Sari la conținut

Cat ghinion sa ai?

Postări Recomandate

@cosminum... un carlig in spate nu este pus neaparat ca sa-i faci paguba mai mare berbecului din spate ci pentru ca berbecul din spate, atunci cand merge in spatele tau, iti vede carligul (rosu cum e cazul meu) si... se gandeste de 5 ori atunci cand vrea sa-si alunge gandurile la ale lui. Iti garantez eu ca si el e constient ca daca nu are gandul la sofat sau se uita dupa pasarele pe trotuar poate sa-si faca masina zob. In acest mod reusesti si sa-i trezesti la realitatea traficului pe multi soferi.

Eu ma uit la mine in spate... absolut toata lumea tine distanta suficient de mare. Stau si ma pun in pielea lor si-mi imaginez cam ce gandesc si ajung la urmatoarea concluzie: "Ce cui are asta nene... ia sa tin eu distanta suficient de mare incat daca vine vre-un bou din spate si ma loveste sa nu ma bage in cuiu lu' asta sa-mi faca praf si motorul!"

Acum sa revin la durelea lui @ddalcu, folosesteti Casco si e treaba lor sa-si recupereze paguba de la asiguratoril vinovatului.

O alta chestie... Ati completat "amiabila" din care sa rezulte ca soferu' Golfului era vinovat? Aia trebuie depusa la asiguratorul tau, ca sa poata sa-si deconteze banii cu Euroins.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 102
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Gata, azi am ridicat masina. Arata ca noua.

Diferenta intre noua si ea e de 14800 km. In rest ma simt cu ea ca in prima zi.

Acu mi-am adus aminte. Nu stiu daca mai poti face ceva dar pe viitor informatia e utila pentru oricine e implicat in incidente de genul asta (clare). Cand cel vinovat de accident are asigurare la o c

Posted Images

Imi pare rau pt intamplare din pacate e vorba aia masina e noua pana la prima zgarietura. Sa iti faca o constatare ca lumea - daca masina a intrat sub duster sunt sanse mari sa fie cadru spate cu ceva indoituri, bratele de la rotile spate tot asa, caroserie / gaura une e roata de rezerva - posibil sa fie indoita - sigur sub bara de palstic este mai multa stricaciune - dar asta doar la service se face reconstatare. Marelele ghinion e cu asigurarea miraculoasa - e bine ca iti faci pe casco si apoi firma ta de casco si cea de RCA se vor certa sa isi recupereze banii,

Oarecum in afara discutiei - eu am tras destul de rau cu Carpatica - au platit doar jumatate si restul am platit eu si apoi telefoane, plangeri la CNAS ( comisia nationala a asigurarilor) si am recuperat banii dupa ce au intrat astia cu verificari la dosarul de dauna.

Editat de danielcojocar
Litere mari la inceput de propozitie/fraza
Link spre post

ddalcu, imi pare rau pentru "bucuria" ta, stiu cum e ca si eu am patit la fel (masina de 1 luna, 4500 km). Insanatosire grabnica!

Referitor la "soliditatea" dusterului, as zice sa nu te imbeti cu apa rece. Ai avut noroc de daune putintele din simplul motiv ca golful e mai jos decat dusterul si era si in franare. Pentru acelasi motiv s-a si indoit in halul ala capota golfului si are atatea pagube. Daca in locul lui era un land cruiser sau alta de acelasi calibru, situatia ar fi fost cu totul alta.

Link spre post

@danielcojocar:

Daniel, carligul functioneaza perfect in cazul celor care il observa (adica sunt atenti la tine, cel din fata) ..

Eu vorbeam de cazurile in care apare o clipa de neatentie (si asta se poate intampla oricui). Cu ce te incalzeste pe tine, cel cu carligul, faptul ca ala din spate (asa berbec cum e) are mai multe daune decat ar fi avut in lipsa carligului?

Asta in conditiile in care masina ta are exact aceleasi daune cu sau fara carlig (acesta nu iti protejeaza masina).

Nu ma intelege gresit. Nu sunt impotriva montarii carligului daca acesta e pus in scopul pentru care a fost inventat, respectiv sa atasezi o remorca. Insa nu mi se pare ok sa iti pui carlig exclusiv ca sa-i faci neatentului din spate o paguba cat se poate de mare. Crezi ca daca cineva se infinge intr-un carlig o data asta e o garantie ca nu i se va intampla si a doua oara? Eu nu cred. Dar ma rog, fiecare isi pune pe masina ce accesorii doreste :)

Link spre post

@danielcojocar: Daniel, carligul functioneaza perfect in cazul celor care il observa (adica sunt atenti la tine, cel din fata) .. Eu vorbeam de cazurile in care apare o clipa de neatentie (si asta se poate intampla oricui). Dar ma rog, fiecare isi pune pe masina ce accesorii doreste :)

Si eu tot despre clipa de neatentie vorbeam. Numai ca in spatele meu, acele clipe de neatentie sunt mult mai rare.

Eu imi folosesc carligul pt tractat rulota. Constatarea ca atentia e mult mai mare daca ai carlig a fost facuta intamplator. Initial nu a fost o analiza adanca a ceea ce se intampla in spate. Eu acum sunt la primul carlig montat pe masina mea.

Dar, ai dreptate la capitolul fiecare-si pune pe masina ce doreste. Hai sa-l lasam pe om cu suferinta lui si sa speram ca i se repara repede masina si ca-i va trece (macar putin) supararea

Link spre post

Este absolut ok sa-ti montezi carligul in scopul pentru care a fost creat (atasare remorca). Faptul ca pe langa utilitatea declarata, acesta (carligul) ii "ajuta" pe cei din spate (pe majoritatea, sigur nu pe toti) sa fie mai atenti, e un plus binevenit.

Eu aveam o problema cu conceptul "sa moara si capra vecinului"... De doua ori daca se poate :)

In rest, sa-i uram lui @ddalcu sa treaca mai repede peste incident, sa-si repare impecabil masina si sa revina la cotele de incantare, la volan, din momentul ridicarii masinii de la dealer :)

Link spre post

atentie carligul in spate la o lovitura - paote fi si periculos si daunator - carligul se fixeaza directpe structara de rezistenta a masinii si in loc sa se indoaie un pic e tabla se poate se paote indoie masina sau mai grav socul ne fiind absorbit vor aparea dureri la gat, sau lovituri la cap in tetiera.

Link spre post

Hai sa nu deviem discutia spre carligul din spate...

ddalcu, imi pare rau de intamplarea asta. Sigur nimeni nu isi doreste asa ceva. Probabil umiditatea din aceasta perioada face ca asfaltul sa fie mult mai alunecos. Eu am observat ieri, ca pieton, ca patinam pe asfalt, ceea ce e ciudat, ca erau vreo 4 grade afara !

Ma intreb daca VW GOLF avea CASCO.... daca nu... mi-e mila de el....

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Tu ai patit cum am avut si eu o speță! La reprezentanta Skoda..la ITP..Ca de ce la cauciucurile de iarna nu am indice de viteza V sau mai mare? Eu aveam T. Mi.am dat seama ca dorea si el o mica șpagă.. Nu am mai apelat la ei! 
    • Nu Nemultumirea este pentru ca: 1. Am schimbat anul trecut bieleta (pipa) dreapta la reprezentanta cu piesa cumparata de la reprezentanta, am facut geometria si am trecut inspectia itp in ziua respectiva la statia itp din cadrul reprezentantei. Masina avea 74000 Km. Anul acesta tot la statia itp respectiva si tot inginerul acela mi-a spus ca nu ma trece daca nu inlocuiesc bieleta (pipa) drepta. Masina are 78000 Km si a fost condusa (cu grija) numai de mine. Nu mi se pare ok sa-mi ceara sa schimb piesa dupa 4000 Km; 2. Anul trecut nu mi-a spus nimic de flansele de la amortizoarele fata. Acum mi-a spus ca nu ma trece daca nu le schimb. Inteleg ca masina este veche (19 ani) dar nici anul trecut nu era noua. Putea sa ma avertizeze ca trebuiesc inlocuite si chiar le schimbam intr-un interval de un an (la reprezentanta si cu piese de la reprezentanta - cum am si facut acum). Masina este pastrata in conditii foarte bune, la temperatura de 15-20 grade tot anul si fara soare. Cat putea sa imbatraneasca cauciucul de la flanse daca anul trecut a fost cat de cat bun - dovada ca nu am primit nicio atentionare.  Mi-a spus ca ar fi bine sa inlocuiesc si amortizoarele deoarece nu mai sunt noi si tot platesc manopera pentru flanse. Aici am inteles si o sa le schimb dar nu imediat. Nu a fost o cerinta ca sa ma treca la inspectie. A fost doar o avertizare. Inteleg asta. Desi mecanicul cand a inlocuit flansele mi-a spus ca amortizoarele sun incat bune.   (Daca platesc gazele ca sa tin la caldura un Logan vechi nu are rost sa vorbim de bani.)   (Am mers cu Skoda 120 L, fabricata in 1978, prin toata tara, inclusiv pe Transfagarasan. O masina buna si sigura.)
    • in curand vinzi cu tot cu Duster Mi-am facut socotelile -raman doar la bare, cutia nu mi intra deloc in buget .  Daca cineva vrea cutia..raman in cursa:)Daca nu - spor la vanzare!
    • Cum ai vrea sa apară in anunț? Ceva mai concis. 
    • Buna ziua! As dori sa modific anuntul pentru ca nu prea gasesc bare transversale care si fie compatibile cu trpa panoramica de la Bigtser. Prin urmare am de vanzare si o cutie Thule cu setul de genti aferent: 1 x Set de genti Thule GoPack 8006 pentru cutiile portbagaj (Cod pachet: TA8006)       1 x Thule WingBar Edge gri - TA9581 (Cod pachet: TA9581)       1 x Cutie portbagaj Thule Force XT L Negru Mat (Cod pachet: TA6357)   Cutia folosita doar de cateva ori. Vand doar impreuna pentru 2000 RON tot pacehtul. Nu este negociabil.  
  • Creează nouă...