Sari la conținut

Volanul merge foarte greu

Postări Recomandate

20240913_111643.thumb.jpg.44eab66632d0d6ea2eb9e86197d47fb2.jpgVa rog...daca știe cineva...cum se alimenteaza pompa electrica de servodirectie HPI cod 491102583r dacia duster id 316472...sant doua mufe, una cu doi pini mai mari, una cu 5...6 pini mai mici...

As vrea sa simulez...o alimentare pe banc...menționez ca am demontato...volanul merge...foarte greu

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Vezi ca am avut un moment dubios in trecut cand ma trezisem ca volanul mergea greu. Am ajuns sa descopar ca era de la alternator care nu mai “producea” suficient curent ca sa o alimenteze si pe ea. 

Dupa ce trecea de 2500rot/min totul era bine, cand scadea, pica servo. 

Link spre post

Pot sa alimentez cu un acumulator auto....de proba. ..dar pe care pini?

O sa revin cu o poza cu cele doua mufe.

Deci am cumpărat alta ....mecanicul a schimbat-o....și volanul este ok....vreau pe cea defecta sa vad ce are ....ca se poate demonta...

Link spre post

"Proba" se făcea pe mașină cu diagnoza în față, pe masă e degeaba, nu poți emula circuitul hidraulic = faptul că se învârte motorul și scoate zgomot(țiutul specific) nu înseamnă că funcționează corect.

Defecțiunile ce duc la înlocuirea ansamblului GEPDA:

#1 - motorul electric decuplat mecanic de pompă, pentru că whatever ( accident/ șoc/ proprietarul știe)

#2 - defect intern calculator

Link spre post

Atașez poza cu cele doua mufe ...as dori sa știu ..ce rol au cei 5 pini mici și polaritatea de pe cei doi pini mai mari...va rog....daca, cunoaște cineva schema

20240925_155941.jpg

20240925_155929.jpg

Link spre post

Atasez doua scheme electrice pentru Duster ph2 (inclusiv pentru un 1.5 dCi K9K658 2017), mufa cu descrierea pinilor pompei servo plus un extras din procedura de diagnosticare, poate sunt de folos si altor colegi de forum:

SchemaElectrica1.png

SchemaElectrica2.png

Pinout.png

Diagnosticare1.png

Diagnosticare2.png

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...