Sari la conținut

Duster 4x4 1.5dCi 110CP si rulota

Postări Recomandate

Salut, m-am gandit sa va impartasesc cum se comporta Dusterul 1.5dci 110cp cu o rulota de aproximativ 1000 Kg, deoarece unul din motivele pt. care am luat masina asta a fost tractarea unei rulote. Bun, fara mari introduceri, am fost la mare, in Vama Veche, cu masina si rulota, pe autostrada, conditii foarte buna de drum, liber, fara vant. Masina se comporta foarte bine, dar evident se simte ca trage ceva si nu mai are acelasi zvac. Plecatul de pe loc cu viteza I, nu cu a II-a, ca in mod normal, si mers in mod Auto. Consum in oras....cred ca undeva pe la 11-13, nu am fost foarte atent la el. Consum pe autostrada, 9% (aici m-a interesat mai mult). Ambele masurate la plecare, respectiv la intrarea pe autostrada, cu resetarea CB-ului. Ca si comportament, ce sa zic, rulota mea cam smuceste, nu are amortizoare si se simte in cui fiecare denivelare . Viteza a fost de 80 in general, cu varfuri de 90, neintentionat, moment in care o simteam cam instabila si reduceam. In Vama am campat in partea stanga, cum cobori spre plaja, spre nudisti :). Ideea aici ar fi ca am intrat putin in nisip, s-o intorc si sa o parchez cumva, moment in care am dat pe 4x4, sa nu ma complic, plus ca nu am experienta cu nisipul asta si mi-a fost cam frica sa nu raman intepenit :) Ce sa zic, a fost ok la manevre, trage fara probleme, simti rulota si nu prea, te descurci relativ usor printre masini. La plecare din marginea plajei am iesit iar in strada aia cu dale dinspre Shoni, care face stanga in sus (dreapta cum am venit eu dinspre cherhana), pe urma iar stanga si da in strada cu cu baruri si shaormerii. Unde nu ai voie sa faci dreapta, si trebuie sa o tii inainte. In fine, sunt multumit de consum, de cum trage, de cum se comporta, de zgomot. Atasez si o poza cu atelajul.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 22
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

…spirit de vacanţă…

Salut, m-am gandit sa va impartasesc cum se comporta Dusterul 1.5dci 110cp cu o rulota de aproximativ 1000 Kg, deoarece unul din motivele pt. care am luat masina asta a fost tractarea unei rulote. Bun

Este destul de simplu! Iei o Carte de Identitate a Vehiculului si citesti la punctul 7 (masele (kg)). Pentru a usura munca tuturor (de a nu mai cauta in carte) spun eu aici masele pentru un Duster 1,5

Salut, tot B, ca la masina. Legea spune asa (vezi pct-ul 3, care ne intereseaza pe noi):

Categoria B:

1. autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de 8;

2. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg;

3. ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg;

"4.250 kg" a fost, pana sa se modifice recent legea, 3500 kg.

Link spre post

ma bag in discutie pentru ca am si eu remorca si rulota. deci se poate tracta remorca/rulota fara sistem propriu de franare cu masa maxima de 750 kg. daca are sistem propriu de franare atunci poti tracta o remorca/rulota cu masa maxima autorizata de maxim cat e masa autovehiculului tragator! in cazul nostru e de 1371 la Dusterul pe benzina 4x4. deci poti trage maxim 2742 kg!

Link spre post

Partea cu remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750kg nu stii sa o citesti? Parca avea 1000 a ta, asa ca esti cam in afara celor prezentate mai sus.

Atentie la ceea ce spune punctul 3 ca (probabil cum am facut-o si eu) l-ai citit cam repede:

3. ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg;

Am fost destul de atent si eu, pe motivul ca rulota mea are MTMA 1100 kg.

daca are sistem propriu de franare atunci poti tracta o remorca/rulota cu masa maxima autorizata de maxim cat e masa autovehiculului tragator! in cazul nostru e de 1371 la Dusterul pe benzina 4x4. deci poti trage maxim 2742 kg!

Greutatea maxima la o remorca cu dispozitiv de franare dupa cum scrie in CI a dusterului meu (4x4 Dci) este de 1500 kg si observ ca si la benzinar este aceeasi:

http://daciaduster.c...a-dacia-duster/

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...