Sari la conținut

Proiectoare offroad Dacia Duster - de care, cum,montaj?

Postări Recomandate

b0585a16f279b6fb167c295d9bd663c6.jpg

095972ed2da8d99ab4b73de4f1cc793c.jpg

1bd3249dfde779312ea4d5f88fd7e795.jpg

991633ef737f9159b701d0ac13636d29.jpg

Montate! :) revin maine cu un tutorial cu etapele de montaj.

Ca si prima impresie: WOW! Lumineaza extrem de puternic. Sub nicio forma nu pot fi aprinse pe drum public.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 112
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Am pus si eu niste proiectoare pe plafon. Sunt demontabile ca sa nu ma plimb cu ele prin oras sau sa am de dat explicatii pe sosea. Le pun doar in padure.  

Pentru ca a fost cuminte la revizie, a mai primit 2 proiectoare pe plafon, langa celelate. Lumineaza cam asa:      

Asta e utilajul (plus butonul si firele, cumparate separat) .. Am pus pozele de pe ebay ca sa nu astept pana diseara sa le fotografiez. "E" identice     PS ..Acu, ca sa recunosc cinstit, nu le-

Posted Images

• 2 weeks later...

@huskyuk, pana la urma pe spate ai mai montat ceva ? Intreb ca m-am lovit si eu recent, de prea multe ori, de nevoia unei iluminari suplimentare la mers cu spatele. M-am gandit la asa ceva insa imi par prea grele, ca eu vreau sa le pun in interior fixate cu ventuze langa al treilea stop de frana.

Link spre post
@huskyuk, pana la urma pe spate ai mai montat ceva ? Intreb ca m-am lovit si eu recent, de prea multe ori, de nevoia unei iluminari suplimentare la mers cu spatele. M-am gandit la asa ceva insa imi par prea grele, ca eu vreau sa le pun in interior fixate cu ventuze langa al treilea stop de frana.

Salut,

Nu, nu am mai montat pe spate pentru ca depasea bugetul.

1. Le poti prinde cu ventuze, dar trebuie facuta o adaptare pentru prindere la niste ventuze mai mari, gen cele de navigatie, phone holder. ( altfel risti sa se desprinda si sa se loveasca de ceva la denivelari)

2. Iti va trebui un switch si cablaj separat, sa nu te legi cu ele pe minusul de la becul de reverse, sau sa tragi curent de acolo. In plus ai nevioie de siguranta separata pe + lor.

3. Iti recomand sa iei curent pentru ele din tabloul de sigurante de la motor. Eu m-am legat sub siguranta de 25. Minus am luat de langa switch, respectiv de la bricheta.

bb3e419db4efaacddc670bcc8e62d290.jpg

dbb65be64c13db3ff6ea97c86d8662dd.jpg

4. Trebuie sa fie prinsa cat mai aproape de luneta, altfel lumina se reflecta in geam si te va orbi pe tine, in loc sa lumineze afara.

5. Eu as monta o bara transversala pe spate si le-as monta sub ea. Sunt si protejate si le poti directiona si in fata daca ai nevoie.

Iti urez succes la montaj, daca ai nevoie de ajutor PM me.

P.S. Mi se par scumpe! Cauta pe emag si gasesti la acelasi pret mult mai puternice de la Xtreme Lighting, care au led-uri Epistar Phillips

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link spre post

Am vazut si modele de pe emag si sunt si acelea cam grele (ventuza prea mare => vizibilitate redusa). Am gasit un alt model la ~350g.

Da, asa e planul sa pun buton separat si releu + soclu sigurante pe fiecare proiector, cu fir tras direct de pe baterie.

Prinderea aproape de geam imi cam da dureri de cap si ma gandesc la ceva chedere subtiri, puse intre proiectoare si geam, sa mai amortizeze din vibratii.

Varianta cu bara transversala e cea mai solida solutie dar nu-mi place :D, iar pentru fata sunt in plan alte proiectoare, spot, de alte puteri.

O sa am nevoie de sfaturi la montaj la cele pe fata, cum sa scot alimentarea cat mai bine din masina, fara sa chinui prea tare chederele si sa nu creez oportunitati sa se prelinga apa pe langa ele si cabluri.

Link spre post

Am vazut si modele de pe emag si sunt si acelea cam grele (ventuza prea mare => vizibilitate redusa). Am gasit un alt model la ~350g.

Da, asa e planul sa pun buton separat si releu + soclu sigurante pe fiecare proiector, cu fir tras direct de pe baterie.

Prinderea aproape de geam imi cam da dureri de cap si ma gandesc la ceva chedere subtiri, puse intre proiectoare si geam, sa mai amortizeze din vibratii.

Varianta cu bara transversala e cea mai solida solutie dar nu-mi place :D, iar pentru fata sunt in plan alte proiectoare, spot, de alte puteri.

O sa am nevoie de sfaturi la montaj la cele pe fata, cum sa scot alimentarea cat mai bine din masina, fara sa chinui prea tare chederele si sa nu creez oportunitati sa se prelinga apa pe langa ele si cabluri.

De ce vrei sa tragi curent direct de la baterie? Proiectoarele pe care le-am vazut in acel link sunt consumatori destul de mici, nu ai nevoie de atata amperaj.

Daca ai vreun loc liber de buton (ex: blocare geamuri electrice - in caz ca nu ai pe spate) iti pot da eu unul, ca m-am pricopsit cu 2 butoane on-off cand le-am montat pe ale mele. Iti mai trebuie doar mufa aceea cu aprox. 10cm de fire ca sa poti face legaturile omeneste. (Vezi poza 2 de mai sus) Altfel, iti trebuie papuci sa te legi pe conectorii de la buton. Eventual da o fuga la dezmembrari si cred ca cu 30 de lei rezolvi buton+mufa. Eu cel putin asa am vrut, sa arate OEM, nu cine stie ce switch caraghios prin masina.

Cu vibratiile eu as face asa: o banda de purfix ingust (preferabil negru) pe marginea proiectorului, de jur imprejur. Ele nu sunt perfect plane la fata, asa ca nu le poti apropia complet de geam. (Altfel mergea si o banda de dublu adeziv ingusta)

Cele de pe fata unde vrei sa le montezi? Bullbar? Colegul @danielcojocar are un sistem de prindere interesant la proiectoarele lui. Dom' director, cand ai timp, ne ajuti cu o poza mai de aproape a proiectoarelor tale? Mie mi-a placut, sunt discret asezate acolo si destul de protejate... Destul de.. Mi se pare ca o piatra de pe sosea tot au inhatat. Cel mai protejate la drum sunt pe plafon, dar in off, risti sa agati mama natura cu ele.

Editat de huskyuk
Link spre post

Ai si tu dreptatea ta, nu e un consum prea mare. Eu ma gandeam sa fac o legatura de putere la baterie pentru viitori consumatori. Un singur fir de plus (+) de aprox. 10mmp poate duce in extremis un consum de 100A ( nu ajung eu aici, dar intotdeauna supradimensionez), protejat cu o siguranta in soclu cat mai aproape de baterie (un fel de "general") si apoi ramificari pe consumatori cu protectii adecvate consumului.

E buna ideea cu locul butonului de blocat geamuri electrice spate (nu am electrice pe spate), desi ma gandeam si la incalzirea in scaune cu buton tot acolo, ca ESP am. Papuci am, buton de la tine daca zici ca ai in plus si mai caut un releu.

Purfix sau asemanator am vazut in dedeman, ma orientez cand vad live proiectoarele.

Cele de pe fata vor fi sus, in zona plafonului, dar inca nu am o solutie care sa ma multumeasca. Pe "bot" nu le pun ca se murdaresc, incaseaza eventuale pietre (dar asta pot pati si farurile si proiectoarele de ceata) si vreau sa bata "de sus", dar nu mai "de sus" decat barele existente pe masina, tocmai ca sa nu agat copacii.

Link spre post

@Seba: am eu o plasa de relee care te asteapta sa legi si proiectoarele mele :fear: sigur raman in plus si ptr tine.

Eu zic sa-ti cauti 2 baze magnetice de 60-90mm diametru. cumperi un led bar de ala "combo" de 70-100cm care are lumina si spot si flood, si iti fac eu 2 prinderi faine la capete sa stea bine pe magneti. Cand iesi la joaca pui ledbarul sus pe plafon (sau pe capota, sau sub masina, sau unde vrei tu numa sa fie tabla) intinzi firul de curent si ai lumina, fara sa dai gauri in table, fara sa te inalti deasupra barelor longitudinale, fara sa fie nimic permanent..... pana mea, poti tine led barul in portbagaj pana ajungi la "locul de joaca". Acolo, faci o pauza de pishu, coborat presiunea in roti, si pus ledbarul sus.... estimez ca dureaza mai mult pishu (mai ales daca te tii deo vreme...) decat sa pui lumina pe plafon si sa bagi o mufa in alta....Cu un led bar de ala ajungi (sau treci, daca permite bugetul) la vreo 10000 - 15000 lumeni, adica lumina cacalau! .....la figurat evident

Tot cu magnet, as pune si proiectorul spate.... ala "aerodinamicul" de mi l-ai aratat ieri.... principul de functionare: ca alea de fata.... magnet + mufa etansa.... cablurile trase frumos prin masina, 2 butoane undeva sa nu incurce (poti sa le pui si in cotiera sau in scrumiera)......

Cablurile + mufele eu le-as baga in barele longitudinale... e oleaca mai mult de lucrat dar ar iesi treaba profi

Si asa ai si "frumoasa, si desteapta, si devreme acasa" . :frantics:

Mai e un avantaj cu magnetii: de te opreste militia ca ai lumini neomologate & shit, n-apuca organul sa-ti recite ce articol de lege ai incalcat pana tu le-ai dat jos de pe masina... alta chestie, daca cumva, in vreo situatie "maro" agati luminile intr-o creanga sau ceva, ele vor pleca de pe capota fara sa opuna mare rezistenta.... adica nu o sa-ti smulga prinderea din tabla sau barele longitudinale din plafon..... cel mult vor zgaria oleaca plafonul.... Si asta se poate evita cu aplicarea unei folii de protectie pe plafon ( transparenta sau in culoarea masinii)

Eu, la mine m-am hotarat.... 3 proiectoare de vreo 15-18cm prinse frumos de bara fata.... si in ele niste "becuri" H3...xenon...55w ..... de militie nu ma agit... ca pana la proiectoare tre sa le explic cum e cu rotile care nu-s ca in talon, troliul, etc..... in rest, noi sa fim sanatosi si lumina de la proiectoare sa fie! :ahappy:

Editat de kidu79
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...