Sari la conținut

Problema racire Duster 1 ph1 1.5 4x4

Postări Recomandate

Buna ziua, am o problema la sistemul de racire la un Duster 1 1.5 4x4, din 2011. Problema s-a manifestat in felul urmator, in timp ce urcam pe un drum forestier, mi-a fiert lichidul de racire si si mi l-a dat afara, de asemenea am observat ca ventilatorul nu se invartea (ar fi trebuit sa functioneze, cred din moment ce mi s-a aprins in bord becul de la apa). Am lasat masina sa se raceasca, am pus apa inapoi in instalatie (doar apa am avut la indemana), daca urcam crestea apa inapoi, asa ca am decis sa ma intorc. La intoarcere pe DN, nu mi-a mai crescut apa (statea la jumatate din liniute, viteza si curentul de aer, cred ca erau destul pentru racire). Mentionez ca am facut cam 100km la intoarcere si am avut si rampe si drum drept, si coborari si am mers cam intre 80-120km/h. A mai patit cineva? Sa fie ventilatorul, vreo siguranta, ceva?

Editat de adyp3
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

1.Trebuie sa apelezi la un electrician auto cunoscator echipamente electrice Dacia,pentru a verifica functionarea electro ventilatorului(circuit: siguranta,ventilator,senzor temperatura, termostat)

2.La inlocirea distributiei,ai schimbat pompa de apa(cu una de origine !!!)si cati km ai facut?

Poate trebuie facuta distributia (60.000 km sau 5 ani)

3.Verifica termostatul de pe motor ,chiar inlocuieste-l daca masina este din 2011,ai acces usor la el si nu costa mult.

4.Apeleaza la un mecanic sa ia o compresie la motor, la toti cei 4 cilindri.In cazul fierberii lichidului de racire si eliminat afara din instalatie,se produce o cocsare a segmentilor de pe piston(isi pierd duritatea si elasticitatea).Primul semn este consumul de ulei.Verifica uleiul la motor,vezi nivelul,vezi culoarea daca s-a schimbat in culoarea kaki(a patruns apa in cilindri)

Multa bafta si ai grija de masinuta 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...