Sari la conținut

Postări Recomandate

• Răspunsuri 896
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Dusterawd tu citesti una si intelegi ce vrei. Cred ca moderatorii si adminul site-ului au fost mai mult decat indulgenti cu toate persoanele care au aprins spiritele in ultima vreme. Eu ti-as fi dat b

@dust3radmin, daca imi permiti o observatie... eu nu contest masurile luate la off-topic si ironii, insa observ ca e nevoie de ceva mai multa diplomatie, mai ales cu "mustrarile in fata careului".  

Sarbatori fericite tuturor !   Pun si aici felicitarea noastra, desi din pacate Duster-ul n-a incaput...   Sent from my SM-T580 using Tapatalk    

Posted Images

Fiecare face ce vrea cu fieru' propriu cat timp e inafara drumului public. Dar aceeasi meseriasi uita sa puna siguranta la loc si uita ca sunt pe sosea si fac vreo boacana.

Atat timp cat se umbla aiurea la lumini, frane si directie, da, e de luat talon plus o amenda de sa o tina minte. La noi insa e tara tuturor posibilitatilor si de aceea respectul in trafic e lipsa si nr. de victime maxim.

• Like 3
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ca să lămurim un lucru: Cain are suplimentar faruri de zi ce se afla pe buton fata de alea standard. :)

@cain are proiectoare pe buton, DRL inca sunt cum trebe ( e PH2).... pt. putin timp am impresia.

Link spre post

Dar tu esti constient de faptul ca proiectoarele astea (foto) sunt departe de a fi legale, nu? :)))))

Am batut in lemn, si mi-am muscat limba, pentru ca e ultimul lucru pe care mi-l doresc, sa te intrebe vreun Godina de ele. Si mie imi intra morcovul de fiecare data cand treceam pe langa vreun filtru. Pentru ca legea zice asa (si poate fi interpretata dupa bunul plac):

Art.101: Constituie contravenții și se sancționează cu amendă prevăzută în Clasa a III-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de persoane fizice: montarea la autovehicul, remorcă sau tramvai a luminilor de altă culoare sau intensitate, a altor lumini ori dispozitive de avertizare sonoră sau accesorii ori modificări neomologate.

Art.112: (1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se reține de către poliția rutieră în următoa-rele cazuri: vehiculul circulă cu defecțiuni majore la sistemele de iluminare-semnalizare sau cu alte dispozitive decât cele omologate.

Uitat DRL-urile stinse, sau, din greseala, noaptea, apasat butonul de proiectoare cand iti vine vreun amarat din fata... nu stiu ce e mai rau!

post-3001-0-44764100-1477397211_thumb.png

• Like 1
Link spre post

Pai cam asa ceva cu UE... Multe piese de pe masina ta sunt acolo nu ca te-ar ajuta cu ceva, dar pentru ca UE a zis ca asa e bine (siguranta, benefic pentru balene si foci, etc...).

Sunt unele care te ajuta, de exemplu airbagurile si centurile, si alte gadget-uri de siguranta pasiva. ESP e si el ok, atata vreme cat poti sa-l opresti dupa bunul plac. Alte mizerii gen DPF, EGR, senzori de presiune cu trasmitator si alte prostii nu fac decat sa-ti complice viata inutil, sa-ti bage mana in portofel si sa-ti degradeze prematur masina.

Nu ne convine? Legea rutiera e super permisiva in Emiratele Arabe, in Australia, Africa, chiar si in US. Acolo iti poti pune de exemplu nocturna de stadion in bara si sa mergi noaptea cu ea, atata vreme cat nu-ti pui filtru sport la masina...

Link spre post

Am sa raspund asa ... ca trebe, dar ma retrag din conversatia asta.

1. butonul de proiectoare nu poate fi atins " din greseala" acolo langa "disable ESP" + pe drum public, dupa evenimente, acele obiecte stau in portbagaj pana acasa, ca de aia sunt demontabile;

2. normele EU, bune sau rele alea is, nu ne place, facem referendum, iesim si gata, UK a rezolvat problema si nici la ei nu cred ca e legal ce se zicea mai sus;

3. cat priveste "ca oile", mai sunt exemple, cam ca datul cu noroi in dacia gratuit, numai pt. ca nu e BMW.

Sanatate si drumuri bune la toata lumea!

• Like 1
Link spre post
Vizitator
Acest topic este închis. Vă rugăm să deschideți un topic nou dacă doriți să postați pe forum.
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Știe cineva dacă se pot activa și alte funcții în afișajul de bord? M-ar interesa de ex temperatura ulei, presiune exacta roti etc.
    • Salutare, Amortizoarele se inlocuiesc pereche pe axa,asa ca trebuie sa le schimbi pe ambele punte spate. Te sfatuiesc sa pui amortizoare OE sau Monroe.Ambele sunt agreate de Renault.La 4x4,amortizorul are flansa fixa cod 543A06915R, trebuie 2 bucati.Se inlocuiesc cu masina pe elevator sau pe canal.Operatia dureaza in jur de o ora per roata.Se lucreaza sub autovehicul spate si in portbagaj.Atentie la scoaterea arcului de pe amortizorul vechi si montat arc pe amortizorul nou.Trebuie presa si banc de lucru pentru evitarea accidentelor de munca.                                                Service „Bun si Ieftin” nu exista.Ieftin doar la un mecanic care ti le schimba in fata porti ,cu lucru pe genuchi.                   Atentie, dupa inlocuirea amortizoarelor pe axa spate,la 4x4,este recomandat sa se faca geometria rotilor si vei vedea ca sau schimbat valorile fata de cele din fabrica.   Spor la treaba    
    • Salutare! Am o Dacia Duster 2 1.6 SCE 4×4, fabricată în 2018, și am observat că un amortizor de pe puntea spate are scurgere de ulei, deci cel mai probabil este compromis și trebuie înlocuit. Situația curentă: Amortizorul spate prezintă pierderi de ulei/gaz și necesită înlocuire. Întrebări pentru comunitate: Ce coduri OE originale ați folosit sau știți sigur că sunt corecte pentru amortizoarele spate la Duster 2 4×4 (2018)? – Am identificat ca posibil corecte codurile 562107298R și 562103964R; confirmă cineva din experiență? Ce producători aftermarket recomandați pentru amortizoarele spate pe acest model? – Mă interesează experiențe reale legate de fiabilitate și comportament în timp. La schimbarea amortizorului spate, ce alte piese ați înlocuit sau recomandați să fie verificate / schimbate preventiv? – flanșă superioară? – burduf de protecție și tampon de limitare? – bucșe de prindere / șuruburi? – alte elemente specifice punții spate la Duster 2 4×4? Recomandați un service bun și ieftin pentru înlocuirea lor în București? Orice informație din experiență directă este binevenită. Mersi mult!
    • Iar pentru cine doreste atasez si procedura din care au fost date cele doua poze, dar sunt mai multe:
    • Am un bun prieten care lucreaza pentru un producator de transmisii /cutii de viteze, mi-a oferit multe date, cifre si cazuri concrete referitoare la schimbul de ulei, span, uzura componentelor, reclamatii, etc. ..., ceea ce am scris (inclusiv cu bold) ramane valabil. Repet, depinde care este cauza acelui "zgomot deranjant", functie de aceasta se poate schimba si demonta /monta mai putin sau mai mult si sper sa nu ajungi la acele saibe =pozitia 17 (pe care le-ai mentionat si insistat cu ele) pentru ca atunci destul de probabil ca vei mai avea cateva "provocari" (si nevoie de mai multe extrase din Dialogys), iti doresc sa fie ceva simplu si usor de identificat si schimbat, plus ca important poate sa fie asa cum am scris si identificarea cauzei radacina (nu doar "constatarea" si schimbarea componentei defecte). Spor si bafta!
  • Creează nouă...