iar rezultatele m-au facut KO.

O singura bara neagra se vinde la 500 de lei, deci cele doua ar fi 1000 lei!!!

Un ormanent prag, adica rahatul ala de plastic negru ce acopera pragul in exterior se vinde cu 730 de lei partea dreapta si 630 de lei partea stanga?!!?!

Stie toata lumea ca piesele renault sunt scumpe dar una e sa fie ceva scump si alta e sa fie bataie de joc. Plasticele alea nu au cum sa coste mai mult de 20 de lei la producator.

Acum, asta e nu le mai cumpar dar cand am vazut hotia asta la drumul mare marca renault nu ma mai gandesc decat la cum sa imi protejez pragurile, poate sa le iau seara cu mine in casa nu de alta dar par tentante pentru cei care stiu ca valoreaza vreo 400 de euro :)

Lasand gluma la o parte chiar nu se poate face oare nimic contra acestei politici hapsane a producatorului? Sa coste doua plastice cat un far sau cat o bara de protectie? Incredibil!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 84
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

incerc sa explic in doua cuvinte cum e cu supply chain in automotive. (NB nu fac apologia unui producator - fiecare isi decide politica si strategia cum crede) Piesele OEM au un adaos comercial mic (

@georgechinezu nu s-a plans de faptul ca i s-a stricat masina ci de pretul nesimtit al pieselor de schimb.   Chiar daca banuiesc ca la toate marcile costul pieselor de schimb este putin exagerat cre

Nu am fost la dealer ci am primit oferta de la un magazin de piese de unde am mai cumparat piese de dacia oem la juma de pret fata de oferta dealerului.   Nu am vrut sa vopsesc piesele respective de

Ehe... cam asa se-ntampla daca vrei sa cumperi o piesa pe care n-o rea cumpara nimeni. Te jefuiesc astia ca-n codru! Aici nu cred ca e o problema de la Dacia ci, mai degraba, o hotie de-a dealerului!

Am sa-ntreb si eu pe la un dealer pe-aici sa vad daca asa stau lucrurile.

Pana atunci... de ce nu pui mana pe un spray negru (gri inchis), pustin smilgher si... o juma' de ora de munca si le-ai transformat in negru!

Link spre post

Nu am fost la dealer ci am primit oferta de la un magazin de piese de unde am mai cumparat piese de dacia oem la juma de pret fata de oferta dealerului.

Nu am vrut sa vopsesc piesele respective deoarece daca ma plictiseam de negru peste o luna le scoteam si imi puneam din nou pack look-ul. Ma gandeam ca marezolv cu vreo 4-500 de lei.

Dar problema nu este numai costul pentru ca sunt liber sa nu imi cumpar. Problema e una psihologica deoarece acum cand stiu cat costa am tendinta sa le ingrijesc exagerat nu o sa mai pot sa ma urc pe prag, nu mai vreau sa-l atinga vreo crenguta, nu mai las pe nimeni sa-mi atinga barele de pavilion etc. etc, adica psihic ma limiteaza idiotenia asta de la a folosi din plin masina. Cel putin vreo cateva zile pana uit.

Ma mai gandesc si asa: daca chestiile alea costa o avere atunci cat sa coste si alte chestii pe care le mai frecam prin off? Iti mai vine sa te duci?

Pana la urma solutia extrema ar fi ca in loc de doua bare si doua plastice dacia sa mai pun putin si sa imi iau o masina intreaga pe care sa o frec.

Mi se pare o greseala de marketing sa te ieftinesti la faina si sa te scumpesti la tarate. Nu cred ca o sa faca renaultul avere din vanzarea unor praguri. Atunci de ce Dumnezeu sa nu lase loc de buna ziua?

Link spre post

Preturile au urcat foarte mult de la aparitia Duster PH2. O terminatie de toba era 55 de lei anu trecut in martie cand mi-am luat masina si 135 de lei la o saptamana dupa ce s-a lansat in Romania Dusterul PH2. Este politica de pret sa mareasca cotele dupa relansari. Preturile se vor "tempera" in cateva luni.

Link spre post

Cam toate gainariile astea ar fi motivul (poate singurul) care limiteaza cu adevarat calitatile de "aventurier" ale Dusterului. Nu faptul ca nu are diferential autoblocabil sau ca am cuplul de 148 pe benzinar sau ca mai stiu eu ce. Masina merge de rupe. De cateva zile profit de vremea asta faina care a umplut de noroaie dealurile si ma balacesc in continuu. Si azi, in drum spre serviciu am intrat putin prin baltoace.

Problema e ca ai sanse ca dupa o chestie din asta sa te prezinti la banca pentru credit de nevoi personale ca trebuie sa-ti schimbi un ornament. Faceam un calcul cu @adailton ca daca plasticul unui singur prag costa 730 de lei cat ma costa daca dau cu pragul intr-un pietroi si trebuie sa il schimb. Cred ca nu-ti ajung 100 de milioane (sunt vreo 15 subansamble acolo). Casco e bun dar e incert se pot gasi cauze de exonerare.

Altfel spus avem sanse ca dupa o balaceala sanatoasa sa trecem pe la banca cu adeverinta de venit :)

Planul meu de viitor era sa nenorocesc dusterul meu vrep cinci ani pana iese din garantie si pe urma sa-mi iau altul. In conditiile date, cand risc sa platesc mai mult pe reparatii decat ratele la masina, cred ca mi-e mai rentabil sa urmez exemplul lui adailton si sa-mi iau o vitara pentru aventuri.

Bun, si ca o concluzie a nadufului meu ar fi faptul ca mi-am dat seama ca o masina cu capacitati off road este una care indeplineste doua conditii cumulative:

1. Sa mearga in off (pentru asta dusterul e bun)

2. Sa o poti repara ieftin dupa ce revii in oras (pentru asta dusterul e dezastru)

Din pacate concluzia este doar una...

Link spre post

Ai dreptate insa acest lucru se intampla peste tot, la toti producatorii auto. Ai pe de alta parte dreptate cand zici ca daca masina e low cost, de ce piesele sunt asa de scumpe. Tin sa iti amintesc de politica de marketing a producatorilor de imprimante de exemplu: imprimanta ieftina, consumabile scumpe si invers.

Eu zic totusi(sper mai exact) ca Dusterul este destul de rezistent. Dar ca sa fii sigur, ai putea sa cumperi unul dauna totala si sa il tii pentru piese de schimb ;)

Drum bun si gaz in rezervor

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...