Sari la conținut

Actualizare harti navigatie Duster !

Postări Recomandate

Duster-ul meu cu motorizare diesel 1.5 vara asta a facut trei ani, cat am avut si garantie, bineinteles, timp in care nu mi-am batut capul sa actualizez hartile navigatiei (deci, masina am cumparat-o in vara anului 2021).

Am instalat toolbox si cu ajutorul unui USB stick am incercat sa actualizez hartile masinii. Azi am constatat, ca desi masina e din 2021, avea harti din 2019. Atunci cand am luat-o mi-au dat gratis toate hartile europei, cica, acum observ ca erau din 2019. Bun, am urmat instructiunile de actualizare a hartilor dupa ce imprealabil soft-ul mi-a recomandat o actualizare a sistemului de operare a navigatiei, asa am ajuns cu actualizarea la vers. 1.0.15.3. Va spuneam ca dupa actualizarea navigatiei am incercat sa actualizez hartile care sunt gratuite si opa, am reusit sa fac actualizarea dar in loc de un 2023 macar m-am trezit cu toate hartile trecute pe Q4.2020, adica doar un an in plus. Ce imi recomandati  ca sa le actualizez pana la un 2023 macar?

A... inca ceva, am incercat sa fac actualizarea hartilor sau sa descarc una cu telefonul mobil folosind aplicatia de android Dacia Map Update dar nu ma lasa tot imi afiseaza avertizarea: "Dispozitivul dumneavoastra nu este asociat. Conectati-va telefonul la achizitie". Ce naiba inseamna asta pentru ca telefonul era conectat prin Bluetooth, ba mai mult, am incercat si cu cablu pe USB si tot la fel afisa ? Sa fie o incompatibilitate intre aplicatie si versiunea software a navigatie ?

P.S. Cred ca era bun un subforum cu probleme software navigatii duster! Am postat in sectiunea asta, sper sa fie ok!

Editat de petru2021
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salut. Pe forum este o intreaga sectiune dedicata "In Car Entertainment Multimedia si comunicatii in masina ta: audio, video, navigatie, gps, gsm, statii radio, detectoare radar" in care se discuta despre MediaNav inclusiv generatia 4 si 4.5, puteai sa deschizi topicul acolo, sau chiar sa postezi in unul existent.

Legat de harti pana acum cativa ani cele oficiale erau cu vreo 2-3 release in urma celor care se gaseau la liber, de ceva timp insa sunt doar cu un release in urma. Ultimul release (sunt doar doua pe an) este 2023Q4, asteptam 2024Q2 (probabil prin august).

Apoi actualizarea de sistem este diferita de cea pentru harti si nu neaparat ultima versiune de soft este si cea mai buna. Legat de actualizarea hartilor prin telefon cu aplicatia Dacia Map Update multi colegi de forumuri au avut probleme cu ea, sugestia mea este sa se foloseasca Dacia Map Update Toolbox si sa se se actualizeze cu un stick corespunzator urmand instructiunile de pe site.

LE: desigur ca hartile se pot actualiza si "la liber" insa pentru aceasta trebuie deblocata unitatea, la MediaNav gen 4 si 4.5 metoda este diferita fata de generatiile precedente, trebuie avut grija si atentie cand se face asta, etc. ... dar sunt multi colegi de forumuri care au facut \fac acest lucru.

Editat de Gil26
Link spre post

Ce treabă are Dacia Map Update cu Medianav-ul de gen 4 ? Niciuna, scrie și în manualul aplicației, merge doar pe Medianav gen4.5

1
GUIDE TO THE DACIA MAP UPDATE Application
You can update the map in your navigation system with the help of the DACIA MAP UPDATE
application. It is a free smartphone app which allows you to purchase, download, install and
manage map updates on your Media Nav navigation.
To do this, you will need:
• A Media Nav system with either OS versions 6.0.10.2 or 9.0.10.2. To check the OS
version of the head-unit, click on OS menu → settings → system → system version. You can
update your OS6.0 or OS9.0 to OS6.0.10.2 or OS9.0.10.2 version as described in Section
1.;
• a smartphone with 64-bit that runs on one of the three most recent Android versions, as
supported by Android. Make sure it has a minimum of 2 GB of available storage space for
optimal performance. (Note: The DACIA MAP UPDATE app is not available in the Apple
App Store).
• USB cable fit for your phone.
• Mobile data or Wi-Fi connection of your phone.

Link spre post
  • 1 month later...

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...