Sari la conținut

Nefuncționare "asistență la plecare în rampă" după schimbare lichid de frână

Postări Recomandate

Postat (editat)

Duster 1.3 TCE 150 4x4 an 2020 (ph3). Fiindcă mașina a împlinit 5 ani, cei de la reprezentanță mi-au recomandat să schimb lichidul de frână. S-a făcut aerisirea la circuitul de frânare (am văzut pe geamul de la sala de așteptare că au umblat cu borcanul pe la roți), s-a făcut și un test de frână la standul de la ITP și a ieșit OK. Problema e că nu îmi mai funcționează de atunci HSA / Hill Start Assist / asistența la plecarea din rampă.

Eu folosesc această funcție de fiecare dată când bag mașina în garaj (e în rampă) așa că știu sigur că funcționa înainte de schimbarea lichidului de frână. Joi pe drumul de întoarcere de la reprezentanță (aproximativ 80km) frâna s-a comportat normal (nu am simțit să fie "neaerisită"), în schimb am remarcat că nu mai funcționează HSA. Vineri am scos iarăși mașina prin oraș în teste, pe toate străzile abrupte din oraș, tot nu funcționează. Am sunat vineri la reprezentanță, mi-au zis că poate am dezactivat-o din buton. Le-am zis că mașina nu are așa ceva, au zis că se mai interesează. Azi i-am sunat iarăși, dar nu au o soluție și prima dată disponibilă pt. programare este peste 1 lună.

Pe net am găsit ca și cauze probabile fie circuit neaerisit bine (nu cred că e cazul, nu se simte la pedală) fie că nu a fost resetat sistemul??? I-am întrebat pe cei de la reprezentanță și au zis că nu există așa ceva, că nu se pune testerul pe mașină după schimbarea lichidului de frână.

Ați mai pățit așa ceva? Aveți vreo idee ce poate fi?

PS: Nu am nicio eroare în bord, iar nivelul lichidului de frână din borcan e ok.

Editat de 205
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salut, la modelele Dacia inclusiv Duster HJD sunt cateva conditii pentru activare /dezactivare HSA, iar despre asta s-a mai discutat si pe acest forum. Dar daca la telefon nu a raspuns femeia de serviciu atunci asta "... Am sunat vineri la reprezentanță, mi-au zis că poate am dezactivat-o din buton. Le-am zis că mașina nu are așa ceva, au zis că se mai interesează. ..."  cred ca arata cat de "meseriasi" sunt cei din reprezentanta aceea :)) ...

Link spre post

Din moment ce HSA a funcționat 5 ani de zile fără probleme, iar intrarea în garaj respectiv drumurile pe care le fac de obicei și unde foloseam HSA nu s-au schimbat, condițiile ar trebui să fie tot aceleași.

Mă bate gândul să-mi cumpăr o diagnoză, să văd dacă sunt ceva erori stocate. Oare cu un Clip pot testa sistemul HSA sau pot doar să citesc erorile (dacă sunt)?

PS: Meseriașii ăștia sunt cei mai meseriași pe care i-am putut găsi în ăștia 5 ani... :D

Link spre post
Postat (editat)

Pai "... condițiile ar trebui să fie tot aceleași." :D dar " ... Problema e că nu îmi mai funcționează de atunci HSA / Hill Start Assist / asistența la plecarea din rampă." si eu m-am referit la interconditionarile din softul masinii, iar o diagnoza conforma (CLiP +/ DDT2000) poate sa ajute, insa trebuie facute toate verificarile necesare.

Editat de Gil26
greseala "de tastatura"
Link spre post

Posibil să fi beneficiat de o configurare automată, când s-a pus diagnoza pe mașină în reprezentanță.

Posibil să ai blocul ABS cu ceva aer în el.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...