Sari la conținut

Postări Recomandate

hm discutia a deraiat de la subiect e vb de ESP si nu de calcule de precupeatza cu ref la volan de piele etc.

deci chiar rog cunoscatorii sa dezvolte un pik subiectul asp-esr,

multumim.

:twisted:

Deeeci. Esp este de neratat pentru cine opteaza la 110 Hp (1,5 dci off course). Eu am asa ceva si i-am testat reactiile iarna trecuta cand ningea de rupea(prin Cucuietii din deal) si toti se taraiau cu 20-30 Km/h si la o zona libera cu 4 benzi am accelerat si am virat succesiv stg-a /dr-a de fr multe ori la o viteza de aprox 80 Km /h si se tinea bine de tot. Nimic derapaje sau alte cele. Eu recomand acest optional ( ce te poate scoate din situatii periculoase gen viraj brusc fara derapaje cap/coada pe ud/zapada la aparitia unui obstacol neasteptat )din toata inima. :ugeek:

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 29
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

hm discutia a deraiat de la subiect e vb de ESP si nu de calcule de precupeatza cu ref la volan de piele etc.

multumim.

Deeeci. Esp este de neratat pentru cine opteaza la 110 Hp (1,5 dci off course). Eu am asa ceva si i-am testat reactiile iarna trecuta cand ningea de rupea(prin Cucuietii din deal) si toti se taraiau cu 20-30 Km/h si la o zona libera cu 4 benzi am accelerat si am virat succesiv stg-a /dr-a de fr multe ori la o viteza de aprox 80 Km /h si se tinea bine de tot. Nimic derapaje sau alte cele. Eu recomand acest optional ( ce te poate scoate din situatii periculoase gen viraj brusc fara derapaje cap/coada pe ud/zapada la aparitia unui obstacol neasteptat )din toata inima. :ugeek:

fain, afecteaza cumva rulajul in conditii bune de trafic ? sau rulajul in teren ? mersic

Link spre post

multumim.

fain, afecteaza cumva rulajul in conditii bune de trafic ?

sau rulajul in teren ? mersic

In conditii normale n-am fortat la limita, sa am nevoie sa ma scoata esp-ul,

insa in conditii offroad pe traversari in tansversala a facut treaba din plin.

Simteam cum blocheaza roata din spate ce derapa si o cupla pentru scurt timp pe cea ce avea aderenta mai buna, suficient cat sa continui ascensiunea pe portiunea dificila fara sa raman blocat.

E clar ca sistemul electronic ce cupleaza alternativ una din cele 2 roti activate de diferential, nu se poate compara cu un diferential blocabil, dar esp-ul face treaba undeva foarte aproape.

Si eu recomand din toata inima, zic asta nu din auzite, ci din experienta. ESP-ul e pentru cazuri extreme si exact in aceste cazuri face diferenta. Ma bucur foarte mult ca va fi o dotare standad, cu toate ca eu am dat bani pe el.

Link spre post
  • 2 months later...

Salut, ESP-ul creaza si probleme, de exemplu cand scoti iarna masina din parcare daca rotile derapeaza nu o mai scoti in veci cu esp-ul activat, practic simte ca nu are aderenta pe nici o roata si taie acceleratia limitand turatia la 1500-2000 de ture, nu vorbesc de 4x4 aici, care iese oricum.

Am avut ESP pe Focus si am mers cu el oprit mai mult, cat priveste urcatul pantei daca este alunecoasa nu ai sanse...

Opinia mea este ca esp-ul te scote din 2 situatii si incurca in restul, asta este si motivul pentru care are buton de oprit.

Link spre post
  • 1 month later...

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...