Sari la conținut

Diferential autoblocant pentru Duster, amatori?

Postări Recomandate

Desi in viata conteaza de ce parte a cardanului esti , la duster nu conteaza , faptul ca unitatea aia sinistra e pusa la oricare din capetele cadanului nu conteaza, probabil au vrut sa transfere ceva greutate pe spate.

"probabil"... ca ai cunostinte maxime...

@danielcojocaru

Va faceti de ras cu filmele alea in care faceti praf masinutele respective, nu am vazut nici indemanare , nimic acolo, doar o bocaiala absolut distrugatoare, nimic coerent, aripi decupate, roti nepotrivite, masinile alea deja sant ruinate.

Probabil cineva va plateste pentru circul ala de 2 bani vechi.

Poate ca ne facem/se fac de ras cu acele masinute. Dar iarasi "probabil" ca esti foarte cunoscator si in materie ce CN de Off Road!

Ca vezi aripi decupate... da, dar ar trebui sa vezi cum arata (decupate) Toyote sau Patroale sau etc...

Roti nepotrivite... pai "probabil" ca rotile tale de 31" de pe Hover sunt puse pe masina ca sa vaza lumea ca ai masina de off.

Poate ca toate masinile din CN de Off Road sunt ruinate dar, culmea culmilor, FUNCTIONEAZA pentru scopul pentru care au fost transformate!

Sincer eu n-am vazut pe la nici o etapa nici macat prin public vre-un Hover. Asa ca... nu stiu ce te face pe tine mult mai pregatit in ceea ce poate o masina in Off.

Plata pentru acel circ de 2 bani se numeste foarte simplu: SATISFACTIE! Iar oamenii baga bani grei in asta. Iar tu, daca ai fi avut vre-un dram de cunostinta in materie de Off... ai fi incercat sa-ti documentezi informatiile si sa fii un negustor pregatit!

Eu, in ceea ce ma priveste, am cam terminat discutiile cu tine si am sa ma rezum la discutiile cu ceilalti colegi de forum si utilizatori de Duster. Asta pt ca unii mai stiu ce masinuta au sub ei iar altii o sa afle (pentru ca-si doresc!)

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 395
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Salut ! Profitand de aceasta ocazie, iata parerea unui client de-al nostru, din Peru, referitor la acest produs, dupa instalare: I am very happy with the differential slip thanks to this I have impr

Ai un avertisment!

Bua ziua tuturor . Sper ca pina acum sa se fi calmat spiritele asa incat sa nu ma trezesc cu o alta polemica interminabila pe acest subiect . Fiind singurul care a testat LSD -ul in discutie, voi in

Posted Images

Discutiile cu dvs nu pot fi constructive pentru ca ideile noastre despre orice nu converg.

Dvs santeti tipul de om care santeti de acord cu modificari ilegale ale masinii, cu "chiptuning legal" , numai aici am auzit asa ceva, Daca aud cei de la dacia de asa ceva va leaga, cum e posibil sa prostiti lumea cu asa ceva, motor de 110 dus la 140 cai legal , cu garantie.

Are dacia vre un contract cu cei de la chiptuning, eu nu cred, mintiti! Nici un producator nu accepta marirea puterii din soft, lucrul asta afecteaza durata de viata a motorului. Va rog sa nu mai aduceti vorba de asa ceva, va incriminati si mai tare!

Rotile acelea imense fara nici o legatura cu nimic, nici macar cu performanta, or fi multi care va admira, sant sigur ca nu toata lumea, imi pare rau, dvs. aveti probleme grave in a intelege sistemele unei masini si propagati aceasta necunoastere.

NU conteaza unde vine pusa unitatea aia la Duster, putea sa fie si la mijlocul cardanului, constructiv e in spate , mare branza, nu va mai luati de tot felul de argumente pentru ca nu aveti cunostinta de ele si ridicati necunoasterea la rang de arta.

Va spun, cred ca santeti patit pentru asta!

E o conditie esentiala sa va opriti, provocati numai probleme.

Daca as fi in locul dvs mi ar fi rusine de ceea ce propag si propun.

Facandu mi mie rau cu dezinformarea dvs faceti rau oamenilor care vor sa imbunatateasca conditia slaba a masinii in teren, oameni care sant interesati de autoblocant.

Link spre post

Discutiile cu dvs nu pot fi constructive pentru ca ideile noastre despre orice nu converg.

Dvs santeti tipul de om care santeti de acord cu modificari ilegale ale masinii, cu "chituning legal" , numai aici am auzit asa ceva, Daca aud cei de la dacia de asa ceva va leaga, cum e posibil sa prostiti lumea cu asa ceva, motor de 110 dus la 140 cai legal , cu garantie.

Rotile acelea imense fara nici o legatura cu nimic, nici macar cu performanta, or fi multi care va admira, sant sigur ca nu toata lumea, imi pare rau dvs. aveti probleme grave de a intelege sistemele unei masini si propagati aceasta necunoastere.

NU conteaza unde vine pusa unitatea aia la Duster, pute sa fie si la mijlocul cardanului, constructiv e in spate , mare branza, nu va mai luati de tot felul de argumente pentru ca nu aveti cunostinta de ele si ridicati necunoasterea la rang de arta.

Va spun, cred ca santeti patit pentru asta!

Tati... ca sa te luminezi putin. Ca vaz ca nu contenesti cu prostiile pe care le debitezi in materie de auto!

AICI este un producator consacrat de Chiptuning. El nu-ti face nici o modificare la motor ci iti aduce un plus pe caracteristicile tehnice ale masinii. Acel produs nu interfereaza de nici o culoare cu garantia masinii.

Rotile ale imense denumite SIMEX sunt roti ce se folosesc in Off de catre masini serioase. Probabil (dupa cum am mai spus) nici Toyote, Patroale sau alte masini nu utilizeaza astfel de roti pentru performanta!

Eu am probleme grave in a intelege sistemele unei masini si RECUNOSC. Acestea au fost motivele pentru care am pus intrebari exacte, aici pe forum (nu in privat), pentru a intelege cum functioneaza sistemul ce-l comercializati voi cu toate sistemele de e Duster (nu de pe chinezaria ta). Singura diferenta intre mine si tine este ca eu recunosc iar tu NU recunosti ca esti PRAF in materie de Duster si te mai si dai mare inginer cunoscator...

Da. suntem platiti (eu sunt platit de nevasta!) pentru a sta aici si-ami lovii creierii cu informatiile tale.

Cat despre platiti pt ce se vede in filme... nici macar colegii de la Duster 4X4 Everyone (care sunt participanti in CN) nu sunt platiti pentru asta.

Dar, dragul meu atotcunoscator (in materie de Duster)... Inca de la inceput ti-am dat directii pentru a te informa in materie de Duster si ti-am dat si directii unde sa mergi sa faci teste... Dar tu NU si NU... Le stii tu pe toate! BRAVO! Aplaud un om atat de bine pregatit!

Link spre post

Domnule cojocaru , lumea nu vrea kitsch ul dumneavostra sinistru, lumea vrea upgrade uri serioase domnule nu manareli cu chip. Din cauza dumneavostra si a unora ca dvs ajung masinile cu probleme la diverse subansamble.

Stiti care e problema, din cauza autoritatii care probabil o aveti pe , lumea a dezvoltat o frica de dvs sau de admini si pur si simplu va lasa in pace , numai un prost ca mine e in stare sa si puna mintea cu dvs.

Nu ati facut nimic constructiv, va promit ca voi aduce diferentialul , il voi da si gratis numai sa se vada cat de bun e si cat de mult ajuta aceasta masina.

Aveti doua variante, ori ma lasati sa informez lumea, daca cineva s a considerat dezinformat va rog sa puneti intrebari, ori stergeti tot de ciuda.

Nu vedeti ca dumneavoastra nu aveti cunostinte de ordin tehnic domnule, ce diferential domnule, ce santem handicapati , nu mai stim ce e ala diferential central , sa va fie rusine.

Link spre post

Daca as fi in locul dvs mi ar fi rusine de ceea ce propag si propun.

Facandu mi mie rau cu dezinformarea dvs faceti rau oamenilor care vor sa imbunatateasca conditia slaba a masinii in teren, oameni care sant interesati de autoblocant.

Pt ca faci editari ulterioare ale textelor si nu se vede in totalitate ceea ce citeaza omul de la tine, ma simt nevoit sa completez.

Mi-ar fi rusine daca as vinde ceva fara sa informez oamenii CORECT! Eu nu propag si nici nu propun nimic pt oamenii de-aici. Eu am propus doar MARE atentie in ceea ce se vrea a se pune pe masina!

Daca-ti fac rau la vanzare cu produsul pt ca nu vrei/poti sa fii corect, MA BUCUR! Eu tin la aceasta comunitate a Dusteristilor si nu am de castigat nimic de pe urma ei. Spre deosebire de tine eu nu fac afaceri cu aceasta comunitate si nu vreau sa-i dezinformez! Daca exista unul care se razgandeste datorita faptului ca TU nu poti fi corect cu aceasta comunitate prin ceea ce comercializezi, inseamna ca mi-am atins scopul de a proteja aceasta comuniate.

Daca vei deveni vre-odata corect si vei prezenta DE FACTO pentru Duster (nu pentru altceva) tot ceea ce spui tu ca e bun si extraordinar, sunt ferm convins ca cei care s-au razgandit vor lua o noua decizie si vor comanda produsul. Pana la urma asta iti doresc si eu!

Link spre post

danielcojocar - hai sa incetam polemica asta, domnul comanr a fost suspendat pt o perioada de 20 de zile pt flame si limbaj licentios, ceea ce contravine regulilor de pe acest forum , cine nu discuta civilizat si fara a aduce jigniri membrilor si comuntatii nu are ce cauta pe acest forum , PUNCT.

Link spre post

@comanr, vad ca nu accepti sfaturi si preferi sa-ti faci viata grea - pana la urma e treaba ta (si poate al adminului). Dar daca nu-ti poti pastra tonul civilizat indiferent de cine se leaga de tine, si incepi sa jignesti in stanga si in dreapta nu-ti voi face prieteni pe aici...

Nefiind din domeniu dar cu interes fata de ce se afla sub mine mi-am construit si eu o teorie - corectiile si completarile sunt binevenite in cunostinta de cauza, iar parerile oricand :) :

Dupa cate stiu in blocul diferentialului spate nu exista electronica, este un sistem mecanic 100%.

UCPS, adica unitatea de cuplare a puntii spate cu comanda electromagnetica (6) din imaginea alaturata, este o unitate separata - este practic o extensie a cardanului care decide cat transmite din cuplul disponibil (omniprezent prin rotatia cardanului pe partea de intrare in UCPS) spre diferentialul spate. Practic UCPS tot timpul are la dispozitie cuplul maxim disponibil, preluat din cutia de transfer de pe puntea fata prin cardan, si decide cat lasa din acest cuplu sa intre in diferentialul puntii spate.

CORECTAT ULTERIOR: UCPS-ul este si el incorporat in carcasa difului spate - este un bloc compact cu ambele subansamble: UCPS si diferential - am editat textul postului in continuare pentru a nu crea confuzii. Ramane de vazut daca modificarile in compartimentul difului afecteaza in orice fel functionarea UCPS cu comanda electromagnetica. Logic nu ar trebui, dar este doar o presupunere...

In modul AUTO lasa sa treaca in mod constant cca 10% din cuplu, apoi cand detecteaza pierderea aderentei pe puntea fata, mareste cuplul transferat spre spate.

In modul 2wd nu lasa sa treaca nimic.

In modul 4wd LOCK "se sudeaza" cuplajul UCPS, practic se preungeste cardanul pana la intrarea in diferentialul spate cu maxim de cuplu posibil, astfel cuplul se imparte in mod egal intre puntile fata/spate. Modificarea diferentialului spate nu ar trebui sa afecteze modul de transmitere si comanda transferului de cuplu. Cuplul care trece de UCPS poate gasi in compartimentul diferentialului unul standard, stoc sau unul modificat.

Despre comportamentul diferentialului stoc (impreuna sau fara ESP, frane, etc) inca mai sunt discutii dar in principiu se stie ce poate si ce nu poate, ar fi bine de stiut cum se comporta cel modificat...

Pentru mine, in caz ideal diferentialul autoblocant:

1. Isi indeplineste functia de baza: cand una dintre roti se roteste in gol atunci transfera cuplul (o parte suficienta din el) catre cealalta roata. - astfel intr-adevar se garanteaza tractiune pe 3 roti ceea ce rezolva problema dusterului in situatiile de incrucisare punti.

2. Montarea lui este o procedura reversibila 100% - daca nu esti multumit de comportamentul lui, il scoti si pui la loc cel original.

3. Nu are contraindicatii.

4. Nu are efecte secundare in timpul mersului normal pe asfalt indiferent de viteza si de modul de deplasare ales (2wd sau AUTO) exact ca si cel original

5. Se va supune unor teste concludente atat pe teren cat si pe sosea.

Daca toate aceste conditii se indeplinesc atunci ma bag si eu in randul doritorilor cu banii pregatiti: dar pana atunci le tin pumnii celor cu spirit mai aventurier care sunt dispusi sa testeze acest sistem pe propriile masini, chiar asumand riscul cresterii pretului in cazul in care @comanr va da lovitura.

post-289-0-38566200-1389099392_thumb.png

Link spre post

Stiti care e problema, din cauza autoritatii care probabil o aveti pe , lumea a dezvoltat o frica de dvs sau de admini si pur si simplu va lasa in pace , numai un prost ca mine e in stare sa si puna mintea cu dvs.

Am spus-o cu multe ocazii, o repet si aici. Nu este meritul meu ca admin-ul acestui forum m-a facut moderator! A fost decizia lui!

Si a fost decizia lui pt ca a observat ca sunt destul de ambitios sa nu las oamenii de pe forum sa fie pacaliti si tratati cu superioritate de catre orice neica nimeni!

Nu ati facut nimic constructiv, va promit ca voi aduce diferentialul , il voi da si gratis numai sa se vada cat de bun e si cat de mult ajuta aceasta masina.

Va doresc sa dati si doua diferentiale gratis... pentru ca testele sa fie facute cum trebuie iar informatiile voastre sa fie complete si la obiect.

Pe mine nu ma intereseaza acest subiect (gratuitatea) iar daca ma va interesa vre-odata, fii convins ca am sa mi-l montez e masina chiar daca nu mi-l vinzi tu!

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Știe cineva dacă se pot activa și alte funcții în afișajul de bord? M-ar interesa de ex temperatura ulei, presiune exacta roti etc.
    • Salutare, Amortizoarele se inlocuiesc pereche pe axa,asa ca trebuie sa le schimbi pe ambele punte spate. Te sfatuiesc sa pui amortizoare OE sau Monroe.Ambele sunt agreate de Renault.La 4x4,amortizorul are flansa fixa cod 543A06915R, trebuie 2 bucati.Se inlocuiesc cu masina pe elevator sau pe canal.Operatia dureaza in jur de o ora per roata.Se lucreaza sub autovehicul spate si in portbagaj.Atentie la scoaterea arcului de pe amortizorul vechi si montat arc pe amortizorul nou.Trebuie presa si banc de lucru pentru evitarea accidentelor de munca.                                                Service „Bun si Ieftin” nu exista.Ieftin doar la un mecanic care ti le schimba in fata porti ,cu lucru pe genuchi.                   Atentie, dupa inlocuirea amortizoarelor pe axa spate,la 4x4,este recomandat sa se faca geometria rotilor si vei vedea ca sau schimbat valorile fata de cele din fabrica.   Spor la treaba    
    • Salutare! Am o Dacia Duster 2 1.6 SCE 4×4, fabricată în 2018, și am observat că un amortizor de pe puntea spate are scurgere de ulei, deci cel mai probabil este compromis și trebuie înlocuit. Situația curentă: Amortizorul spate prezintă pierderi de ulei/gaz și necesită înlocuire. Întrebări pentru comunitate: Ce coduri OE originale ați folosit sau știți sigur că sunt corecte pentru amortizoarele spate la Duster 2 4×4 (2018)? – Am identificat ca posibil corecte codurile 562107298R și 562103964R; confirmă cineva din experiență? Ce producători aftermarket recomandați pentru amortizoarele spate pe acest model? – Mă interesează experiențe reale legate de fiabilitate și comportament în timp. La schimbarea amortizorului spate, ce alte piese ați înlocuit sau recomandați să fie verificate / schimbate preventiv? – flanșă superioară? – burduf de protecție și tampon de limitare? – bucșe de prindere / șuruburi? – alte elemente specifice punții spate la Duster 2 4×4? Recomandați un service bun și ieftin pentru înlocuirea lor în București? Orice informație din experiență directă este binevenită. Mersi mult!
    • Iar pentru cine doreste atasez si procedura din care au fost date cele doua poze, dar sunt mai multe:
    • Am un bun prieten care lucreaza pentru un producator de transmisii /cutii de viteze, mi-a oferit multe date, cifre si cazuri concrete referitoare la schimbul de ulei, span, uzura componentelor, reclamatii, etc. ..., ceea ce am scris (inclusiv cu bold) ramane valabil. Repet, depinde care este cauza acelui "zgomot deranjant", functie de aceasta se poate schimba si demonta /monta mai putin sau mai mult si sper sa nu ajungi la acele saibe =pozitia 17 (pe care le-ai mentionat si insistat cu ele) pentru ca atunci destul de probabil ca vei mai avea cateva "provocari" (si nevoie de mai multe extrase din Dialogys), iti doresc sa fie ceva simplu si usor de identificat si schimbat, plus ca important poate sa fie asa cum am scris si identificarea cauzei radacina (nu doar "constatarea" si schimbarea componentei defecte). Spor si bafta!
  • Creează nouă...