Sari la conținut

Duster 2022 Journey+ 150 4WD

Postări Recomandate

Salut si bine v-am regasit! Ma bucur sa regasesc aici useri de pe forumul pe care l-am frecventat (si pe care il voi frecventa in continuare) aproape 8 ani, adica @Gil26 , @t0rquemada

Loganul 0.9 TCe din 2015 care m-a slujit ca un caine credincios, a primit un inlocuitor. Ieri am luat un Duster 1.3TCe 150 4WD, varianta Journey+,  culoare Orange Arizona. Masina a fost rezervata on-line de pe site-ul Dacia si este fabricata in Octombrie 2022, deci are sigla veche si bordul vechi.

Astazi in virtutea efectuarii unui rodaj ca la carte :D, am facut un drum pana la Mamaia. 

Impresii dupa primul drum lung.

Ce mi-a placut:

• Intreaga masina este mult mai bine facuta, cu optiuni de confort aduse la zi..
  • Insonorizare mult mai buna, zgomotul in habitaclu la viteze de autostrada este mai mult decat decent.
  • Motor muuult mai rafinat si capabil.
  • Suspensia confortabila dar suficient de ferma cat sa nu-ti dea sentimente de nesiguranta in viraje.
  • Trage ca nebuna in toate treptele de la 3 in sus si de la orice turatie. :w00t:

Ce nu mi-a placut:

• Treptele 1 si 2 sunt foarte scurte aproape inutilizabile in orase .
  • Pedala de acceleratie mi se pare anesteziata in tr. 1 si 2! 
  • In plus la schimbarea din tr. 1 in 2 si din 2 in 3 se simte o trepidatie destul de deranjanta, dar surprinzator, la apasarea ambreiajului, nu la eliberarea lui. Investighez problema sa vad daca nu cumva e din cauza soferului prost! 
  • Pozitia la volan foarte incomoda la drum lung, (cumva prea inalta si nu suficient de departe de volan), inca nu am reusit sa-mi gasesc o pozitie in care sa nu ma doara gamba si genunchiul piciorului drept. Daca dau scaunul la maxim in spate si jos, stau relativ ok, doar ca in spate nu mai incape nimeni! :gandire:

In loc de concluzie pot spune ca mi-a placut foarte mult masina la drum lung, motorul mi se pare extrem de  capabil si "fun to drive", pare sa fie cel mai bun motor pus pe Dacia ever, m-a uimit felul in care trage, aproape fara legatura cu turatia si treapta in care este si  ma face sa astept cu nerabdare momentul in care o sa-l conduc pe niste drumuri virajate. 

ODO astazi este 590 km 

IMG_20230402_093705979.jpg

IMG_20230401_153031044.jpg

IMG_20230401_135606433.jpg

IMG_20230401_200624339.jpg

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 50
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Salut din nou! Tocmai ce am revenit dintr-o scurta vacanta in care am avut ocazia sa ma obisnuiesc mai bine cu masina. Am depasit 1800 km si imi place din ce in ce mai mult sa o conduc. M-am invatat c

Pentru ca in curand se va face un an de cand ma dau cu Portocala Turbata, mi s-a parut momentul potrivit sa postez o statistica pentru pasionati.  Si avem asa: RCA pe un an B8, "decat" 1022 lei, CAS

Topic update     Nimic altceva de spus, doar ca de cate ori am ocazia o scot din oras si ma bucur de ea. Si

Posted Images

Acum 11 ore, t0rquemada a spus:

Bun venit !

Pentru început învață să pleci doar cu a2a de pe loc, la 4x4 tr.1 e reductor nu treaptă 1 clasică.

Exact, asta scrie și în manual : pleci cu a doua dacă mașina nu este încărcată, rampa nu este prea mare etc.

Link spre post

Va multumesc tuturor pentru primire si informatii! N-am apucat inca sa citesc in detaliu manualul, am fost mult prea entuziasmat in acest WE ca sa ma pot concentra pe ceva !:)

@Mak are deja CASCO, altfel nu ieseam cu ea din curtea reprezentantei!

Link spre post

Te felicit!Eu tocmai am avut hiperbolidul afectat de grindina în 2022.Cu totul a fost 9000 lei pe Casco.Si.a scos banii.Acum sa vedem la reînnoire preturile:angel:

• Like 1
  • Haha 1
Link spre post

Incep sa ma obisnuiesc cu pozitia de condus si cu raspunsul pedalelor. Azi chiar m-am simtit bine in masina pe drumul spre casa si azi a fost cam nebunie in traficul din Bucuresti din cauza ploii.  Descopar chestii simple dar interesante (pentru mine cel putin), cum ar fi modificarea automata a vitezei stergatoarelor in functie de deplasarea sau oprirea masinii sau oprirea completa a motorului daca in momentul functionarii sistemului Stop-Start se scoate centura soferului si se deschide usa din stanga.

Motorul, continua sa ma uimeasca cu felul in care livreaza cuplul in orice treapta si aproape indiferent de turatie.:D De asemenea masina incepe sa-mi placa din ce in ce mai mult pe zi ce trece.

Editat de DannyMC
Link spre post
  • Mak changed the title to Duster 2022 Journey+ 150 4WD

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...