Sari la conținut

Cat costa intretinerea Suv-ului Dacia Duster?

Postări Recomandate

Tu nu ai somn? :))

Cică la auto Marcus nu se eschiveaza asa de tare.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Crezi ca nea Marculescu e mai cu moț, si ai lui se dau in vânt dupa harțogăraie? :) Toti concesionarii se vor eschiva sa schimbe pe garantie. Trebuie sa dea zeci de explicatii catre Dacia, de ce, cum, samd au schimbat, ca Dacia sa isi dea acordul si sa plătească. Mai ales la lucruri care tin de consumabile, unde e cel mai usor sa faca nazuri. Cand e rechemare, e altceva.

Singurul considerent pentru care merită sa faci reviziile la reprezentanță, dupa parerea mea, este valoarea adaugata la revanzare. Pentru unii conteaza asta. Altfel nu as merge la reprezentanta niciodata, mai ales undeva unde nu ma lasa sa stau in rampa langa mașină! Asta e exclus.

Se cam lucreaza impus la volum, si au tendința sa dea rasol câteodată.

Sent from my D5803 using Tapatalk

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 63
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Imi pare rau sa aud ca inca se practica gainarii de-astea prin reprezentante. Eu merg pe sistemul profilactic, mai bine previn decat sa tratez, si, cum spune si colegul @vsebas, prefer sa stau acolo

Adevarul e ca la cat offroad ai facut cu ea,ai scapat ieftin glumesc, la mine e un pic indoita si toba 1 si tabla de peste conducte,but no worries   Sent from my S50 using Tapatalk    

Am facut astazi revizia de 1 an (8500km) la Serus Ploiesti. Pret total cu tva 518 ron astfel: - manopera + permutare roti 81 ron - piese schimb 336 ron (filtru ulei, filtru aer, garnitura d16, antig

Posted Images

Cat timp mașina e în garanție nu prea vad rostul sa stau sa păzesc mașina pe rampă. Eu de obicei trimit un trepăduș să ducă mașina în service. Ce e de supravegheat asa de important sa stai lângă ei când schimbă uleiul?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link spre post

Spre exemplu din 5 litri iti golesc doar 4 din motor, tu platesti 5, dar evident ei iti pun doar 4 si un litru le raman lor...asta ca sa nu zic ca poate pastreaza 2 litri....

Link spre post

Ce e de pazit:

- strans / pus suruburi la scut

- strans prezoane roti ( daca au treaba pe acolo)

- pus braduti de plastic la toate plasticele de la carenaj ( cand schimba filtrul de combustibil la diesel PH1, ca la PH2 nu stiu cum e)

Am patit sa plec cu suruburi de la scut nestranse si unele lipsa ( au dat jos scutul sa-l curete, indrepte, etc)

Un coleg a patit sa plece cu 3 prezoane din 5 nestranse si dupa vreo 50 km nu stia de ce danseaza botul la masina...

Astea sunt numai ce am patit si auzit eu, mai sunt poate si altele.

Editat de vsebas
Link spre post

Spre exemplu din 5 litri iti golesc doar 4 din motor, tu platesti 5, dar evident ei iti pun doar 4 si un litru le raman lor...asta ca sa nu zic ca poate pastreaza 2 litri....

Sa sti ca eu am fost la revizie la Meridian Berceni si am primit uleiul ramas inapoi plus ca mi-au completat si cu putin antigel din partea casei

Link spre post

Apropo de asta, a pus cineva pana acuk doar 4 litri? Mi se pare o mare prostie sa comandam 4+1.

Link spre post

Imi pare rau sa aud ca inca se practica gainarii de-astea prin reprezentante.

Eu merg pe sistemul profilactic, mai bine previn decat sa tratez, si, cum spune si colegul @vsebas, prefer sa stau acolo si sa vad eu ce si cum.

La Adras in Militari nu mi s-a intamplat niciodata sa plec cu vreo problema ne-rezolvata, sau mai rau, cu o problema suplimentara.

Respect pentru baietii aia care lucreaza corect si transparent. O surpriza placuta din partea Dacia. Insa sunt patit la Casa Auto si la Toyo Motors sa fiu facturat revizie completa pentru plimbat masina prin service si schimbat placutele de frana.. probabil de pe stanga pe dreapta ;) Acelasi ulei + completat si suflat filtrele de aer si polen la compresor.

@dr_dumi E o chestie psihologica pentru mecanici sa dea rasol la masinile aduse de "trepadusi" -> Lasa-l domne, ca are bani, e bo$$, e patron, a trimis soferu'.

Prefer sa stau acolo, si sa mai invat una-alta despre masina, si sa ma asigur ca e totul ok. Mai vezi un alt Duster pe acolo "ce problema are? de ce a ajuns in situatia asta?.. samd. ;)

Editat de huskyuk
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Salut /bun venit in aceasta comunitate.  Poate sunt de folos si altora:
    • Am si eu aceeasi problema cu aceeasi mesaj si mi s-a spus ca 2 senzori nu functioneaza dupa verificarea cu testerul. Am cumparat altii din China si nu s-a rezolvat nimic. 2pcs 284389618R Blind Spot Parking Sensor. Ce model de senzori aveti va rog ca la mine nu au functionat si masina am cumparat-o second hand si nu am siguranta ca sunt senzorii oficiali? Detin un Duster 1.6 cu GPL din 2019. Multumesc. Un sfat ar fi apreciat.
    • Mulțumesc tare mult, Gil! Încerc să „descifrez” detaliile generoase pe care mi le-ai dat. Mecanicul meu mi-a recunoscut deschis că nu se pricepe la partea electrică/electronică dar, cum se mai zicea într-un banc, poate să arunce o privire. De fapt așa mi-a și recomandat: să apelez la un electrician auto care poate traduce rezultatele testului și să ia măsurile care se cuvin. Zi bună tuturor!
    • Legat de motorasul stergator spate vezi discutiile si detaliile (schema electrica, mufa cu descrierea pinilor, verificare, demontare si montare, cod OE, etc.) pe care le-am oferit si in topicul acesta: https://forumduster.ro/topic/7666-pin-out-uch-dacia-duster/ inclusiv procedura de diagnosticare a erorii DTC95A064 = Mecanism de acţionare ştergător geam spate pe care o ai in UCH. Despre celelalte coduri de eroare din calculatoarele masinii doar ca observatie toate sunt intermitente si au un factor comun: tensiunea de alimentare a calculatoarelor . Referitor la cele din injectie iti atasez doar ca exemplu procedura de diagnosticare pentru DTC056016 si DTC00871C, celelatre trei se refera tot la rampa de injectie (si trebuie verificate cateva componente), DTC1525F3 este o consecinta a acestora, iar despre DTC038096 gasesti foarte multe experiente, informatii, detalii (pe care le-am oferit si eu) pe acest forum, fiind o eroare destul de des intalnita. Tot doar ca observatie acel “mecanic” la care ai apelat (“… merg la mecanicul meu să îl pună pe calculator și eventual să rezolve problema cât de repede se poate”) si care a facut diagnoza cu acel tester multimarca putea foarte bine sa faca si cateva verificari simple si sa elimine din variabile, pentru ca aceste coduri de eroare pot avea cauze de natura atat electrica cat si mecanica. Sugestia mea este sa vezi ce spune, face, rezolva sau nu si acel electrician la care vei apela (“Cred că trebuie să merg la un electrician.”), iar daca mai ai nevoie de ajutor, informatii si detalii pot sa le ofer punctual cu mare drag. Bafta!
  • Creează nouă...