Sari la conținut

comportament rutier 1.6 benzina, 4x4

Postări Recomandate

am vazut ca numai pentru motorina s-a deschis un astfel de subiect;

eu, daca am pe benzina, ma gandesc sa impartasesc din experienta mea cu dusterul, pe benzina 4x4;

deci, am cu el pana acum ~ 2000 de km.

am mers pe autostrada cam 200 km;

am folosit modul auto si s-a comportat bine;

adica nu o lua "razna", asa din senin, cum mi se intampla cu loganul, la 130 km/h;

suspensia buna ( cand intalneam denivelari, pe autostrada, nu sarea in sus ca precedenta)

deci, consider ca pe autostr. e bine de mers pe modul auto, pentru ca sunt milioane de forte care actioneaza asupra ei si modul auto o tine mai bine pe sosea;

in primul rand vantul, mai ales cel din lateral dar si cel din fata;

denivelarile, eventualele "balti" formate din diferite lichide;

calitatea asfaltului care nu este aceeasi pe tot parcursul autostrazii;

eventualele "peticiri" care schimba planietatea;

eventualele animale care pot sa aparaaaaaaaaaaaaaaaa! ( am vazut o pisica moarta !!!!!!!!!!!!!)

la 130 km/h am cam 4000-4100 de "ture"; am observat ca toba finala s-a cam prajit dupa ce am mers cu 130;

nu stiu ce sa zic, ca nu am mers peste viteza legala sau peste cea recomandata de fabricant, adica nu am mers cu 200 km/h; la carte zica ca in rodaj sa nu depasesti 3000 de ture sau 130 km/h; a mea are 2000 km deci peste 1000 km, si nu am depasit 130; deci practic am avut un regim de mers ca in rodajul masinii;

ma gandesc ca daca sa "colorat" asa, in scurt timp se va praji de tot si o sa incepa sa rugineasca;

ori e materialul prost ori e montata aiurea si nu respecta o degajare "normala" a gazelor arse; cred ca sunt cam multe coturi ale tevii de esapament mai ales in zona finala.

la alte marci 4x4 toba finala e alba frate :? si cred ca nu au mers cu ele tot timpul sub 4000 de "ture" (poate din cauza pretului; ca o toba buna presupune un pret final al masinii mai mare)

partea simpatica este, daca poate fi asa ceva, ca se apropie culoarea tevilor si a tobei finale de maroul sidefat al masinii 8-) deci se asorteaza cu culoarea; poate asta e si scopul producatorului :?

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 82
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

pt mosumf; citeste manualul de utilizare; respecta indicatiile din carte: zice la carte: pana la 1000 km, nu depasiti 130 km/h in ultimul raport de viteza sau 3000-3500 rot/min.pag 2.2 manual de ut

Salutare.

Sunt in asteptarea unui Duster 4x4 laureate benzina si vreau sa stiu 4x4 pe modul auto nu se decupleaza automat la viteza de peste 60km ora, daca se decupleaza nu am rezolvat nimic, ramanem pe 4x2 si stabilitate putina.

Sau ma insel eu ca asa functioneaza 4x4.

Link spre post

deci, sunt doua moduri de 4x4 daca se poate spune asa;

modul AUTO si modul LOCK

pe cel AUTO mergi cu ce viteza doresti, distribuire automata a cuplului pe cele 4 roti, nu se decupleaza;

pe cel LOCK se decupleaza la 60-80 km/h;

pe cel LOCK cuplul motor este impus pe cele 4 roti;

daca tot ai comandat Dusterul cere de la dealer pliante cu Dacia Duster unde gasesti o descriere generala a masinii;

este o masina super;

felicitari pentru alegere;

poate sunt subiectiv pentru ca am si eu.

Link spre post

Salutare .

Multumesc Soare pentru descrierea facuta pentru functionarea 4x4.

Eu cand am fost in teste cu dusteru 1,5 dci 4x4, dealeru mi-a spus ca nu are rost sa cuplam 4x4 ca la 60km ora se decupleaza ,deci ma dus cu presu sau nici ei nu stiu functionarea masini.

Samptamana aceasta trebuie sa apara si benzinarul meu si o sa cer mai multe lamuriri.

In cartea tehnica a masini nu descrie modul de functionare?

Si inca o intrebare Soare daca ti-ai facut casco si RCA la ce firma ai facut ca nu mai stiu ce firma este mai serioasa si cat te-a costat.

Link spre post

si in pliantele lor si in cartea tehnica a masinii descrie modul de functionare pe cele trei functii 2x4, AUTO si LOCK;

fara casco nu se merita sa ai masina - "toate piesele e f.f.f scumpe"';

eu imi achizitionez masinile, este o doua in viata :D , prin imprumut bancar, la BRD, credit auto si automat imi face si casco, fara el nu se acorda imprumutul;

cand mi-am luat loganul eram suparat ca mi-au facut casco, dar a fost foarte bun.

am casco, rata fixa, 260 lei pe luna, include si daunele pe offroad.

fara franciza, sau cum se spune :?

Link spre post
Salutare .

dealeru mi-a spus ca nu are rost sa cuplam 4x4 ca la 60km ora se decupleaza..

Pai eu il cred. Nu prea am multe cunostinte despre 4x4 dar pare logic.

Pe modul lock la peste 60km/h se decupleaza 4x4. Este normal si nu se pune problema ce de. Iar pentru modul auto, e normal sa nu intre 4x4 daca ai peste 60km/h. 4x4 nu tine de stabilitate ci de putere.

Daca gresesc cu ceva rog sa ma corectati. :D

Link spre post

cred ca dealerul lui cand se referea la "cuplat 4x4" se referea la modul LOCK, adica la modul unde sunt cuplate permanent toate cele 4 roti; se foloseste pt drumuri f. grele; pentru ca dusterul nu are modul 4x4 scris pe undeva ci modul 2x4, AUTO si LOCK; modul AOTO se poate spune ca este o forma "flexibila" de tractiune 4x4 iar modul LOCK o forma "impusa" de 4x4; dupa informatiile mele pe modul AUTO "trage" in principal fata iar cand calculatorul sesizeaza anumite situatii "critice" intra in functiune si spatele; sunt niste diferentiale fata-spate care sunt actionate electronic.

acest mod LOCK dupa cum spun cei de la DACIA se decupleaza intre 60 si 80 km/h (depinde de pliante si carti tehnice);

la nissanul x-trail se decupleaza la 10 km/h, modul LOCK.

pe autostrada am mers pe modul AUTO si satbilitatea este mult mai buna decat pe modul 2x4;

nu se mai deplaseaza in lateral din cauza rafalelor de vant sau a denivelarilor.

Link spre post

Salutare.

M-am lamurit cu sistemul 4x4 la Duster, deci pe modul auto trage fata adica 4x2 si cand simpte calculatorul ca ceva nu merge bine cupleaza 4x4 si te ajuta la stabilitatea masini.

Mersi mult pentru informatii.

Totusi o firma serioasa pentrun Casco ca joi primesc Dusterul si vreau neaparat sai fac Casco.

Soare tu unde ai Casco ca am inteles ca te asigura si in offrod.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...